Проблем със хидравликата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Проблем със хидравликата

Мнение от boris » 07 Юни 2011, 17:30

Първия маркуч има стеснен участък там, където е скобата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 07 Юни 2011, 17:41

Моите са различни, ама колата сега е в сервиза и не мога да ги снимам

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i E39

Мнение от fruitysoul » 07 Юни 2011, 18:39

моите са същите. Този който отива към радиатора е стеснен, а за другия не мога да кажа понеже не мога да видя другия му край, но мисля че ще е същия. Късия маркуч, откъм металния накрайник как се разглобява, не виждам резба на снимката някой има ли на представа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 07 Юни 2011, 23:07

Има скоба с болт през средата, която захваща двата маркуча и ги престяга. Погледни си на колата и ще разбереш замисъла.
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 10 Юни 2011, 16:59

Колега- сваляй старите маркучи и с тях отиваш някъде, където правят маркучи за хидравлики- правят ти 2 нови маркуча за има няма 15-20лв, взимаш ново казанче и си ти. Аз мойте така ги оправих и няма и капка масло да пускат, откакто ги смених. Това 100кинта за маркучи е луда работа :shock: .

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 525TDS

Мнение от sasho57 » 26 Апр 2012, 9:08

Колега и мойте бяха така омасляваха се отвън, промих казанчето както е описал колегата по горе, купих си маркучи маслоустойчиви със подходящия диаметър,6 лв за 1 метър, свалих старите и ходих при един майстор дето прави маркучи за хидравлични системи, мога да кажа за пловдив къде ходих,(в района на митницата) та там майстора ми постави накрайниците,той там си има машина за тази работа, купих и О-пръстените, поставих си ги на мястото там където са необходими, естественно и нови скоби, монтираш на мястото и си ти. Всичко това за около 100 лв. Монтирах си ги сам така че не мога да кажа колко ще мструва с работата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 23 Май 2012, 22:15

bili1 написа:Eто снимки на двата маркуча- http://bili1.snimka.bg/automobiles/hidr ... che.596736 ! :winky:

И да са такива маркучите пак се сменят с обикновенни!Питайте колегата lowmaker от форума.Неговата е с обикновени маслоустойчиви маркучи и скоби-не е протекла от никъде.Все пак налягане към казанчето няма! ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 24 Май 2012, 0:03

sasho57 написа:Колега и мойте бяха така омасляваха се отвън, промих казанчето както е описал колегата по горе, купих си маркучи маслоустойчиви със подходящия диаметър,6 лв за 1 метър, свалих старите и ходих при един майстор дето прави маркучи за хидравлични системи, мога да кажа за пловдив къде ходих,(в района на митницата) та там майстора ми постави накрайниците,той там си има машина за тази работа, купих и О-пръстените, поставих си ги на мястото там където са необходими, естественно и нови скоби, монтираш на мястото и си ти. Всичко това за около 100 лв. Монтирах си ги сам така че не мога да кажа колко ще мструва с работата.

От какъв магазин взе тънкостенни маслоустойчиви маркучи колега, аз колкото пъти съм търсил такива маркучи все намирам дебелостенни :dunno:

Предишна

Назад към E39