Моля помогнете!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
- Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp
Моля помогнете!!
Здравейте колеги.Искам да попитам,като съм на свободна скорост и разхода долу да под километража дето е ми показва над 10 даже и стига и до 12,не знам да ли това е нормално или не,моля помогнете!БМВ 520и 1997 година.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Моля помогнете!!
И това как се случи, работеше си и изведнъж стана така или така купи колата?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Прявят такива работи разходомерите особенно когато е студен двигателя стига да се движиш с над 5-6км/ч независимо дали си на скорост или не. Имам наблюдения от три 39-ки две от които ТДС третата 540и.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Аз до колкото разбрах, това му го прави на място. В движение не винаги отива на 0 дори и на свободна по инерция, което си е нормално.
- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
Когато съм на свободна ми прави това.
Колата я имам от преди 5-6 дена и почти не съм я спирал от каране
,та днес забелязах това.
И се чудех дали и има нещо,проблем ли това или не
Колата я имам от преди 5-6 дена и почти не съм я спирал от каране

И се чудех дали и има нещо,проблем ли това или не

- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
Колега като си спрял или като си по инерция последно го прави?
- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
espressto написа:Колега като си спрял или като си по инерция последно го прави?
Само когато съм на инерция ми прави това,като спа се оправя
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
lud fen написа:Само когато съм на инерция ми прави това,като спа се оправя
Нормално е, тези коли не са направени да се пускат по инерция

Следващия път, като задаваш въпрос се постарай да си максимално изчерпателен, за да не се трупат излишни мнения и да ти се отговори максимално бързо

- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
mad_presley написа:lud fen написа:Само когато съм на инерция ми прави това,като спа се оправя
Нормално е, тези коли не са направени да се пускат по инерция![]()
Следващия път, като задаваш въпрос се постарай да си максимално изчерпателен, за да не се трупат излишни мнения и да ти се отговори максимално бързо
Моля ви се кажете дали пречи така да карам или да я вкарам на една диагностика

А и днес пак забелязах нещо не редно,значи като натисна педала за спирачката пак този разходометър(така да го нарека

- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
Колега ти това bmw да му гледаш разходомера ли го взема
,
по смело 

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Всичко ти е нормално, колега. Когато е на място колата и мотора работи, разходомера се скрива зад 30/100 което означава че при това положение ще изгориш целия резервоар без да изминеш нито 1 км, т.е. разхода е безкраен. Когато обаче я пуснеш по инерция стрелката тръгва наляво (разхода пада), което означава че примерно с 25 л ще изминеш 100 км при тази ниска скорост.
Не знам дали стана достатъчно ясно

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
batvlady79 написа:Всичко ти е нормално, колега. Когато е на място колата и мотора работи, разходомера се скрива зад 30/100 което означава че при това положение ще изгориш целия резервоар без да изминеш нито 1 км, т.е. разхода е безкраен. Когато обаче я пуснеш по инерция стрелката тръгва наляво (разхода пада), което означава че примерно с 25 л ще изминеш 100 км при тази ниска скорост.
Колега, ти съвсем го обърка човека.

Предполагам си с Е36, но при Е39 не се движи по този начин стрелката на разходомера.
Към колегата пуснал темата, всичко ти е нормално и няма нужда от диагностики поне за това.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Аве, сигурни ли сте всички в това което пишете, защото като я пусна по инерция, стрелката на разходомера ми стои точно между първата и втората чертичка след нулата, т.е. 3 на 100 разход. Говорим за инерция с над 40 км/ч, при по-ниска скорост се покачва
П.С. Спирам да пиша, че пак има бой в пернишка дискотека, който се усети и в София (точно в 1:00 часа)

П.С. Спирам да пиша, че пак има бой в пернишка дискотека, който се усети и в София (точно в 1:00 часа)

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Alexch написа:Аве, сигурни ли сте всички в това което пишете, защото като я пусна по инерция, стрелката на разходомера ми стои точно между първата и втората чертичка след нулата, т.е. 3 на 100 разход. Говорим за инерция с над 40 км/ч, при по-ниска скорост се покачва![]()

Иначе правилно е показанието според мен - колата ще ти изгори 3 л за 100 км понеже ще ги измине по инерция и моторът ще работи на празни обороти за това разстояние (ако разбира се ги изминеш по инерция всичките). При по-ниска скорост се покачва разхода защото тези 100 км ще ги минеш за 5 ч по инерция ако караш с 20 км/ч (5 ч х 20 км/ч = 100 км).
Да ме поправят колегите ако нещо неправилно съм написал. Според моите наблюдения тези разходомери в марката БМВ са изключително точни.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
batvlady79 написа:Alexch написа:Аве, сигурни ли сте всички в това което пишете, защото като я пусна по инерция, стрелката на разходомера ми стои точно между първата и втората чертичка след нулата, т.е. 3 на 100 разход. Говорим за инерция с над 40 км/ч, при по-ниска скорост се покачва![]()
Sorry, не знаех че на Е39 е на друг принцип.
Иначе правилно е показанието според мен - колата ще ти изгори 3 л за 100 км понеже ще ги измине по инерция и моторът ще работи на празни обороти за това разстояние (ако разбира се ги изминеш по инерция всичките). При по-ниска скорост се покачва разхода защото тези 100 км ще ги минеш за 5 ч по инерция ако караш с 20 км/ч (5 ч х 20 км/ч = 100 км).
Да ме поправят колегите ако нещо неправилно съм написал. Според моите наблюдения тези разходомери в марката БМВ са изключително точни.
Абсолютно точно си го описал и наистина при Е39 стрелката върви от нулата винаги , а на другите Е36 и дъртите Е34 обратно от безкрайност се спуска. Това е разходомер ( относително тъй като пресмята , а НЕ мери директно разход, преминало количество гориво през определено напречно сечение ) със стойности изразходено гориво за единица изминато разстояние , затова и много хора се бъркат защо в някои ситуации ( крайни положения ) показва странни стойности .
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2