Моля помогнете!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp

Моля помогнете!!

Мнение от lud fen » 22 Май 2012, 20:41

Здравейте колеги.Искам да попитам,като съм на свободна скорост и разхода долу да под километража дето е ми показва над 10 даже и стига и до 12,не знам да ли това е нормално или не,моля помогнете!БМВ 520и 1997 година.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Моля помогнете!!

Мнение от mad_presley » 22 Май 2012, 21:07

И това как се случи, работеше си и изведнъж стана така или така купи колата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 22 Май 2012, 21:15

Прявят такива работи разходомерите особенно когато е студен двигателя стига да се движиш с над 5-6км/ч независимо дали си на скорост или не. Имам наблюдения от три 39-ки две от които ТДС третата 540и.
:driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 22 Май 2012, 21:40

Аз до колкото разбрах, това му го прави на място. В движение не винаги отива на 0 дори и на свободна по инерция, което си е нормално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lud fen » 22 Май 2012, 21:45

Когато съм на свободна ми прави това.
Колата я имам от преди 5-6 дена и почти не съм я спирал от каране :D ,та днес забелязах това.
И се чудех дали и има нещо,проблем ли това или не :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d, E39 540i

Мнение от espressto » 22 Май 2012, 22:10

Колега като си спрял или като си по инерция последно го прави?
ИзображениеДобрите момчета отиват в рая, а лошите си карат бимите и ...... любимите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lud fen » 23 Май 2012, 8:16

espressto написа:Колега като си спрял или като си по инерция последно го прави?

Само когато съм на инерция ми прави това,като спа се оправя

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 23 Май 2012, 8:45

lud fen написа:Само когато съм на инерция ми прави това,като спа се оправя

Нормално е, тези коли не са направени да се пускат по инерция :D

Следващия път, като задаваш въпрос се постарай да си максимално изчерпателен, за да не се трупат излишни мнения и да ти се отговори максимално бързо ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lud fen » 23 Май 2012, 16:15

mad_presley написа:
lud fen написа:Само когато съм на инерция ми прави това,като спа се оправя

Нормално е, тези коли не са направени да се пускат по инерция :D

Следващия път, като задаваш въпрос се постарай да си максимално изчерпателен, за да не се трупат излишни мнения и да ти се отговори максимално бързо ;)

Моля ви се кажете дали пречи така да карам или да я вкарам на една диагностика :?:
А и днес пак забелязах нещо не редно,значи като натисна педала за спирачката пак този разходометър(така да го нарека :D ) отива към 10-15.При вас така ли е или имам нещо не редно с автомобила.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d, E39 540i

Мнение от espressto » 23 Май 2012, 20:11

Колега ти това bmw да му гледаш разходомера ли го взема :nono: , :driving: по смело :yes:
ИзображениеДобрите момчета отиват в рая, а лошите си карат бимите и ...... любимите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 23 Май 2012, 21:18

Всичко ти е нормално, колега. Когато е на място колата и мотора работи, разходомера се скрива зад 30/100 което означава че при това положение ще изгориш целия резервоар без да изминеш нито 1 км, т.е. разхода е безкраен. Когато обаче я пуснеш по инерция стрелката тръгва наляво (разхода пада), което означава че примерно с 25 л ще изминеш 100 км при тази ниска скорост.
Не знам дали стана достатъчно ясно :)
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 23 Май 2012, 21:34

batvlady79 написа:Всичко ти е нормално, колега. Когато е на място колата и мотора работи, разходомера се скрива зад 30/100 което означава че при това положение ще изгориш целия резервоар без да изминеш нито 1 км, т.е. разхода е безкраен. Когато обаче я пуснеш по инерция стрелката тръгва наляво (разхода пада), което означава че примерно с 25 л ще изминеш 100 км при тази ниска скорост.
Не знам дали стана достатъчно ясно :)

Колега, ти съвсем го обърка човека. :)
Предполагам си с Е36, но при Е39 не се движи по този начин стрелката на разходомера.

Към колегата пуснал темата, всичко ти е нормално и няма нужда от диагностики поне за това. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 24 Май 2012, 1:02

Аве, сигурни ли сте всички в това което пишете, защото като я пусна по инерция, стрелката на разходомера ми стои точно между първата и втората чертичка след нулата, т.е. 3 на 100 разход. Говорим за инерция с над 40 км/ч, при по-ниска скорост се покачва :!:

П.С. Спирам да пиша, че пак има бой в пернишка дискотека, който се усети и в София (точно в 1:00 часа) :ok:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 24 Май 2012, 9:19

Alexch написа:Аве, сигурни ли сте всички в това което пишете, защото като я пусна по инерция, стрелката на разходомера ми стои точно между първата и втората чертичка след нулата, т.е. 3 на 100 разход. Говорим за инерция с над 40 км/ч, при по-ниска скорост се покачва :!:

П.С. Спирам да пиша, че пак има бой в пернишка дискотека, който се усети и в София (точно в 1:00 часа) :ok:

:oops: Sorry, не знаех че на Е39 е на друг принцип.
Иначе правилно е показанието според мен - колата ще ти изгори 3 л за 100 км понеже ще ги измине по инерция и моторът ще работи на празни обороти за това разстояние (ако разбира се ги изминеш по инерция всичките). При по-ниска скорост се покачва разхода защото тези 100 км ще ги минеш за 5 ч по инерция ако караш с 20 км/ч (5 ч х 20 км/ч = 100 км).
Да ме поправят колегите ако нещо неправилно съм написал. Според моите наблюдения тези разходомери в марката БМВ са изключително точни.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Май 2012, 10:53

batvlady79 написа:
Alexch написа:Аве, сигурни ли сте всички в това което пишете, защото като я пусна по инерция, стрелката на разходомера ми стои точно между първата и втората чертичка след нулата, т.е. 3 на 100 разход. Говорим за инерция с над 40 км/ч, при по-ниска скорост се покачва :!:

:oops: Sorry, не знаех че на Е39 е на друг принцип.
Иначе правилно е показанието според мен - колата ще ти изгори 3 л за 100 км понеже ще ги измине по инерция и моторът ще работи на празни обороти за това разстояние (ако разбира се ги изминеш по инерция всичките). При по-ниска скорост се покачва разхода защото тези 100 км ще ги минеш за 5 ч по инерция ако караш с 20 км/ч (5 ч х 20 км/ч = 100 км).
Да ме поправят колегите ако нещо неправилно съм написал. Според моите наблюдения тези разходомери в марката БМВ са изключително точни.

Абсолютно точно си го описал и наистина при Е39 стрелката върви от нулата винаги , а на другите Е36 и дъртите Е34 обратно от безкрайност се спуска. Това е разходомер ( относително тъй като пресмята , а НЕ мери директно разход, преминало количество гориво през определено напречно сечение ) със стойности изразходено гориво за единица изминато разстояние , затова и много хора се бъркат защо в някои ситуации ( крайни положения ) показва странни стойности .

Следваща

Назад към E39