Голям борд- конверсия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Re: Голям борд- конверсия

Мнение от ///Micev_87 » 11 Апр 2012, 18:25

на мен пък коп4етата не ми светят а вси4ки кру6ки за здрви,голямия борд си го направих само 4еса и датата да ми показва само бялата букса сам навързал НО коп4етата не светят какво може да е :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 13 Апр 2012, 11:10

Явно никой не може да ми помогне по моите въпроси, днес забелязах ,че и consum 1 i consum 2 не работят а Range работи и изписва колко литра ми остават... странна работа се получи ше гледам пак кое как съм вързал, но всичко е по-схемата.......... :roll: :confused:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 325 купе
Мечтае да кара: е36 М-power, G63 AMG

Мнение от praset » 13 Апр 2012, 18:01

Малко страничен въпрос, дано не се счете за спам. Неми работят мн от копчетата( гол. Борд.), имали оправия?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 13 Апр 2012, 19:34

.::Братоев::. написа:Явно никой не може да ми помогне по моите въпроси, днес забелязах ,че и consum 1 i consum 2 не работят а Range работи и изписва колко литра ми остават... странна работа се получи ше гледам пак кое как съм вързал, но всичко е по-схемата.......... :roll: :confused:

На мен пък не ми изписва нищо като дам на Range,а колко литра трябва да имаш за да пише,мисля че под 15 литра и ти изписва само така -----.Нещо такова ама не съм сигурен :dunno: За консумацията не ти изписва нищо като ги натиснеш ли??

ентусиаст
Аватар

Мнение от .::Братоев::. » 13 Апр 2012, 20:43

patkana1 написа:
.::Братоев::. написа:Явно никой не може да ми помогне по моите въпроси, днес забелязах ,че и consum 1 i consum 2 не работят а Range работи и изписва колко литра ми остават... странна работа се получи ше гледам пак кое как съм вързал, но всичко е по-схемата.......... :roll: :confused:

На мен пък не ми изписва нищо като дам на Range,а колко литра трябва да имаш за да пише,мисля че под 15 литра и ти изписва само така -----.Нещо такова ама не съм сигурен :dunno: За консумацията не ти изписва нищо като ги натиснеш ли??

На Range ти изписва дори и да имаш 5 литра - на мен вчера преди да заредя ми показа 36км.
А за консумацията , ДА като натисна не ми изписва нищо :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 15 Апр 2012, 20:14

.::Братоев::. написа:
patkana1 написа:

На Range ти изписва дори и да имаш 5 литра - на мен вчера преди да заредя ми показа 36км.
А за консумацията , ДА като натисна не ми изписва нищо :dunno:

Значи е прецакан компа нещо,щото на мене не ми изписва нищо на Range а само 4 чертички ----...аз нямам идея от какво може да е :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 15 Апр 2012, 21:04

Братоев свали си таблото и виж дали си вързал правилно кабелите към него, когато слагах моя бях объркал точно 1 кабел и имах твоя проблем.
Паткане бяхме се разбрали да се чуем като се върна във Варна :) от днес официално пак съм варненец :) ти според мен имаш същият проблем, след като насадих моя борд помагах на приятелчета за още няколко и досега честно казано освен с дефектни пиксели не съм виждал друг проблем по големият борд
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от .::Братоев::. » 15 Апр 2012, 21:32

Coulthard написа:Братоев свали си таблото и виж дали си вързал правилно кабелите към него, когато слагах моя бях объркал точно 1 кабел и имах твоя проблем.

Ще го чекна пак колега, мерси :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 21 Май 2012, 21:19

Колеги, не е дискутирано но има ли вариант да се задържи аналоговия часовник и да се сложи голям борд?
На око без да съм разглабял ми се струва, че поставката за очилата на външен габарит съвпада с тази на часовника. Идеята е борда да си влезе на мястото на часовника, а самия часовник да слезе долу на мястото на поставката за очилата и да си остане работещ и светещ часовник плюс цялостно работещ борд.
Е дали е възможно? Аз съм почитател на ръчни механични часовници и този ако може да остане бих му се радвал да ми показва времето също :)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 22 Май 2012, 13:11

Искам да попитам за опцията на големия борд за разход. В момента колата е на газ и количеството бензин е малко (~10 литра).
Въпроса ми е дали ще може да се нагласи коректно разхода , спрямо газ ,защото в момента почти не я карам на бензин :roll:
Забелязал съм че разходомера ми показва що годе точно на бензин и газ (на газ е +1 литър някъде) - примерно карам с 120 на бензин и ми показва някъде 5 , а като превключа на газ при същата скорост и работа на мотора разхода се дига малко до към ~6-7 ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 22 Май 2012, 20:46

kagebista написа:Колеги, не е дискутирано но има ли вариант да се задържи аналоговия часовник и да се сложи голям борд?
На око без да съм разглабял ми се струва, че поставката за очилата на външен габарит съвпада с тази на часовника. Идеята е борда да си влезе на мястото на часовника, а самия часовник да слезе долу на мястото на поставката за очилата и да си остане работещ и светещ часовник плюс цялостно работещ борд.
Е дали е възможно? Аз съм почитател на ръчни механични часовници и този ако може да остане бих му се радвал да ми показва времето също :)

Може да се направи.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 23 Май 2012, 9:56

stony1 написа:Може да се направи.

Може ли да опише подробно и да се добави тази конверсия в първия пост :)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 23 Май 2012, 22:23

kagebista написа:
stony1 написа:Може да се направи.

Може ли да опише подробно и да се добави тази конверсия в първия пост :)

Окабеляването е елементарно. За самото преместване на аналоговият часовник, трябва да премеря дали пасва. Преди това обаче трябва да си намеря аналоговия часовник.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 М3-Manual, е36 328 Hamann
Мечтае да кара: кара ги вече

Мнение от lagoon82 » 05 Юни 2012, 13:17

До колегите от варна който е сложил голям борд. Може ли някой да ми закачи големия борд аз съм със средния но си купих голям с кабелаците всичко е готово за слагане ако някой може да ми го закачи ще си платя. Тел. 0896675714

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 05 Юни 2012, 22:28

Някой дали ще знае, как точно се отключват скритите менюта от подменю 19, че не ми отварят повечето :yes:
Нещо с въвеждане на дата и час май беше но не съм сигурен в последователността на въвеждане :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36