Не пали (стартера въобще не завърта)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Re: Не пали (стартера въобще не завърта)
Dimitroff написа:Оci е обяснил точно какво е положението!
Резервният ключ няма да ти пали...
Аман от пишман майстори по тези сервизи, аз им дадох номера ти да ти звъннат те ми викат ние сме ангажирали вече човек, аз им казах ОК. И вчера ми казват колата запали ама не можахме да я подкараме с този ЕВС който си взел че не става. Какво са правили не знам

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
И между нас казано, ромбоидният ключ е неразглобяем. Освен с рязане, разбира се. И пак да ви дам съвет- преди да ходите при майстор питайте форума!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
щом са отваряли ключа значи са ти записали нов чип и са го сложили вътре в ромбоидния ключ направили са чип за новия евс който са ти сложили, ако искаш го отвори и ще се убедиш сам на оригиналния ключ чипа е запоен на платката докато при теб ще има един чип лепнат със силикон върху самата платка.
oci написа:... и тези пичове в Дару нарочно може би му бяха объркали чек сумата това е символ след вина запиан във ЕВС-а и по този начин беше заключен самия евс, т.е не можеше да се бърка през диагностичната букса в него а трябваше намеса на програматор за да се презапише чипа на евс-а.
Така, че Дарувците са си хитри защо да не ти вземат и още 100 -тина лева за синхронизация явно 200 лв за нов евс са им малко
Това дали е направено нарочно или просто не са си свършили работата както трябва?
Не ми се вярва някой нарочно да го сътвори, това си е чиста измама и то причинена от официален представител

А ако те са му объркали въпросния чексум, то според мен това означава, че с чиста съвест си се връщаш при тях и ги караш да си оправят бакията без пари!
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Toва е третият случай за който аз знам ... всеки сам да си прави сметката дали е направено нарочно (за още пари) или...просто съвпадение 

- vortep
- кандидат ентусиаст
-
Не знам дали е нарочно но днес звънях в Дару и ми казаха че "запознаването" (не съм сигурен така ли се изразиха но нещо подобно беше) струва 70-80лв, а този THE BIG майстор който са намерили от сервиза им е взел 100лв, без да подкара новия EWS а е сложил някакъв и ми е направил ключа на гъз супер наранен и целия в лепило
. сигурно 200-300лв струва един ключ.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
ключа е доста солен може и да надмине 200-300, но ако си вземеш само заготовка после може да се програмира но тука да се намеси OCI или Димитроф да обяснят
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Сега можеш да си вземеш една нова заготовка празна за около 20-тина лв и да се нареже по твоя ключ, след което си прехвърляш платката и чипа и така ключа ще ти изглежда като нов.
Аз имам същия проблем.Само където колата пали всичко си е ок, спирам я пред нас и след 5 часа да я преместа и неможе.От EWS ли е или стартера си е заминал.
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
Yanevv написа:Аз имам същия проблем.Само където колата пали всичко си е ок, спирам я пред нас и след 5 часа да я преместа и неможе.От EWS ли е или стартера си е заминал.
Ако не си го пипал EWS-a не би трябвало да е от него. Моя при опита за кражба го бяха разбазикали нещо, дори мисля че е подменен понеже новия го видях че самата платка е в една кутийка, а на мен ми стоеше само платката висяща на кабелите.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2