Не пали (стартера въобще не завърта)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: Боинг 747

Re: Не пали (стартера въобще не завърта)

Мнение от vortep » 20 Май 2012, 14:54

Dimitroff написа:Оci е обяснил точно какво е положението!
Резервният ключ няма да ти пали...

Аман от пишман майстори по тези сервизи, аз им дадох номера ти да ти звъннат те ми викат ние сме ангажирали вече човек, аз им казах ОК. И вчера ми казват колата запали ама не можахме да я подкараме с този ЕВС който си взел че не става. Какво са правили не знам :banghead: ама утре ще ходя и ще им кажа че искам да ми подкарат всички ключове.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 20 Май 2012, 17:50

И между нас казано, ромбоидният ключ е неразглобяем. Освен с рязане, разбира се. И пак да ви дам съвет- преди да ходите при майстор питайте форума!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 20 Май 2012, 23:16

щом са отваряли ключа значи са ти записали нов чип и са го сложили вътре в ромбоидния ключ направили са чип за новия евс който са ти сложили, ако искаш го отвори и ще се убедиш сам на оригиналния ключ чипа е запоен на платката докато при теб ще има един чип лепнат със силикон върху самата платка.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 21 Май 2012, 10:10

oci написа:... и тези пичове в Дару нарочно може би му бяха объркали чек сумата това е символ след вина запиан във ЕВС-а и по този начин беше заключен самия евс, т.е не можеше да се бърка през диагностичната букса в него а трябваше намеса на програматор за да се презапише чипа на евс-а.
Така, че Дарувците са си хитри защо да не ти вземат и още 100 -тина лева за синхронизация явно 200 лв за нов евс са им малко :kuku:

Това дали е направено нарочно или просто не са си свършили работата както трябва?
Не ми се вярва някой нарочно да го сътвори, това си е чиста измама и то причинена от официален представител :|
А ако те са му объркали въпросния чексум, то според мен това означава, че с чиста съвест си се връщаш при тях и ги караш да си оправят бакията без пари!
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 21 Май 2012, 10:55

Toва е третият случай за който аз знам ... всеки сам да си прави сметката дали е направено нарочно (за още пари) или...просто съвпадение :no:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vortep » 21 Май 2012, 13:59

Не знам дали е нарочно но днес звънях в Дару и ми казаха че "запознаването" (не съм сигурен така ли се изразиха но нещо подобно беше) струва 70-80лв, а този THE BIG майстор който са намерили от сервиза им е взел 100лв, без да подкара новия EWS а е сложил някакъв и ми е направил ключа на гъз супер наранен и целия в лепило :banghead: . сигурно 200-300лв струва един ключ.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 21 Май 2012, 14:24

ключа е доста солен може и да надмине 200-300, но ако си вземеш само заготовка после може да се програмира но тука да се намеси OCI или Димитроф да обяснят

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 21 Май 2012, 22:11

Сега можеш да си вземеш една нова заготовка празна за около 20-тина лв и да се нареже по твоя ключ, след което си прехвърляш платката и чипа и така ключа ще ти изглежда като нов.

Потребител
Аватар

Мнение от Yanevv » 27 Май 2012, 20:28

Аз имам същия проблем.Само където колата пали всичко си е ок, спирам я пред нас и след 5 часа да я преместа и неможе.От EWS ли е или стартера си е заминал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vortep » 28 Май 2012, 16:50

Yanevv написа:Аз имам същия проблем.Само където колата пали всичко си е ок, спирам я пред нас и след 5 часа да я преместа и неможе.От EWS ли е или стартера си е заминал.

Ако не си го пипал EWS-a не би трябвало да е от него. Моя при опита за кражба го бяха разбазикали нещо, дори мисля че е подменен понеже новия го видях че самата платка е в една кутийка, а на мен ми стоеше само платката висяща на кабелите.

Потребител
Аватар

Мнение от Yanevv » 30 Май 2012, 19:56

Оказа се четките на стартера :)

Предишна

Назад към E46