Проблем дебитомер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Проблем дебитомер
aqa_boy написа:aqa_boy написа: Пък и колата си пуши като със разваления дебитомер.
Е - осем годишен дизел е съвсем нормално да пуши яко черно след 2800 об. - особено пък и с българска нафта!
Единственият шанс такива дърти дизели, дето са скъсани навън - да не пушат черно нито грам е да не минава никога стрелката 2300 об. и да е пълен резервоара само с премиум омв дизел.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
en4o написа:Ми колега в Bosch Пловдив би трябвало да могат да го адаптират,ако ли не в София колегата Dimitroff ще го опраи !!
Колега, в сервиза на Бош в Пещера ми го "оправиха", два пъти ми потвърдиха че е адаптиран, след което майстора ми иска ключовете, защото бяха в мен и диагностичната им апаратура даже не беше включена в контакта (представете си как се прави диагностика, без контактен ключ и без ток

Колега Демирев,
На мене във високите не ми пуши толкова, даже бих казал че след 2500 спира пушенето (или се движа толкова бързо, че се разсейва бързо

И аз не съм виждал такива облаци от черен дим от никой дизел. Като казвам никой разбирай, ТИР-ове, които потеглят, и стари самосвали, дето са се бъхтили 15 години.
P.S.
Трябва да го снимам тоя феномен, за да остане за поколенията

От гъзария се умира!
Демирев написа: Е - осем годишен дизел е съвсем нормално да пуши яко черно след 2800 об. - особено пък и с българска нафта!
Единственият шанс такива дърти дизели, дето са скъсани навън - да не пушат черно нито грам е да не минава никога стрелката 2300 об. и да е пълен резервоара само с премиум омв дизел.
Аз карам толкова годишен дизел, даже малко по-стар, оборотомера в червения сектор, нафта въобще не зареждам на ОМВ и накрая не ми пуши колата.
Що е то?

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
JTD написа:Демирев написа: Е - осем годишен дизел е съвсем нормално да пуши яко черно след 2800 об. - особено пък и с българска нафта!
Аз карам толкова годишен дизел, даже малко по-стар, оборотомера в червения сектор, нафта въобще не зареждам на ОМВ и накрая не ми пуши колата.
Що е то?
Изправен двигател?

От гъзария се умира!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Демирев написа:aqa_boy написа:aqa_boy написа: Пък и колата си пуши като със разваления дебитомер.
Е - осем годишен дизел е съвсем нормално да пуши яко черно след 2800 об. - особено пък и с българска нафта!

Ама сигурен ли си?
Ама много ли си сигурен ?

Да се разходиш насам освен да ти покажа старата ми Е46ца 2.0 без катализатори с прави тръби и сериозен ремап и фейсовата - със същите характеристики и да видим пуши ли не пуши ли

И не говоря само за мойте коли - истината е, че са единици Е46ците с дизелови мотори, който пушат и то заради конкретни проблеми, а не по дифолт...
Та в този ред на мисли ... да те помоля когато "само си чул" нещо...да не го твърдиш толкова убеден и то пред маса хора, който доста ти се смеят в момента

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
И моята след отстраняване на проблема (ЕГР), грам не пуши...
Изпушва само веднъж и то дори не се забелязва толкова, само когато съм карал дълго време градско и я изряскам здравата на магистралата.
Бош в Пещера не знам, ама гледай да не идеш в Пазарджик, че там е същия ***. Там голям мерак имаха да ме накарат да сменя дебитомер за 350 лева, но нещо останаха с пръст в гъз.
В последствие разбрах, че на дебитомера нищо му няма и добре че колегата laviatan беше така любезен и се съгласи да му върна дебитомера, който бях вече купил от него.
Изпушва само веднъж и то дори не се забелязва толкова, само когато съм карал дълго време градско и я изряскам здравата на магистралата.
aqa_boy написа:Колега, в сервиза на Бош в Пещера ми го "оправиха", два пъти ми потвърдиха че е адаптиран, след което майстора ми иска ключовете, защото бяха в мен и диагностичната им апаратура даже не беше включена в контакта (представете си как се прави диагностика, без контактен ключ и без ток), след което се направих на ударен и им казах да я направят отново, за всеки случай
, при което майстора ме питаше мене къде кво да прави и беше 100% сигурен, че всички във форума на БМВ бъркат и не се прави такова чудо "само го слагаш и си караш" и понеже "си я карал много дълго така ще отнеме време докато наслагванията от ауспуха се изчистят и черния дим спре". Та тия хора напълно ми изядоха заблужденията, че за да бъдеш сервиз на Бош, трябва да си разбираш от работата и/или да си минал някакво обучение.
Бош в Пещера не знам, ама гледай да не идеш в Пазарджик, че там е същия ***. Там голям мерак имаха да ме накарат да сменя дебитомер за 350 лева, но нещо останаха с пръст в гъз.
В последствие разбрах, че на дебитомера нищо му няма и добре че колегата laviatan беше така любезен и се съгласи да му върна дебитомера, който бях вече купил от него.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
makaveli316 написа:И моята след отстраняване на проблема (ЕГР), грам не пуши...
На мене ми искаха 330 за дебитомера и 20 лева монтаж + "адаптация".
Ако колегата Dimitroff вземе та го оправи, ще отида да си искам парите обратно

P.S.
Много ясно че се тръгна от 430...със супер голяма отстъпка до 380 и след това като му казах, че ми го дават на 320, измрънкаха, че за 350 с монтаж при тях. Тая глупост я правя само заради едната фактура...
От гъзария се умира!
- BMW BET
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 F25
На моята 150коня ЕГР-а и беше изолиран откакто съм я взел и сега след като смених масло филтри и свещи реших да go почистя и да го пусна да видя как е, но сега забелязвам че като изфорсирам на място изпушва черно отзад.ЕГР-a го проверих и изглеждаше наред. Може ли това да се получава от дебитомера, или пък имам спукана тръба на интеркулера?
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Последно:с KTS на Бош възможна ли е адаптация и ако ДА,някой да опише процедурата.
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Никой ли не знае?
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2