Проблем дебитомер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Проблем дебитомер

Мнение от Демирев » 21 Май 2012, 13:03

aqa_boy написа:
aqa_boy написа: Пък и колата си пуши като със разваления дебитомер.

Е - осем годишен дизел е съвсем нормално да пуши яко черно след 2800 об. - особено пък и с българска нафта!

Единственият шанс такива дърти дизели, дето са скъсани навън - да не пушат черно нито грам е да не минава никога стрелката 2300 об. и да е пълен резервоара само с премиум омв дизел.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 21 Май 2012, 13:21

en4o написа:Ми колега в Bosch Пловдив би трябвало да могат да го адаптират,ако ли не в София колегата Dimitroff ще го опраи !!

Колега, в сервиза на Бош в Пещера ми го "оправиха", два пъти ми потвърдиха че е адаптиран, след което майстора ми иска ключовете, защото бяха в мен и диагностичната им апаратура даже не беше включена в контакта (представете си как се прави диагностика, без контактен ключ и без ток :mhihi: ), след което се направих на ударен и им казах да я направят отново, за всеки случай :mhihi: , при което майстора ме питаше мене къде кво да прави и беше 100% сигурен, че всички във форума на БМВ бъркат и не се прави такова чудо "само го слагаш и си караш" и понеже "си я карал много дълго така ще отнеме време докато наслагванията от ауспуха се изчистят и черния дим спре". Та тия хора напълно ми изядоха заблужденията, че за да бъдеш сервиз на Бош, трябва да си разбираш от работата и/или да си минал някакво обучение.

Колега Демирев,
На мене във високите не ми пуши толкова, даже бих казал че след 2500 спира пушенето (или се движа толкова бързо, че се разсейва бързо 8) )
И аз не съм виждал такива облаци от черен дим от никой дизел. Като казвам никой разбирай, ТИР-ове, които потеглят, и стари самосвали, дето са се бъхтили 15 години.

P.S.
Трябва да го снимам тоя феномен, за да остане за поколенията :mrgreen:
От гъзария се умира!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 21 Май 2012, 15:15

Демирев написа: Е - осем годишен дизел е съвсем нормално да пуши яко черно след 2800 об. - особено пък и с българска нафта!

Единственият шанс такива дърти дизели, дето са скъсани навън - да не пушат черно нито грам е да не минава никога стрелката 2300 об. и да е пълен резервоара само с премиум омв дизел.

Аз карам толкова годишен дизел, даже малко по-стар, оборотомера в червения сектор, нафта въобще не зареждам на ОМВ и накрая не ми пуши колата.
Що е то? :mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aqa_boy » 21 Май 2012, 18:26

JTD написа:
Демирев написа: Е - осем годишен дизел е съвсем нормално да пуши яко черно след 2800 об. - особено пък и с българска нафта!

Аз карам толкова годишен дизел, даже малко по-стар, оборотомера в червения сектор, нафта въобще не зареждам на ОМВ и накрая не ми пуши колата.
Що е то? :mhihi:

Изправен двигател? :mhihi:
От гъзария се умира!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 21 Май 2012, 21:23

Демирев написа:
aqa_boy написа:
aqa_boy написа: Пък и колата си пуши като със разваления дебитомер.

Е - осем годишен дизел е съвсем нормално да пуши яко черно след 2800 об. - особено пък и с българска нафта!

:mhihi:

Ама сигурен ли си?
Ама много ли си сигурен ? :)

Да се разходиш насам освен да ти покажа старата ми Е46ца 2.0 без катализатори с прави тръби и сериозен ремап и фейсовата - със същите характеристики и да видим пуши ли не пуши ли :lol:

И не говоря само за мойте коли - истината е, че са единици Е46ците с дизелови мотори, който пушат и то заради конкретни проблеми, а не по дифолт...

Та в този ред на мисли ... да те помоля когато "само си чул" нещо...да не го твърдиш толкова убеден и то пред маса хора, който доста ти се смеят в момента :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 21 Май 2012, 22:20

И моята след отстраняване на проблема (ЕГР), грам не пуши...
Изпушва само веднъж и то дори не се забелязва толкова, само когато съм карал дълго време градско и я изряскам здравата на магистралата.

aqa_boy написа:Колега, в сервиза на Бош в Пещера ми го "оправиха", два пъти ми потвърдиха че е адаптиран, след което майстора ми иска ключовете, защото бяха в мен и диагностичната им апаратура даже не беше включена в контакта (представете си как се прави диагностика, без контактен ключ и без ток :mhihi: ), след което се направих на ударен и им казах да я направят отново, за всеки случай :mhihi: , при което майстора ме питаше мене къде кво да прави и беше 100% сигурен, че всички във форума на БМВ бъркат и не се прави такова чудо "само го слагаш и си караш" и понеже "си я карал много дълго така ще отнеме време докато наслагванията от ауспуха се изчистят и черния дим спре". Та тия хора напълно ми изядоха заблужденията, че за да бъдеш сервиз на Бош, трябва да си разбираш от работата и/или да си минал някакво обучение.

Бош в Пещера не знам, ама гледай да не идеш в Пазарджик, че там е същия ***. Там голям мерак имаха да ме накарат да сменя дебитомер за 350 лева, но нещо останаха с пръст в гъз.
В последствие разбрах, че на дебитомера нищо му няма и добре че колегата laviatan беше така любезен и се съгласи да му върна дебитомера, който бях вече купил от него.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aqa_boy » 21 Май 2012, 23:54

makaveli316 написа:И моята след отстраняване на проблема (ЕГР), грам не пуши...
Изпушва само веднъж и то дори не се забелязва толкова, само когато съм карал дълго време градско и я изряскам здравата на магистралата.

Бош в Пещера не знам, ама гледай да не идеш в Пазарджик, че там е същия ***. Там голям мерак имаха да ме накарат да сменя дебитомер за 350 лева, но нещо останаха с пръст в гъз.
В последствие разбрах, че на дебитомера нищо му няма и добре че колегата laviatan беше така любезен и се съгласи да му върна дебитомера, който бях вече купил от него.

На мене ми искаха 330 за дебитомера и 20 лева монтаж + "адаптация".
Ако колегата Dimitroff вземе та го оправи, ще отида да си искам парите обратно :ranting:

P.S.
Много ясно че се тръгна от 430...със супер голяма отстъпка до 380 и след това като му казах, че ми го дават на 320, измрънкаха, че за 350 с монтаж при тях. Тая глупост я правя само заради едната фактура...
От гъзария се умира!

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3 F25

Мнение от BMW BET » 31 Май 2012, 11:14

На моята 150коня ЕГР-а и беше изолиран откакто съм я взел и сега след като смених масло филтри и свещи реших да go почистя и да го пусна да видя как е, но сега забелязвам че като изфорсирам на място изпушва черно отзад.ЕГР-a го проверих и изглеждаше наред. Може ли това да се получава от дебитомера, или пък имам спукана тръба на интеркулера?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 31 Май 2012, 12:34

Последно:с KTS на Бош възможна ли е адаптация и ако ДА,някой да опише процедурата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 17 Авг 2012, 16:41

Никой ли не знае?

Предишна

Назад към E46