2.0 4тири цил
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
PARADOX_sf написа:За Дилян. Еми намираш един блок от 325е (2.7литра) и ет ти го следващия ъпгрейд! Нали трябва да има последователност
Бързаш, още не е измъкнал максимума от този мотор

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
А намират ли се валове и мотовилки от 2.0 ???
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
PARADOX_sf написа:За Дилян. Еми намираш един блок от 325е (2.7литра) и ет ти го следващия ъпгрейд! Нали трябва да има последователност
Мда... ама не ми трябва блок в същност.... трябва ми колянов вал от 324тд или 524тд и бутала от М20Б27... блока е еднакъв!
А дизеловия колянов вал е кован и издържа на високи обороти и турбиниране щото нормалния на етата не е проектиран да се върти до 6500 оборота и мое да се изкриви/счупи...
Ама такава конверсия е добра при турбиниране щото иначе става дългоходов мотора... е всеки знае какви са предимствата и недостатъците на дългоходовите мотори

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
При конверсия към 2.7 какво се получава като конски сили и вътяш момент
Иначе като стане дългоходов какви са недостатъците освен по бавното развъртане

Иначе като стане дългоходов какви са недостатъците освен по бавното развъртане

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Като коне ставал някъде малко под 200 ама не знам точно! А за въртящ момент не знам
Обратното - при дъгоходовия много добре се развърта в ниските обороти и кривата на въртящия момент е по права като в ниските обороти е по-висока а във високите обороти бавно и славно пада
Не съм карал Е30-ка с такъв двигател преработван, но съм виждал и скромното ми мнение е че е доста по бясна от 325-ца... и на усет сигурно ще чупи врата... та може би това за задъхването във високите обороти няма да се усеща щото не се удължава хода много

Обратното - при дъгоходовия много добре се развърта в ниските обороти и кривата на въртящия момент е по права като в ниските обороти е по-висока а във високите обороти бавно и славно пада

Не съм карал Е30-ка с такъв двигател преработван, но съм виждал и скромното ми мнение е че е доста по бясна от 325-ца... и на усет сигурно ще чупи врата... та може би това за задъхването във високите обороти няма да се усеща щото не се удължава хода много

- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: колко да кара
- Мечтае да кара: Е34-540
- Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е
ха
То хубаво ама аз изпуснах колата с тоя двигател ,като същевременно изпуснах и М30Б28-то на сону щот му казах че съм си намерил двигател
,след това бях в София (днес) и на Део двигателя се оказа много не вред с докумнетите и в крайна сметка аз пак се оказах прецакан и всички ме мислят за КИЛЕШ ,и това всичко от съвети и вайкания ,резултата от цялата работа е че парите се стопиха на 500лв и надежда вече няМААА
,така че не мисля повече да ви занимавам щот репутацията ми се срина (образно казано)
В момента съм в безизходица и напрао незнам ,ако излезе нещо след време добре ако не не ,
ПС:Благодаря за мненията много

В момента съм в безизходица и напрао незнам ,ако излезе нещо след време добре ако не не ,

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: ха
ей,ламерBMWPower написа:То хубаво ама аз изпуснах колата с тоя двигател ,като същевременно изпуснах и М30Б28-то на сону щот му казах че съм си намерил двигател,след това бях в София (днес) и на Део двигателя се оказа много не вред с докумнетите и в крайна сметка аз пак се оказах прецакан и всички ме мислят за КИЛЕШ ,и това всичко от съвети и вайкания ,резултата от цялата работа е че парите се стопиха на 500лв и надежда вече няМААА
,така че не мисля повече да ви занимавам щот репутацията ми се срина (образно казано)

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- BMWPower
- младши ентусиаст
-
Re: ха
Явор написа:ей,ламерBMWPower написа:То хубаво ама аз изпуснах колата с тоя двигател ,като същевременно изпуснах и М30Б28-то на сону щот му казах че съм си намерил двигател,след това бях в София (днес) и на Део двигателя се оказа много не вред с докумнетите и в крайна сметка аз пак се оказах прецакан и всички ме мислят за КИЛЕШ ,и това всичко от съвети и вайкания ,резултата от цялата работа е че парите се стопиха на 500лв и надежда вече няМААА
Кажи всеимащии

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
stenly написа:Radichev написа:А намират ли се валове и мотовилки от 2.0 ???
Не ти трябват мотовилки - същите са като на М10В18
Трябва ти колянов вал и бутала (че са по-ниски от тези на М10В18 )
зна4и разликата в хода заради вала се компенсира с бутала??

Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- BMWPower
- младши ентусиаст
-
ха
stenly написа:Radichev написа:А намират ли се валове и мотовилки от 2.0 ???
Не ти трябват мотовилки - същите са като на М10В18
Трябва ти колянов вал и бутала (че са по-ниски от тези на М10В18 )
Това значи ли че ако си намеря вал и бутала от М10Б20 може да си прежуля моя блок до М10Б20 ???
Ами биелите? също ли ?
<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Абе нищо не се прежулва бе
Блока е 1:1 ! Диаметъра на буталата на М10Б18 и М10Б20 е еднакъв

Дилян Пенчев написа:PARADOX_sf написа:За Дилян. Еми намираш един блок от 325е (2.7литра) и ет ти го следващия ъпгрейд! Нали трябва да има последователност
Мда... ама не ми трябва блок в същност.... трябва ми колянов вал от 324тд или 524тд и бутала от М20Б27... блока е еднакъв!
А дизеловия колянов вал е кован и издържа на високи обороти и турбиниране щото нормалния на етата не е проектиран да се върти до 6500 оборота и мое да се изкриви/счупи...
Ама такава конверсия е добра при турбиниране щото иначе става дългоходов мотора... е всеки знае какви са предимствата и недостатъците на дългоходовите мотори![]()
Не се знае дали само това ще ти трябва, щото при м21д24 мазането на коляно-мотовилковия механизъм е доста по-различно, т.е. казвали са ми, че има канали за маслото и в буталата (а не само до буталния болт), за да ги охлажда. Идеята ми е, парвено ли е такова нещо с колянов вал от м21 и какво става с температурата на двигателя? После, има разлика и в масите на валовете, което има значение.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Дилян Пенчев написа:Като коне ставал някъде малко под 200 ама не знам точно! А за въртящ момент не знам![]()
Обратното - при дъгоходовия много добре се развърта в ниските обороти и кривата на въртящия момент е по права като в ниските обороти е по-висока а във високите обороти бавно и славно пада![]()
Като се удължава хода, това означава ли че буталата са по-ниски?
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3