въпрос относно закупуването на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

въпрос относно закупуването на е39

Мнение от nthnl » 17 Май 2012, 18:37

Здравейте колеги,

Поради факта, че се семейството ми се увеличи с още един член съм се засилил да си купувам дизелово е39 комби след фейса. В момента разглеждам различни обяви и попаднах на следната кола:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Ще се радвам да споделите някакви мнения за този автомобил или да ми препоръчате друг подобен.

Поздрави,
Михаил Великов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: въпрос относно закупуването на е39

Мнение от mad_presley » 17 Май 2012, 19:16

Волана е претапициран и то гадно, иначе добра цена, като за комби без екстри.

Ако търсиш колега, който да я погледне и да я закачи на диагностика, добре. Ако темата ще се развива:

някой: Виж тази
Ти: Много ми е скъпа...
някой: Ами виж тази
Ти: Ааа, няма кожа....

и т.н темата ще се заключи.

Само днес имаше 8 теми със същите въпроси, а в този подфорум такива не се толерират, защото ще заприлича на битак.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 17 Май 2012, 19:38

Здравейте колеги,

Да, всъщност търся някой който кара подобна кола с този модел двигател за да дойде с мен и да го чуе как работи. Разбира се аз искам да я закарам тази кола на диагностика и да я прегледат в някой сервиз за проблеми които не се виждат с просто око. Също така ме интересува и дали цената е добра. Аз си търся комби което да ми върши работа, общо взето ектстрите които ме интересуват са ел стъкла, абс, асц, да не е блъскана колата и да има печка.

Специално тази от обявата ми се струва, че е блъскана в десния преден калник и е пребоядисван.

Поздрави,
Михаил Великов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 17 Май 2012, 22:17

Ако не те притеснява относително високия разход в града и цената на нафтата, взимай! Разбира се, ако е читава, но това може да го каже само диагностика, стенд и добър майстор.
Иначе, доколкото съм чел и чувал от собственици - един от най-добрите мотори на петицата!
Успех! И много късмет при покупката!

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530d Touring

Мнение от ibar » 17 Май 2012, 22:28

аз имам такава (530д комби автомат) от около седмица и съм много доволен!
най-добре я прегледай в сервиз, колкото и да ти обясняват, че няма временни номера и нямало начин!
и се пазари! можеш да му свалиш поне 4-500лв!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 17 Май 2012, 22:49

mishoval написа:Ако не те притеснява относително високия разход в града и цената на нафтата, взимай!.....

Точно пък тоя мотор не трябва да го притеснява като разход ;)
Двигателя наистина се води здрав и железен.
На мене колата не ми допада понеже е touring,но пък поне на снимките изглежда добре.
Както са ти казали колегите цената е добра и е хубаво да се види преди това в сервиз.
Успех !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 17 Май 2012, 23:21

Здравейте колеги,

В кой сервиз бихте ми препоръчали да я закарам за да я прегледат основно?

Поздрави,
Михаил Великов

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 17 Май 2012, 23:36

nthnl написа:Здравейте колеги,

В кой сервиз бихте ми препоръчали да я закарам за да я прегледат основно?

Поздрави,
Михаил Великов

Браааат кажи поне от кой град си,или поне дали си У България :mrgreen:
Има BMW дилъри във всеки по голям град,има и колеги от форума които могат да ти свършат същата качествена работа на по хубави цени :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 20 Май 2012, 11:30

Здравейте колеги,

Първо да уточня - от София съм. Вчера ходих да видя автомобила за който писах в първото мнение. Ето впечатленията ми:

1. Външния вид на колата е приличен, има драскотина на предния десен калник около 20 сантиметра. На места имаше леко позаминал лак (покрай емблемата на предния капак), и тук там подкожушена боя. Като цяло добър външен вид.
2. Вътре колата беше в доста добро състояние на кожа и табло. Осезаемо беше износено беше копчето за фаровете.
3. Колата найстина беше с нови дискове и накладки
4. Мотора пали без замисляне и работи равномерно, изрязва се добре, колата дори да е топла пали мигновенно.
5. Колата возеше стегнато през дупки но според мен малко по твърдо от нормалното

Сега за проблемите:
- Предния прозорец е ударен от камъче до шофиорската колонка и по мое лично мнения няма как да се оправи това и прозореца трябва да се смени
- моторния отсег не е същия цвят като на останала кола а е матово мръсно бяло. Впечатление ми направи и че предния капак отдоло е със същия цвят.
- маската между фаровете (към която се закрепват самите фарове) беше черна а не с цвета на колата.
- фаровете бяха чисто нови
- вратите се затваряха трудно, явно уплатненията бяха чисто нови
- автоматика работеше тихо и приятно и kickdown-овете работеха но в режим типтроник докато колата е в движение не искаше да превключи на първа. На място след преминаване обратно на N и обратно на типтроник кутията успешно превключи на първа
- волана беше претапициран с кофти кожа

Сега няколко въпроса:
- нормално ли е това поведение на автоматика
- нормално ли е цвета на маската между фаровете и на двигателния отсег да са различни от цвета на колата като цяло
- как мога да разбера дали еърбега във волана все още е там?

Ловът ми за този вид автомобил ще продължи и днес, така че стискайте палци да намеря някоя прилична колица.

Поздрави,
Михаил Великов

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525d M-Sport

Мнение от tazzboy » 20 Май 2012, 16:53

Здравей.. Не знам колко съм компетентен да ти одговорам но... Прво и много важно е ако не се разбираш од коли викни някой да дойде със теб който се разбира и да погледне колата, ако има и комп. да свързе колата ощте похубаво. Второ, ако мен питаш когато видя кола на която и са сменяти фарове+не е съща боя от вън и вътре в двигателния отсег+в купето има някои нови а някои стари нешта+претапициран волан = тва означава че колата е гримирана за продажба (има изминато бог знае колко и много вероятно е имала катастрофа щот е пребоядисвана). Кво ще излезне от тая кола е само питане. Аз лично не бих я взел въпреки цената и е добра. Но и друго да ти кажа аз моята кола ја платих ощте малко и дупло от цената на тая кола дето ја гледаш. До сега нямам никакви проблеми (има нешто дребно тук там ;) ) и който я видял казва само хубави думи (и разбиращи и не разбиращи). Така че аз съм за тва да платам от началото повече но после да ми е мирна главата. Ако излезнат ''поголями'' проблеми с тая кола да знаеш че не е многу ефтина за поправка. И за последно, има и други коли кадето продават, поразгледай... И секой с ксмета си :yes:
п.п Ето и тва прочитай полезно е...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Май 2012, 20:33

nthnl написа:Сега за проблемите:
- Предния прозорец е ударен от камъче до шофиорската колонка и по мое лично мнения няма как да се оправи това и прозореца трябва да се смени
- моторния отсег не е същия цвят като на останала кола а е матово мръсно бяло. Впечатление ми направи и че предния капак отдоло е със същия цвят.
- маската между фаровете (към която се закрепват самите фарове) беше черна а не с цвета на колата.
- фаровете бяха чисто нови
- вратите се затваряха трудно, явно уплатненията бяха чисто нови
- автоматика работеше тихо и приятно и kickdown-овете работеха но в режим типтроник докато колата е в движение не искаше да превключи на първа. На място след преминаване обратно на N и обратно на типтроник кутията успешно превключи на първа
- волана беше претапициран с кофти кожа

Сега няколко въпроса:
- нормално ли е това поведение на автоматика
- нормално ли е цвета на маската между фаровете и на двигателния отсег да са различни от цвета на колата като цяло
- как мога да разбера дали еърбега във волана все още е там?

Ловът ми за този вид автомобил ще продължи и днес, така че стискайте палци да намеря някоя прилична колица.

Поздрави,
Михаил Великов

Както ти казах колега, трябваше просто да прочетеш форума!

1. Предно стъкло струва 100лв оригинално от морга или 130лв от Кобра.
2. Цвета в двигателния отсек си е база на боята, без металик и лак...в смисъл, нормално е.
3. Вратите на Е39 си се затварят със засилка, нормално е.
4. Фаровете не са нови, а са полирани. Личи си дори и от снимките.
5. Типтроника си работи нормално, според описанието ти.
6. Никой джамбаз няма да даде 100лв за претапициране на волана с естествена кожа. Това си го правиш сам, след като купуваш кола на над 300к км.

Ако търсиш кола на реални 165к км си приготви минимум 15хил лв, а не 7хил ;)

Назад към E39