Смяна на термостат...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 23 Юни 2006, 2:11

Днес си купих термостат от Даскалов кар - Wahler термостата на първо и на второ четене е 1:1 с този който бях купил преди няколко месеца за 48 лв от вносителя... на вкус и на миризма също е 1:1 :mhihi:

Разликата е че е 24 лв :arrow: Двойно по-малко :idea:

Утре ще го сменям - съмнявам се от него да ми прави мизерийте но почвам от най-евтиното ;)
Ако и с новия термостат прави проблем ще го сваля ще си го върна в кутийката и ако някой има желание мое да напраим трампата - ще го дам на промоционална цена :mhihi:
А ако е от него ще се радвам - ако ли не ще купувам нов радиатор от най-големите.... след това ще купувам ново виско.. и ако и след тея неща не се оправи ще си монтирам друга водна помпам, или ще сваля главата и ще я правя :(

Не мога да живея като карам в жегите на климатик и стрелката ми не е на 12 часа... напрао не мога да спя :uups:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юни 2006, 3:27

ех и моя почна да прави мизерии... трудно загрява след след 1вата черта ако не съм задръстване и като се движа по-бързо истива... а точно се бях зарадвал, че всичко е ок... и не е виското защото не минава средата даже в задръстване, обезвъздуших 66 пъти поне :).
ако има въздух би трябвало да грее нали? а на е30 316и е 88 градуса термосатата, някой може ли да потрвърди? много се дразня и аз от такива детайли :evil:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 23 Юни 2006, 8:43

Абе то проблема не е голям като е преди 12... като го минава е проблем!

При мен е така, и сега почвам да го боря ;) Ще дръжа в течение как вървят нещата :roll:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 23 Юни 2006, 10:09

steeN сменял съм термостат но не обърнах внимание за градоси :banghead: .В книгата пише : темр. на отваряне 80°С и пълно отваряне 100°C.Ако това може да ти помогне става въпрос за М40 316i :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Не беше темостата...

Мнение от Griffin » 23 Юни 2006, 10:30

За пълнота и аз да кажа как се развиха нещата. :)

Вчера реших, че няма смисъл в момента да си губя времето и закарах bmw-то в сервиз. Майсторът изфорсира няколко пъти, и големият кръг взе че се отвори. :lol:

Направо камък ми падна от сърцето, щото куп неща се изясниха:

1. Радиаторът се е запушил. Нищо чудно, като знам каква боза изтече като сваляхме термостата. :roll:

2. Когато сменяте радиатор НИКОГА не вземайте 2ра употреба. (Радиаторът е сменян миналата година, но не от мен).

3. Парното загряваше бавно и духаше слабо. Това се оказа от нарушената циркулация на водата.

4. BMW иска да бъде форсирано честичко, ако се кара само на нормални обороти, тръбите му доста се задръстват... :mhihi:

5. Ако не ти се отваря големия кръг, виското не те спасява (или поне през лятото).

Горе-долу тва е. Надявам се днес да си взема колата и :driving:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

ентусиаст
Аватар

Re: Не беше темостата...

Мнение от stenly » 23 Юни 2006, 10:36

Griffin написа:4. BMW иска да бъде форсирано честичко, ако се кара само на нормални обороти, тръбите му доста се задръстват... :mhihi:

По тая точка не си на прав път. Дали ше ти се задръстят тръбите зависи изцяло от това какво наливаш в охладителната система и разбира се какво е наливано преди това от предишните собственици.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Не беше темостата...

Мнение от Griffin » 23 Юни 2006, 10:54

stenly написа:
Griffin написа:4. BMW иска да бъде форсирано честичко, ако се кара само на нормални обороти, тръбите му доста се задръстват... :mhihi:

По тая точка не си на прав път. Дали ше ти се задръстят тръбите зависи изцяло от това какво наливаш в охладителната система и разбира се какво е наливано преди това от предишните собственици.

Абе аз не го обясних, нямах предвид охл. система, а гърнетата. Като се изфорсира няколко пъти вчера, и половината квартал стана в син пушек. :mhihi:

Аз просто не вкарвам във високи обороти, и системата бая се беше задръстила. Такъв син пушек съм виждал едно време, когато вуйчо ми (тираджия) седна да покара малко трабанта по магистралата, че да го пораздвижи. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от coolio » 23 Юни 2006, 11:27

[steeN] написа:а на е30 316и е 88 градуса термосатата, някой може ли да потрвърди? много се дразня и аз от такива детайли :evil:

Аз като го сменявах на термостата пишеше 86-88 градуса :idea:
GOLF - PLAY IT, DON'T DRIVE ITИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 23 Юни 2006, 11:33

Дилян Пенчев написа:Днес си купих термостат от Даскалов кар - Wahler термостата на първо и на второ четене е 1:1 с този който бях купил преди няколко месеца за 48 лв от вносителя... на вкус и на миризма също е 1:1 :mhihi:
Разликата е че е 24 лв :arrow: Двойно по-малко :idea:

:shock: Ти преди от V&D беше пазарувал май?
Ако е така обявявам бойкот на тия пидали, щото дори и в търговията трябва да имат мярка!

А къде в Софето има магазин на Даскалов кар?

И още нещо се сетих - аз съм виждал 2 типа Wahler-и за М10:
Единият е този който си купих от V&D за 40 лв. (да ги дадат за вазелин дано!) и на него пишеше Wahler, 80 (знака за градуси) и щампа с означение датата на производсвто.
Другият е Wahler-a с който "дойде" 316i-to '88 - на него има и щампа с BMW емблемата. Сигурно е произведен от Wahler за BMW като OEM part. Надявамсе да не ми се налага скоро, но ако някога го сваля, ще погледна "отвътре" дали има разлики с другия Wahler.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 23 Юни 2006, 11:40

stenly написа:
А къде в Софето има магазин на Даскалов кар?

Виж страницата на фирмата дето е дадена по-горе. Единият магазин е като тръгнеш от сточна гара към гара Подуяне, точно след моста Чавдар в дясно. Другият е на кръстовището ул. Тимок и раковска

кандидат ентусиаст
Аватар

Хепиенд с неочаквано скъп край...

Мнение от Griffin » 23 Юни 2006, 23:21

И тъй, за завършек: Калпазанинът вече е в движение. :D

Определено щастлив край на работната седмица, но с неочаквано скъп край. :confused: Не знам защо, бях останал с впечатление че нов радиатор е от рода на 120-180 лв. Оказа се обаче, че цените започват от 290 лв., което направо ме изкълчи :shock:.
Само за справка, проверих и в Дару Кар каква е цената. Оказа се че радиатора там е 580 пари. :lol: :bang: :welcome:

В крайна сметка, всичко излезе 320 пари, в т.ч. смяната на радиатора и подмяна на един маркуч който изби при прегряването. Определено на никой не пожелавам да трябва да сменя радиатор. В този смисъл, желая на всички приятно лято на 12 без 2. (най-много!!) :type:

Предишна

Назад към E30