проблем при м52б25ту

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

проблем при м52б25ту

Мнение от Войводата » 17 Май 2012, 18:06

Колеги помагайте че ми побеля косата вече :mhihi: Значи ситуацията е че сложих на е36цата м52б25ту мотор всичко е вързано по книга.Но имам проблем на място двигателя тресе и като му дам газ се дави това го прави от време на време като позагрее двигателя гася паля върви си нормално няма никакви ядове покарам малко и пак се почва и от там почвам да сменям аз наред всички маркучи са сменени за картерни газове , маркучите за въздуха че бяха нацепени, сменени са ламбда сондите и 4-те, стъпковото моторче , дебитомера , датчици на разпределителен и колянов вал , чистих и дюзите , свещите и те са сменени, бензинов филтър и общо взето нещата за който се сещам че от тях може да идва проблема. На диагностиката като я закача не ми дава никакви грешки освен за модулите който е46цата ги има а на е36 ги няма и не са вързани. Да споделя че компютъра който съм сложил е от м52б28ту но ме съмнява да идва това от него защото ги дават еднакви и на двата мотора но в крайна сметка само него остана да сменя и да пробвам да видя какво ще стане някой ако се е срещал с такъв проблем нека сподели че акъл не ми го побира вече. :help: :bchug: Темата я пуснах тук защото мотора е от е46
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: проблем при м52б25ту

Мнение от ilia1984 » 17 Май 2012, 18:41

Войводата написа:Колеги помагайте че ми побеля косата вече :mhihi: Значи ситуацията е че сложих на е36цата м52б25ту мотор всичко е вързано по книга.Но имам проблем на място двигателя тресе и като му дам газ се дави това го прави от време на време като позагрее двигателя гася паля върви си нормално няма никакви ядове покарам малко и пак се почва и от там почвам да сменям аз наред всички маркучи са сменени за картерни газове , маркучите за въздуха че бяха нацепени, сменени са ламбда сондите и 4-те, стъпковото моторче , дебитомера , датчици на разпределителен и колянов вал , чистих и дюзите , свещите и те са сменени, бензинов филтър и общо взето нещата за който се сещам че от тях може да идва проблема. На диагностиката като я закача не ми дава никакви грешки освен за модулите който е46цата ги има а на е36 ги няма и не са вързани. Да споделя че компютъра който съм сложил е от м52б28ту но ме съмнява да идва това от него защото ги дават еднакви и на двата мотора но в крайна сметка само него остана да сменя и да пробвам да видя какво ще стане някой ако се е срещал с такъв проблем нека сподели че акъл не ми го побира вече. :help: :bchug: Темата я пуснах тук защото мотора е от е46

Колега добре е да си намериш същият комп.....Провери всичко ли е свързано по двигателя ! На двигателя играят ли му оборотите на празен ход ?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 17 Май 2012, 18:56

:OT:То за това е темата бе колега. :dunno: :dummy:
новият ми номер: 0877787835

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Войводата » 17 Май 2012, 18:57

По двигателя съм сигурен че всичко е вързано оборотите на оборотомера не играят 5 трансплантаци на такива мотори съм правил даже и на едно м54. Поне 10 пъти всичко отвръзвах и връзвах на ново и неще и неще на едно приятелче от стара загора сложи м52б28ту с компютър от м52б25ту и ми каза че има някакво зачудване на 3000 оборота и ми се струва че на мен ми черпи много бензин и затова ми прави тая мизерия а него е от недостиг но едва ли да е много голяма разликата в дюзите на двата мотора. Тези дни ще ида да разменим компютрите да видим дали ще се оправи тая чудесия.. :( Някой ако се сеща за нещо друго да сподели :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 17 Май 2012, 21:19

Войводата написа:По двигателя съм сигурен че всичко е вързано оборотите на оборотомера не играят 5 трансплантаци на такива мотори съм правил даже и на едно м54. Поне 10 пъти всичко отвръзвах и връзвах на ново и неще и неще на едно приятелче от стара загора сложи м52б28ту с компютър от м52б25ту и ми каза че има някакво зачудване на 3000 оборота и ми се струва че на мен ми черпи много бензин и затова ми прави тая мизерия а него е от недостиг но едва ли да е много голяма разликата в дюзите на двата мотора. Тези дни ще ида да разменим компютрите да видим дали ще се оправи тая чудесия.. :( Някой ако се сеща за нещо друго да сподели :bchug:

Лично спред мен е добре да си сложиш оригиналният комп...По въпроса щом не играят оборотите може да е от закрепването на самият двигател тампони или нещо друго рязал ли си по коша ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Войводата » 17 Май 2012, 22:15

ilia1984 написа:
Войводата написа:По двигателя съм сигурен че всичко е вързано оборотите на оборотомера не играят 5 трансплантаци на такива мотори съм правил даже и на едно м54. Поне 10 пъти всичко отвръзвах и връзвах на ново и неще и неще на едно приятелче от стара загора сложи м52б28ту с компютър от м52б25ту и ми каза че има някакво зачудване на 3000 оборота и ми се струва че на мен ми черпи много бензин и затова ми прави тая мизерия а него е от недостиг но едва ли да е много голяма разликата в дюзите на двата мотора. Тези дни ще ида да разменим компютрите да видим дали ще се оправи тая чудесия.. :( Някой ако се сеща за нещо друго да сподели :bchug:

Лично спред мен е добре да си сложиш оригиналният комп...По въпроса щом не играят оборотите може да е от закрепването на самият двигател тампони или нещо друго рязал ли си по коша ?

Колега всичко от към техническата страна е направено както трябва , неможе да ми глъхне двигателя и да забива муцуната заради тампоните на мотора в почивните дни ще взема компютъра да видя какво ще стане :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Май 2012, 0:58

Как е датчик всумактелен разпределителния вал ? Не знам дали се казваше точно така , но както го описваш ми звучи точно като това . Чест проблем е . Самия датчик (ако е това) си купувай само оригинал 200лв (или 2ра ръка) защото ментетата не се сработват хубаво и от време на време пак се бъгват .

Назад към E46