Въпрос за фаровете

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 99'

Въпрос за фаровете

Мнение от bmw_760il » 17 Май 2012, 11:16

Здравейте!
Имам няколко проблема с фаровете, предварително търсих с търсачката, но не открих нищо.
Фаровете са оригинални халогенни на Е46 седан.Левия не иска да се регулира като въртя копчето на лайтмодула, а десния е доста по-тъмен от левия (стъклото на фара).Мога ли да го освежа по някакъв начин или да го пращам на специалист(какви пари взимат)?
Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Въпрос за фаровете

Мнение от Моджо » 17 Май 2012, 11:25

Хм,хм...

Аватар
Кара: хората да се смеят
Мечтае да кара: ф-16
Детайли за колата: много харчи :D

Мнение от replace » 17 Май 2012, 12:03

Колегата ти е дал добра тема за четене относно почистването, а относно регулирането:
кажи на някой приятел на контакт с включени фарове да върти копчето за регулиране, ако чуеш звук от моторчето но няма движение значи е излязло от зъбните колелца. Ако няма звук премери с мултицет дали идва ток до буксата на моторчето. Поне да знаеш къде е проблема. Ако идва ток а моторчето не работи значи си за ново такова.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 24 Май 2012, 20:10

Да повдигна темата.. някои знае ли какво точно се прецаква/откача, за да не искат да се вдигат фаровете. Някакви запчатки нещо... и как се стига до тях? И сменят ли се или нещо се наместват? Моите фарове единия ту се оправя , ту забива надолу и не иска да се дигне .. в момента левия от няколко дни стой и не помръдва. :confused: :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46

Мнение от BAGRETO » 24 Май 2012, 22:47

Колега най вероятно машинката за ел.реглаж на фара ти прави мизерии номер 13 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05 ,при мен беше така ту забиваше и се оправяше докато не я смених.Но първо си провери буксата която влиза във фара защото доста често се окислява и дава същия проблем.Иначе машинката се сменя малко кофти защото седи зад рефлектора и трябва да се внимава като се вади самия рефлектор да не се счупи защото шипките са му доста здрави.Машинка в моргите варвят към 10-15лв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 99'

Мнение от bmw_760il » 25 Май 2012, 6:32

Аз закачих десния фар на буксата за левия и никакъв проблем с регулирането.Значи проблема е във фара.Това което забелязвам е, че като пусна габаритите е веднага се чува от проблемния фар едно бръмване за половин секунда и до там, нищо повече не се случва нито при опит за регулиране нито когато и да било.При това положение за нова машинка ли съм или ще може да се направи нещо?Тези машинки нали са еднакви за ляв и десен фар?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46

Мнение от BAGRETO » 27 Май 2012, 10:21

Колега щом машинката бръмчи значи или има някакво механично задържане на самия рефлектор или машинката е заминала.Разглоби фара и разгледай щипките на които се държи рефлектора данеби някоя да е счупена или излязала и да неможе да се движи,ако са неред сменяй машинката.Според мен машинките са еднакви за двата фара но мисля че има значение дали са ZKW или BOSCH.Затова виж каква марка са ти фаровете и търси такава машинка.

Назад към E46