320td пуши доста?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
Re: 320td пуши доста?
колеги знаете ли ква рабта е да сменя тези мьркучи,за тва пак искам да запитам от кво пуши от тези мьркучи ли от неща друго???? или тряа ако се сменя колата което е най вероятно, майни за 1м в БМВ ми взеха 15 евро тва е обир , а ЕГР го чистих преди 5 месеца
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
320td пуши доста?
jiivomir написа:Здравейте отново.Направих няколко снимки на ЕГР-а,защото не съм сигурен кое точно трябва да затапя.На 1-вата снимка съм снимал,самият клапан,ако е той.На 2-рата снимка-кой от тези 2-та маркуча трябва да затапя и как.Четох,че някой с болтче и с бирена капачка го правят...
А на 3-тата,видях,че този маркуч,който съм посочил е омаслен,но не знам за какво е,мисля си че отива към кулера...Някой,ако знае,моля да каже...
Приятна вечер!
Номер 2, измъкни го и му сложи някаква "тапа".
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
jiivomir написа:Ходих после и до МЕИ-то,но ми записаха чак за другата сряда час......Някой може ли да ми каже,къде да ми видят турбото във Варна,защото не ми се чака чак до сряда?
Съветвам те да не ходиш на друго място за проверка на турбо, ами да изчакаш до сряда

Мерси frizzante!След малко излизам да го затапвам,и дано да има някакъв ефект.... 

Изолирах го ЕГР,излязох на проба и...пушенето си остана,а колата стана по тромава..Явно не ми е запушен ЕГР,а проблема е някъде другаде.Ще видим в сряда какво ще кажат от МЕИ-то и ще споделя...
Хубав Ден!

Хубав Ден!
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
И моята бая си пушеше, чак срам ме беше да изпреваря някой.
Но след почистването и изолирането на ЕГР-то, пушека изчезна на 99%.
Но след почистването и изолирането на ЕГР-то, пушека изчезна на 99%.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
320td пуши доста?
jiivomir написа:Мерси frizzante!След малко излизам да го затапвам,и дано да има някакъв ефект....
Моля! Предполагам ще решиш проблема, но все пак пиши да видим.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
jiivomir написа:Изолирах го ЕГР,излязох на проба и...пушенето си остана,а колата стана по тромава..Явно не ми е запушен ЕГР,а проблема е някъде другаде.Ще видим в сряда какво ще кажат от МЕИ-то и ще споделя...
Хубав Ден!
Разкачи дебитомера и провери пак, но първо покарай 10тина минутки - виж тогава дали пуши

Aз го изолирах този клапан,като металната тръбичка,която излиза от ЕГР,я облепих с изолирбанд и после сложих маркучето,а не както са го правили повечето колеги с някакъво болтче например.Възможно ли е заради това,да не усетих ефект,но мисля,че по този начин пак го изолирах?...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
ЕГР се изолира като запушиш стабилно маркучето за вакуум (най-добре става с болтче) и като сложиш една дебела ламаринка на пътя на изгорелите газове. Не слагайте глупости от рода на бирени капачки или нещо тънко, защото там температурата е висока и може ламаринката да прогори и да се пробие - справка - при мен стана така.
Si non confectus, non reficiat.
Така,изрязох дебела ламарина точно колкото е отвора на тръбичката за изгорелите газове,запуших и другото маркуче с болтче,почистихме дебитомера със спрей при моя майстор...Резултата е:пушенето си остана,колата стана малко по пъргава,но малко.Друго,което установихме е,че не иска да се изфорсира повече от 4100 оборота и турбото надува в началото малко,а после изведнъж изпуска всичко...

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
на ред е турбината, дано ако проблема е там да е в клапана че е по-евтин от ремонт на цялата турбина
Здравейте отново.Вчера бях пак на майстор,който уж си рабира наистина от работата и само БМВ-та прави...Като разбра,че съм запушил ЕГР-а веднага ми го отпуши и каза,че само "голфаджиите" ги правили тея номера и най-добре било да се почиства,а не да се затапва,не знам вече всеки си знае неговата
...Това,че на място се форсира до 4000 оборота,е така,защото компютъра сам я ограничава-пробвах я на скорост,до края се форсира.Тези,при които ходих в Бош сервиза,ми мериха налягането на турбото само на място,и това,че не надува било,защото отново компютъра разбира,че няма никакво натоварване и се ограничава.Уж всичко си ми е наред,но утре последно ще отида в МЕИ-то да ми я замерят в движение и по някой баир и дано всичко да се окаже наред...Остана само това,че пропушва малко повече,но ще сменя и бензиностанцията и ще споделя резултати... 
Хубав Ден!

Хубав Ден!

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
jiivomir написа:Здравейте отново.Вчера бях пак на майстор,който уж си рабира наистина от работата и само БМВ-та прави...Като разбра,че съм запушил ЕГР-а веднага ми го отпуши и каза,че само "голфаджиите" ги правили тея номера и най-добре било да се почиства,а не да се затапва,не знам вече всеки си знае неговата...Това,че на място се форсира до 4000 оборота,е така,защото компютъра сам я ограничава-пробвах я на скорост,до края се форсира.Тези,при които ходих в Бош сервиза,ми мериха налягането на турбото само на място,и това,че не надува било,защото отново компютъра разбира,че няма никакво натоварване и се ограничава.Уж всичко си ми е наред,но утре последно ще отида в МЕИ-то да ми я замерят в движение и по някой баир и дано всичко да се окаже наред...Остана само това,че пропушва малко повече,но ще сменя и бензиностанцията и ще споделя резултати...
Хубав Ден!
Той така е казал, все едно само в Бг го запушват това ЕГР. В който и чужд форум на БМВ да влезнеш, ще видиш, че масово го изолират, щото прави само мизерии и единствената му цел е колата да не "замърсява" околната среда.
И изолирането на ЕГР-то е сигурно един от малкото "направи си сам", с което ефектът не е само "placebo", а си има реални плюсове.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3