Запитване относно сигурността на колите ни
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Запитване относно сигурността на колите ни
Здравейте, нов съм във форума.
На скоро си купих, дълго чаканата е46 320i facelift. За съжаление преди 4 години имах горчив опит с кражбата на личният ми автомобил тогава - Голф 4. От тогава насам, винаги първото нещо за което мисля при покупката на автомобил е опасноста отповторна кражба. Тогава бях направил грешката да направя каско в Евроинс... след случката използвам услугите на Армеец за всякакви застраховки и до момента съм повече от доволен. През седмицата съм в София, през почивните дни в Пловдив.
Тъй като се разрових из форума за теми свързани с кражби на части или цели автомобили във форума и останах с впечатлението че, едва ли не, на първата седмица в която дойда в София с колата, ще се случи някоя неприятна случка. Исках да ви питам найстина ли е така и дали застраховката в Армеец не е някакво успокоение за собствениците поне?
На скоро си купих, дълго чаканата е46 320i facelift. За съжаление преди 4 години имах горчив опит с кражбата на личният ми автомобил тогава - Голф 4. От тогава насам, винаги първото нещо за което мисля при покупката на автомобил е опасноста отповторна кражба. Тогава бях направил грешката да направя каско в Евроинс... след случката използвам услугите на Армеец за всякакви застраховки и до момента съм повече от доволен. През седмицата съм в София, през почивните дни в Пловдив.
Тъй като се разрових из форума за теми свързани с кражби на части или цели автомобили във форума и останах с впечатлението че, едва ли не, на първата седмица в която дойда в София с колата, ще се случи някоя неприятна случка. Исках да ви питам найстина ли е така и дали застраховката в Армеец не е някакво успокоение за собствениците поне?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Запитване относно сигурността на колите ни
Единствения сигурен начин е като си сложиш ключе за прекъсване на запалването (захранването на помпата или някоя друга система, която има отношение към запалването).
Si non confectus, non reficiat.
Ако питаш за предимствата на застраховката, направи го в Извън темата
Ако имаш конкретни запитвания относно това как технически да затрудниш кражбата на колата, тогава може и тук
Ако имаш конкретни запитвания относно това как технически да затрудниш кражбата на колата, тогава може и тук
Основният ми въпрос е дали реалностота е такава, че вместо да изпитваме удоволствие от автомобилите си, трябва постоянно да се притесняваме за щети от кражби или грабежи?
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
На първо време намери начин да си премахнеш ключалката на вратата. Оттам най-лесно се влиза. Аз моята съм я махнал и съм затапил със закалена стомана. Който иска нека я пробива! Другото е да прекъснеш OBD буксата, но не точно зад самата нея, а някъде на по-закътано място. Както и други подобни методи, които по-добре да не се пишат тук. По принцип нестандартните решения са по-ефективни точно поради факта, че не са известни на джанбазите!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- Zagy
- нафтения
-
Това с ключалката няма да помогне - на брат ми му бяха разрязали вратата точно до ключалката и така му я бяха отворили. Варианта с ОБД буксата е по-добър, но пак трябва да се преценява внимателно.
аз се чудя дали може софтерно да се деактивира отключването от ключалката
oci беше мислил за това, но не знам до къде стигна, иначе наистина няма спасение за отварянето през ключалката
oci беше мислил за това, но не знам до къде стигна, иначе наистина няма спасение за отварянето през ключалката
Евентуално запушване на пластмасовата част след патрона, не ги ли затруднява допълнително или се заблуждавам?
- Zagy
- нафтения
-
atmanolov написа:Евентуално запушване на пластмасовата част след патрона, не ги ли затруднява допълнително или се заблуждавам?
Много се заблуждаваш - като изкъртят механизма вече играят със самите лостчета вътре.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
atmanolov написа:Основният ми въпрос е дали реалностота е такава, че вместо да изпитваме удоволствие от автомобилите си, трябва постоянно да се притесняваме за щети от кражби или грабежи?
Основният ми отговор е, че не е чак толкова страшно... Според мен зависи от квартала, в който ще си държиш колата. В някои се пипа повече. Е, може и всичко да е на късмет, но... не може нон-стоп да го мислиш. Аз лично не се притеснявам, ако са решили ще го направят, и ще го мисля после. Предварително не се тормозя. Скоро в нащо каре пипаха три други коли, срязали са осветлението, камерата избита...наще оцеляха... и ... притеснение 1 час... и това е, примиряваш се, няма смисъл, просто нищо не можеш да направиш. Освен разните там защити, за които ще те посъватват колегите

Съветвам те и теб, да не го мислиш толкова

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
atmanolov написа:Основният ми въпрос е дали реалностота е такава, че вместо да изпитваме удоволствие от автомобилите си, трябва постоянно да се притесняваме за щети от кражби или грабежи?
Колега, карай си със здраве

- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Според мен няма от какво толкова много да се притесняваш, но ако ще ти е по-спокойно я остави на някой платен паркинг (не е толкова скъпо).
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Темата е до тук. 

14 мнения
• Страница 1 от 1