Пореден филм : м10 инженцион не пали, защо ?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Пореден филм : м10 инженцион не пали, защо ?

Мнение от brankovv » 08 Апр 2012, 22:24

та историята е следната, колата има газова слагана от касапин, работеше си идеално на газ, но реши да гръмне и да извади малко огън през дебитомера (предполагам е върнала газове или нещо такова) и от тогава неще и да чува да пали, в началото правеше детонаций преди дросела, тоест в маркуча на дебитомера (това на газ, на бензин нищо не се случваше) след доста умуване, подменихме капачката на делкото и детонацийте се прехвърлиха в генерацията ( започна да гърми като турбо ИС на SDS :mhihi: ) и направо хвърля огън от ауспуха, смених кабели, свещи, капачка делко и палец и детонацийте доста намаляха но пак ги има (тези в изпускателката система) , на бензин изобщо неще и да се замисли и там има детонаций в ауспусите. Лошото в случая е че газовата е връзвана от някой "разбирач" вакуума на делкото липсва има разни висящи датчици и тук таме някоя висяща буксичка. За да мина на бензин откачам някакво рели закачам някакъв кабел от основния сноп и бензиновата помпа тръгва, на рейката с дюзите има гориво, бензиновата помпа работи и колата неще да запали нито на газ нито на бензин. Ако има някой разбирач от м10 съм готов да преговаряме за хонорар само и само да го подкара, че хич не им разбирам на тея мотори иначе колата си работеше нормано и си се движеше до преди днес, затова ако някой се намери да помогне с нещо в моя район ще съм много благодарен :)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Пореден филм : м10 инженцион не пали, защо ?

Мнение от Le0n3 » 09 Апр 2012, 18:20

Колега провери си дебитомера.Като свалиш капачето отгоре, виж дали четеца се движи свободно на ръка.Ако не се движи свободно ,ще се наложи да го отремонтираш.Поздрави и успех :bchug: Ако видиш зор със дебитомера свиркай да даваме акъл. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 10 Апр 2012, 22:24

Le0n3 написа:Колега провери си дебитомера.Като свалиш капачето отгоре, виж дали четеца се движи свободно на ръка.Ако не се движи свободно ,ще се наложи да го отремонтираш.Поздрави и успех :bchug: Ако видиш зор със дебитомера свиркай да даваме акъл. :D

днеска го ровихме дебитомера, пробвахме и друг, нищо не се случва, едно и също.

Търси се инфо как се прави центровка, чух нещо за горен и долен белег напасване някакви работи, ако се намери някой да даде инфо по въпроса ще имам да черпя :bchug:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Апр 2012, 22:32

Инфо има в мрежата бол .При такъв гърмеж най честия дефект и заклинване или направо потрошаване на вратичката на дебитомера .проверката е много лесна с мултицета и визуално с разглобяване.Другия възможен проблем е някой маркуч да е изплюл и трябва да се огледа целия двигател за такива неща.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 10 Апр 2012, 23:50

Дебитомера е Ок иначе и аз мисля че някой маркуч е хванал света, но нали е м10 и нали е с газ вакумите не са си много много по местата, иначе за центровката в гугъл само някакви форуми и някакви малоумни теми, никъде нищо не намирам като инфо за начинаещи :/ а и друго се сещам нали мотора е с ЕКУ то всъщност какво представлява центровката ?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 11 Апр 2012, 1:12

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 11 Апр 2012, 11:06

brankovv написа:Дебитомера е Ок иначе и аз мисля че някой маркуч е хванал света, но нали е м10 и нали е с газ вакумите не са си много много по местата, иначе за центровката в гугъл само някакви форуми и някакви малоумни теми, никъде нищо не намирам като инфо за начинаещи :/ а и друго се сещам нали мотора е с ЕКУ то всъщност какво представлява центровката ?

Имай предвид, че тази центровка при М10 се прави опитно, ако я направиш по книга няма да работи никога като хората, имал съм 3 М10-ки и нито една не съвпадаше с другата :idea: А ЕКУ-то служи за управлението на дюзите в това число и петата дюза ;)
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 318i
Мечтае да кара: Комби

Мнение от Стаевски » 12 Апр 2012, 22:23

провери да не си разменил някой кабел към свещите :oops:
Стаевски

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 12 Апр 2012, 23:26

Стаевски написа:провери да не си разменил някой кабел към свещите :oops:

ако съм разменил кабел ще имам детонаций във всмукателния колектор, а при мен са в изпускателния, утре ще си играя с отверки и напасване на тва делко, ако не успея - Екометал работят и утре :D
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 13 Апр 2012, 2:49

Направи му една центровка като хората че ми се струва там ти е проблема.Поне ще си сигурен че не от нея.

Аватар
Кара: Само BMW
Мечтае да кара: e30 M - POWER
Детайли за колата: Ненормални

Мнение от Bawarco » 13 Апр 2012, 10:03

brankovv написа:
Стаевски написа:провери да не си разменил някой кабел към свещите :oops:

ако съм разменил кабел ще имам детонаций във всмукателния колектор, а при мен са в изпускателния, утре ще си играя с отверки и напасване на тва делко, ако не успея - Екометал работят и утре :D

Възможно е и разтегнат ангренаж, при мене се оказа тва с една 10ка ако е тва направо звънкай там където си се замислил :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 16 Май 2012, 22:07

Много хубаво прегледай всички маркучи, че сигурно точно това е станало и някой е хванал пътя... При детонация обикновено отлита нещо дето не се вижда и смуче въздух и няма палене. Като подаваш много газ поне за малко пали ли?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 E28 E34

Мнение от E21maniak » 16 Май 2012, 22:50

Колега brankovv,какво стана с колата? Пиши ако си я запалил,че и аз съм със същия проблем ...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 16 Май 2012, 22:55

При мен проблемът се оказа акомулатора, беше ударил капачката на делкито, в следствие на което се беше поотчупил фиксатора на палеца, а преди да видя какво е станало изтръгнах делкото и го смених барабар с кабелите, свещите, палци малци всичко и на края пак не можах да го запаля и го върнах на скрап :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 E28 E34

Мнение от E21maniak » 16 Май 2012, 23:09

brankovv написа:При мен проблемът се оказа акомулатора, беше ударил капачката на делкито, в следствие на което се беше поотчупил фиксатора на палеца, а преди да видя какво е станало изтръгнах делкото и го смених барабар с кабелите, свещите, палци малци всичко и на края пак не можах да го запаля и го върнах на скрап :mhihi:

И аз го имах същия проблем лятото,самоче се случи в движение и от палци,капачки нищо не ставаше,и сега съм се засхтраховал с много здраво захващане на акумулатора към мястото му...Иначе целия двигател ли хвърли на скрап ?
Изображение
Изображение

Назад към E30