Пискане от таблото (при ръчна и т.н.)?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- replace
-
-
- Кара: хората да се смеят
- Мечтае да кара: ф-16
- Детайли за колата: много харчи :D
Re: Пискане от таблото (при ръчна и т.н.)?
За мен не е нормално да ти светне червена лампа на таблото и колата да ти се изгаси "както при Фиат" както казва колегата.
Ако съм в завой и съм набрал скорост не ми се мисли как ще изляза, а и не само в тази ситуация ще е кофти да ти се изгаси колата.
Незнам как карате но при мен се вижда перфектно червената лампа за маслото, явно много са ви дърпали ушите и сте височки.
Случвало ми се е да ми светне жълтата лампа и червената на алтернатора но не издава никакви звуци.
По скоро може да се сложи допълнителен зумер към напрежението на лампата с датчик за изчакване за да не пищи всеки път когато подавате контакт а само когато наистина се наложи.
Сега се сетих, колега е прегрявал една 320и и също няма звуков сигнал, поне при него е нямало.
Ако съм в завой и съм набрал скорост не ми се мисли как ще изляза, а и не само в тази ситуация ще е кофти да ти се изгаси колата.
Незнам как карате но при мен се вижда перфектно червената лампа за маслото, явно много са ви дърпали ушите и сте височки.
Случвало ми се е да ми светне жълтата лампа и червената на алтернатора но не издава никакви звуци.
По скоро може да се сложи допълнителен зумер към напрежението на лампата с датчик за изчакване за да не пищи всеки път когато подавате контакт а само когато наистина се наложи.
Сега се сетих, колега е прегрявал една 320и и също няма звуков сигнал, поне при него е нямало.
- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 330 xd
JTD написа:Току що прочетох и моята книжка.
За звуков сигнал се споменава само за лампата за ръчната спирачка и тази за ниско налягане в гумите.
Може ли да дадеш цитат от твоята книжка, в която пише за лампата за ниско налягане на маслото?
Да не би да има разлика само в "М"...
колега караш като моята колица ,въпроса ми е какво преставлява този датчик за налягане на гуми и аз дали имам такъв
благодаря
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- replace
-
-
- Кара: хората да се смеят
- Мечтае да кара: ф-16
- Детайли за колата: много харчи :D
Transporter 1 написа:JTD написа:Току що прочетох и моята книжка.
За звуков сигнал се споменава само за лампата за ръчната спирачка и тази за ниско налягане в гумите.
Може ли да дадеш цитат от твоята книжка, в която пише за лампата за ниско налягане на маслото?
колега караш като моята колица ,въпроса ми е какво преставлява този датчик за налягане на гуми и аз дали имам такъв
благодаря
Изгледай това и ще ти стане ясно кой е бутона за налягането на гумите. Ако имаш този бутон имаш и съответния датчик.
Всъщност датчика мисля го има всяко Е46 с DSC понеже контрола на налягането използва датчиците на DSC-то.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Нъц... няма звук....

Гледаш си лампата и като светне червено гасиш... няма да спиш я.. странна работа.. да няма звук но тук не пише
П.С. мисля че са направили звук само за неща които могат да застрашат сигурността на пътниците.... двигателя и да са срине.. няма на хората кой знае кво да им стане..

Гледаш си лампата и като светне червено гасиш... няма да спиш я.. странна работа.. да няма звук но тук не пише
П.С. мисля че са направили звук само за неща които могат да застрашат сигурността на пътниците.... двигателя и да са срине.. няма на хората кой знае кво да им стане..

- vladobosh
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2001г.
Здравейте! И аз да питам. При мен е пищяла само при дръпната ръчна и никога друг път. Сигнала за външна температура същият ли е, защото никога не съм го чувал? А, и при включени светлини+отворена шофьорска врата, но той е по-друг 

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
JTD написа:Току що прочетох и моята книжка.
Двата случая са дадени по отделно:
Engine oil level
Comes on while driving and is
accompanied by an alarm: the
engine oil level has fallen to the absolute
minimum; refill as soon as possible.
Do not drive more than 50 km
before refilling.
Engine oil level
Comes on after the engine has
been shut off and is accompanied
by an alarm: add engine oil at your
earliest opportunity, such as when you
stop to refuel.
Не е американка, чиста арийка е. За коланите всъщност пише, че пищи в зависимост от версията. Не знам за каква версия става дума, но при мен не пищи и лампата гасне секунда-две след като запаля. Пропуснах да кажа, че писка и при поставяне на врътката на фаровете в положение габарит като е загасена. Има и една съвсем друга аларма ама тя вече е специфична за М-ка с SMG, да не изпадам в подробности.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Transporter 1 написа:
благодаря
С датчици за налягане на всяка гума е по-старата система, накъде до 2001 мисля беше. След това на колите с DSC се използват сигналите от ABS датчиците за оборотите на колелата и косвено се определя, че има мека гума по промяната в оборотите й. Светва ти лампата, но не става ясно коя точно е меката гума. Това вече трябва сам да си го видиш.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
rve написа:Не е американка, чиста арийка е. За коланите всъщност пише, че пищи в зависимост от версията. Не знам за каква версия става дума, но при мен не пищи и лампата гасне секунда-две след като запаля.
Kоланите май само при хамериканците не гасне докато не го сложиш - за пискане незнам..специалистите по софт да кажат - предполагам ако се прекодира като хамериканка,може и да стане номера с негаснеща лампа

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
На М-ка е нормално да пищи за тия неща с маслото. Все пак тия коли се карат на писта там кой ти гледа таблото и в съвсем различни обороти влиза мотора.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Лично мнение- би било най-добре да пищи и при загряване- като пише по-горе един колега, и аз хич нямам навик да гледам температурата, и подозирам при много хора е така. Ако някой предложи решение ще го черпим.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
NikVanov написа:Лично мнение- би било най-добре да пищи и при загряване- като пише по-горе един колега, и аз хич нямам навик да гледам температурата, и подозирам при много хора е така. Ако някой предложи решение ще го черпим.
Няма нужда - ако шофьора е толкова разсеян, че да не види, че колата загрява - Е46 гасне в момента, в който достигне прекалено висока температура на мотора. (измервана от датчика на главата (вода/масло температура)).
Най-мразя да ми свети нещо по таблото - в момента, в който се случи няма вариант да не го видя...като се замисля - хубав навик - да гледаш уредите...още по-хубаво е ако всички колеги си го наложат...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Не разбирам може ли някой да не си гледа уредите на таблото.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
mitaka7 написа:Не разбирам може ли някой да не си гледа уредите на таблото.
A сега си представи,че отзад на диода има черен силикон

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Това си е за негова сметка. 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Gqbriel написа:mitaka7 написа:Не разбирам може ли някой да не си гледа уредите на таблото.
A сега си представи,че отзад на диода има черен силикон- не го казвам от липса на опит виждал съм го на едно табло
нали няма да светне на контакт кат има черен силикон

50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4