Е30 316i

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Е30 316i

Мнение от E34 520i » 05 Май 2006, 9:53

Здравейте на всички,значи въпросът е за тези 3-ки които са до 100к.с.
с какви мотори са и дали си заслужава да си взема такава тъй като дядо ми е инвалид.Моля ако имате информация за среден разхот,максимална скорост и др..като недостатаци .....Моля да ги напишете.

П.С. Благодаря педварително :D
BMW Мноооо Яки.............
Не карайте BMW-тата си бавно ЗА ДА НЕ ЗАЦАПАТ СВЕЩИТЕ!!!!!!!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от PSYKOPATT » 21 Юни 2006, 22:04

аз имам такава - в момента я продавам :mhihi:
316 М40 . какво да ти кажа - стабилна кола .Моята я взех от инвалид и е писана 100 к.с. но доколкото знам е 102
гори 11 газ градско, повече от 210 не съм вдигал с нея.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 22 Юни 2006, 0:52

Ами да, официално в категорията за инвалид влиза само и единствено 316i с М40 с катализатор - 99 коня.
Народа е казал - за едно BMW или добро или нищо.
Аз М40 не съм имал и няма какво да ти кажа за него.
Надявам се някой от гордите собственици на такъв да влезе и каже нещо за да получиш обективно мнение. Колегата горе може и да е обективен, но не можеш да си сигурен защото си продава колата, което е един вид конфликт на интереси.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 22 Юни 2006, 1:29

PSYKOPATT написа:аз имам такава - в момента я продавам :mhihi:
316 М40 . какво да ти кажа - стабилна кола .Моята я взех от инвалид и е писана 100 к.с. но доколкото знам е 102
210 -градуса на водата ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар

Мнение от Sagaroth » 22 Юни 2006, 7:33

Явор написа:
PSYKOPATT написа:аз имам такава - в момента я продавам :mhihi:
210 -градуса на водата ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:uups: :uups: :uups: :uups: :evil: :evil: :evil: :evil:

НЕ бре 210 в лабораторни условия :)
I'm The Game

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 22 Юни 2006, 8:47

Ей стига офтопик! Дръжте се по темата :evil:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 22 Юни 2006, 10:14

stenly написа:Ами да, официално в категорията за инвалид влиза само и единствено 316i с М40 с катализатор - 99 коня.

Абе като се замислих - излъгал съм те. В тая категория влиза още и 316 - двоен стоп, М10 с карбуратор - 90 коня. Под 100 коня е и 324d, но тя не става на инвалид заради голямата кубатура.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 22 Юни 2006, 10:15

Мойта е такава - с М40 мотор и 99 КС. Води се с катализатор. Взех я нов внос, на 184000 реални километра. Моторът трака здраво - не напразно колегите се подиграват на М40. Та като сложиш ремонт 1000 лева и язък за инвалидното право. Другият вариант е да попаднеш на М40, който вече му е правен въпросният ремонт, но дълбоко се съмнявам в това. Въпреки всичко колата върви много прилично, изрязва се до прекъсвач, върти гуми, дрифти, абе БМВ :D . Но от друга страна тия пари, дето ще ги спестиш от митото, ще ги похарчиш много добре за стягане на колата и в крайна сметка би трябвало да имаш кола, която да не ти дава ядове в близко бъдеще.
За разход - аз карам само на бензин и градско дава между 9 и 10, зависи как я ръчкам. Извънградско не съм я засичал, но предполагам че при разумно каране няма да е повече от 7.
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Юни 2006, 11:45

Въпреки всичко колата върви много прилично, изрязва се до прекъсвач, върти гуми, дрифти, абе БМВ

а с нови гуми пробвал ли си :D майтапа настрана, забрави за такива неща с тази кола освен на сняг или ако не искаш да сменяш съединители и т.н....
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 22 Юни 2006, 11:58

logout написа:Въпреки всичко колата върви много прилично, изрязва се до прекъсвач, върти гуми, дрифти, абе БМВ

Смятай къв повер има тая кола, върти гуми и се "изрязва до прекъсвач" на 1ва и на 2-ра ли? Я удари ограничител на 4-та и 5-та и тогава съм съгласен и моето жигули 1.2 на 184 000 км е без основен ремонт върти гуми, даже снощи ми писаха акт за това :uups: прави 7500 на 1ва и на 2-ра ама съм много далеч от мисълта, че колата върви, въртенето на гуми според мен не е критерии, защотото ако сложим едни сериозни гуми на тва 316И ще стане..... айде стига си въртял гуми.... апък за дрифт олеле майко.... :roll: ама то жигулито на 2-ра боксува имаче ;) и затуй ми писаха и акта де щото напрай обратен завой пък той къв стана... мани мани с 50 коня.... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от logout » 22 Юни 2006, 12:04

[steeN] написа:а с нови гуми пробвал ли си :D майтапа настрана, забрави за такива неща с тази кола освен на сняг или ако не искаш да сменяш съединители и т.н....

Нормално е с нови гуми да не става на чист асфалт (само поцвилват), ма такъв по нашите улици е много малко. Съединителят ще се сменя, само дано да не е много скоро. Иначе при мокро и сняг яко фън.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от logout » 22 Юни 2006, 12:31

Turbo-Lag написа:Смятай къв повер има тая кола, върти гуми и се "изрязва до прекъсвач" на 1ва и на 2-ра ли? Я удари ограничител на 4-та и 5-та и тогава съм съгласен и моето жигули 1.2 на 184 000 км е без основен ремонт върти гуми, даже снощи ми писаха акт за това :uups: прави 7500 на 1ва и на 2-ра ама съм много далеч от мисълта, че колата върви, въртенето на гуми според мен не е критерии, защотото ако сложим едни сериозни гуми на тва 316И ще стане..... айде стига си въртял гуми.... апък за дрифт олеле майко.... :roll: ама то жигулито на 2-ра боксува имаче ;) и затуй ми писаха и акта де щото напрай обратен завой пък той къв стана... мани мани с 50 коня.... :mhihi:

За сведение, удрял съм прекъсвача на 3-та. Мисля, че на тоя мотор, с тия коне и с тия изминати километри му е напълно достатъчно. Дрифт и въртене на гуми - на мокро, на прахоляк и на сняг, писах по-горе.

И не, не се правя на майстор, щото не съм. И не се хваля, а споделям. И не послъгвам, не съм рибар. Да, с тая кола такива работи не се правят, а и в повечето случаи въобще няма как - то е ясно, повера не стига. Трябват специални условия, така е.

А иначе с очите си съм виждал едни лапетии как въртяха в тясно кръгче една лада - очукана, ожулена, мани-мани. Вярно, на черен път и с изтъркани гуми, ма фъна си е фън. Само дето удоволствието да караш лада не е кой-знае колко голямо.

Ся и аз ако имах излишни кинти щях да ги хвърля за една М3-ка с едно кило подобрители, щях да издрифта с 300 на летището и после щеше да ми пише хубави работи на надгробната плоча. Ма човека иска кола до 100 коня, щото явно такива са му финансовите възможности. И мойта е такава, щото и на мене финансите ми позволяват толкова. Но това не ми пречи да се кефя и на малкото, което имам.

P.S. Ама никак не ти прави чест да се подиграваш с по-слабите БМВ-та, което при тебе е тенденциозно. Карай си турбинираната гъзария и не се присмивай на нас - простосмъртните. Ей заради такива като тебе има хора, дето ги е "срам" да ходят на сбирки, щото все се намира някой, дето да им мачка самочувствието.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 22 Юни 2006, 12:39

Абсолютно подкрепям logout в последното му изказване.
Идеята не е тук да е място за ежни.
Идеята е да има приятна и ползотворна атмосфера за феновете, че и не само за тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Юни 2006, 12:42

така де, аз опит говоря... просто не създавайте на E34 520i грешни впечатления за модела :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 22 Юни 2006, 13:10

:uups: :uups: :uups:

Следваща

Назад към E30