Масло на скоростната кутия на М40
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Масло на скоростната кутия на М40
Не мога да разбера какво масло да налея на скоростната кутия на мойто 318 М40. В Варна Карс ми казаха,че трябва да е АТФ ,между другото ск. кутия е механична, но ми се стори че не са много сигурни. Карах колата в други сервизи, а там ми казаха че е 75W90. Какво трябва да е не мога да разбера. На кутията ми няма табелка от която да се разбере има само номер предполагам че е сериен.
J.D.I.
Re: Масло на скоростната кутия на М40
ATF е колега.Абсолютно същото като на хидравликата Ви.Фирмата си я изберете Вие.Не слагайте обикновенно масло за ръчна скоростна кутия!Препоръчвам ви Top Tec ATF 1100 на Liqui Moly.Аз съм със същото и съм доволен.1.1л. е по книжка.
Последна промяна Benord на 13 Май 2012, 22:22, променена общо 1 път
Сигурен ли си,защото не мога да си обясня как мех. ск. кутия работи с масло за автоматични? Ще ми го обясни ли някой.
J.D.I.
Така си го искат немците.Така пише в упътването на автомобила.Такова е по сайтовете на производителите на масла.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Мисля, че имаше два вида
На самата скоростна кутия не пише ли?

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
Не пише, проверих за тази табелка,дето била в различни цветове и по това можеш да разбереш какво е маслото. По цялата кутия гледах и намерих надписи само отзад на корпуса. Ако не бяха толкова разнопосочни мненията нямаше да се шашкам така. Не мога да намеря и каталог на масла в нета по който да видя предписание -по модела на колата да видя и маслото.
J.D.I.
- lambreto
- Потребител
-
- Кара: E30 318is
В тази тема колегата GEORGIEV пише, че типа масло зависи от пробката
viewtopic.php?f=6&t=257703&p=2837051&hilit=%D0%B0%D1%82%D1%84#p2837051
viewtopic.php?f=6&t=257703&p=2837051&hilit=%D0%B0%D1%82%D1%84#p2837051
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
колега аз съм с м40б16 90г по каталог му дават 75на80 но аз му сложих атф Декстрол-2 и нямам никакви проблеми,много добре влизат скоростите 

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
щото като кажеш ръчни скорости всеки ти казва за механични скорости и най-вече елит кар дето казаха на реалоема - "стига с тея форуми"... само че точно у тоя "форум"
пише ATF OIL с хубави големи букви. Тъй че провери си по вин... Марки каквото и да сложиш, едва ли е сменяно скоро, тъй че ще и се отрази добре. Най-добре кастролче, ама е кофти че ти тряя 1.1л а бутилките са по 1л.
и теми за масло има колко искаш.

и теми за масло има колко искаш.
Последна промяна Eмилио Димитров на 14 Май 2012, 21:47, променена общо 2 пъти
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Яворе не мога да разбера защо си блъскаш така главата? Ще ми кажеш ли нещо по темата, защото аз лично от всичките тези мнения не разбрах какво масло трябва да сипя. Разбрах че някои смятат,че няма разлика между АТФ и трансм. масло, които са напълно различни. Това е същото като да налееш вместо антифриз течност за чистачки в двигателя, оставати да чакаш само последствията...
J.D.I.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
J.D.I. написа:Яворе не мога да разбера защо си блъскаш така главата? Ще ми кажеш ли нещо по темата, защото аз лично от всичките тези мнения не разбрах какво масло трябва да сипя. Разбрах че някои смятат,че няма разлика между АТФ и трансм. масло, които са напълно различни. Това е същото като да налееш вместо антифриз течност за чистачки в двигателя, оставати да чакаш само последствията...
Абревиатурата ATF значи automatic transmision fluid, демек масло за автоматични предавателни кутии. Освен за тях, се ползва и за хидравлични системи. На скоростните кутиите пише ATF или MTF (manual - механични предавки). Така че провери по ВИН и сложи каквото го дават. Макар че съм сигурен, че с АТФ няма да има проблеми.
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
J.D.I. написа:Яворе не мога да разбера защо си блъскаш така главата? Ще ми кажеш ли нещо по темата, защото аз лично от всичките тези мнения не разбрах какво масло трябва да сипя. Разбрах че някои смятат,че няма разлика между АТФ и трансм. масло, които са напълно различни. Това е същото като да налееш вместо антифриз течност за чистачки в двигателя, оставати да чакаш само последствията...
вместо да се сърдиш да беше проверил по вин. ако налееш мтф пак ще работи, ама като стане доста студено сигурно малко ще ти е по-тегава смяната на предавки рано сутрин. въпреки че е 99проц. сигурно, че си с атф. оттам нататък въпроса е да си избереш марката. най-добре кастрол 16-17лв литъра, другото е мобил, мотул, квото си харесаш в крайна сметка ти си даваш парите, ти си определяш каква сума да отделиш. и един съвет който бях дал в предна тема, най-добре иди някъде да ти го сменят, защото ако нямаш шприц да бръкнеш да си го налееш си е голяма авантюра. пробката си е на супер е.ано место. и второ там ще ти отлеят точно 1.1 и ще ти сметнат за толко, няма да има нужда да си купуваш две бутилки

Не се сърдя просто искам нещо убедително. Днес ходих в магазин на Проспийд там влязоха в каталог на Мотул и по модела на колата ми излезе, че може да се кара както с АТФ,така и с 75W90. Това е...
J.D.I.
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2