Пискане от таблото (при ръчна и т.н.)?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Пискане от таблото (при ръчна и т.н.)?
Здравейте,
Някой знае ли дали има друго положение когато писка таблото, освен при вдигната ръчна псирачка и потегляне на колата.
Главно питането ми е провокирано от един счупен двигател. Маслената помпа дала фира от което шофьора не е видял червената лампа и в последствие се е счупил и двигателя.
Добре, по време на движение, когато червената лампа за ниско налягане на маслото светне, не трябва ли също да писка?
Няма логика да писка за забравена ръчна спирачка в движение, а за ниско ниво на маслото да мълчи.
А аз се замислих над въпроса още повече, че стойката на каране ми е такава, че горната част на волана ми минава точно през най-горната част на таблото, точно където са двете лампи за акумулатора и налягането на маслото. Демек ако светне лампата за проблем, най-вероятно няма да я видя. И за това реших да питам тук и някой да каже дали наистина това е така...
Някой знае ли дали има друго положение когато писка таблото, освен при вдигната ръчна псирачка и потегляне на колата.
Главно питането ми е провокирано от един счупен двигател. Маслената помпа дала фира от което шофьора не е видял червената лампа и в последствие се е счупил и двигателя.
Добре, по време на движение, когато червената лампа за ниско налягане на маслото светне, не трябва ли също да писка?
Няма логика да писка за забравена ръчна спирачка в движение, а за ниско ниво на маслото да мълчи.
А аз се замислих над въпроса още повече, че стойката на каране ми е такава, че горната част на волана ми минава точно през най-горната част на таблото, точно където са двете лампи за акумулатора и налягането на маслото. Демек ако светне лампата за проблем, най-вероятно няма да я видя. И за това реших да питам тук и някой да каже дали наистина това е така...
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 99'
Re: Пискане от таблото (при ръчна и т.н.)?
Не може ли да си регулираш волана така че да ги виждаш въпросните лампички?Относто пищенети мисля че е въпрос на програмиране.
bmw_760il написа:Не може ли да си регулираш волана така че да ги виждаш въпросните лампички?Относто пищенети мисля че е въпрос на програмиране.
Ако е само за въпроса дали може да си регулирам волана, то естествено, че може. Може да си вържа и лампичката към една свирка и като светне и вътре да ми прави 140 децибела. Но не е това въпроса на темата.
Виждам, че сигнала за ниско ниво на маслото минава през ЕКУ-то на двигателя. То тогава той много добре знае, че няма налягане на маслото и много добре може да си изключи двигателя. Въпроса ми е защо не го прави.
Примерно при всички Фиат производни автомобили, които са изпълнени по този начин, когато ЕКУ-то получи сигнал за ниско налягане на маслото, на дисплея ти се изписва "low oil pressure" и двигателя ти се гаси автоматично.
За това питам и директно тук, за да се изкажат хора, които имат конкретна практика и да кажат реално как стоят нещата.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Много хубав въпрос, това важи и за звуков сигнал при прегряване, но...май трябва да се отнесе към инженерите и софтуерните специалисти в Мюнхен. Вероятно отговорът ще бъде- купете си нова кола с по-мощен компютър и повече опции. Аз си изпатих зимата- след 40 минутно обикаляне на първа-втора из преспите на Подуене в търсене на място за паркиране ми изпуши тройника зад главата, без да разбера изобщо къде беше стрелката за антифриза- хич не ми беше до нея???
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
Гледал съм клипчета в ютуб, че пищи също когато колата прегрява, но за маслото не съм диждал да има зумен. Темата е интересна, нека диагностихите се изкажат и те дофтуерно как е.
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
Сори за правописа. Ама пиша през телефона и с тия кебапи не е месно 

- NikVanov
- ентусиаст
-
Е46 пищи ли при прегряване?
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
В ю туб да. На живо дано не се налага на никой да проверява
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Интересна тема и на мен волана ми закрива точно тази част,по-миналата година ми присветна жълта лампа,че е намаляло маслото и я забелязах,но не е пищяло,за червена може да е по-различно ама
.Относно антифриза нямам никакви навици да гледам стрелката,но съм забелязъл,че на контакт светва червената лампа и се надявам,ако тръгне да прегрява да светне и да я вида,още по-добре и ако писне.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
stuci_ir написа:В ю туб да. На живо дано не се налага на никой да проверява
Toва ,което аз обаче гледах е допълнително устройство :
http://zhpregistry.net/Tech/CoolantSnitch.aspx

Евентуално както каза JTD при светване на лампата да се върже към зумера - но не мисля,че при Е46 има подобен сигнал - поне не съм чувал

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Този звук го чувам всеки път на служебния Голф 3 като я карам над 3500 оборота по дълго време но то трябва и маслото да се смени,че е на 25000км.Та не ми се вярва той да има звуков сигнал а колите с 10г. по нови да го нямат.
новият ми номер: 0877787835
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
В книжката на моята пише, че трябва да пищи освен при дежурните ръчна и +3'С външна температура и при светване на жълта лампа на маслото (в движение или при гасене на двигателя), при червена за налягането не гумите, при несложен колан и при ниско налягане на маслото. При всичките по-горе ми е пищяла без последното за коланите и за налягането на маслото, която да ме пази Господ никога да не светва. Мисля си, че няма начин да не пищи и при незареждащ алтернатор. Може би се настройва през ДИС или подобен диагностичен софтуер.
Току що прочетох и моята книжка.
За звуков сигнал се споменава само за лампата за ръчната спирачка и тази за ниско налягане в гумите.
Може ли да дадеш цитат от твоята книжка, в която пише за лампата за ниско налягане на маслото?
Да не би да има разлика само в "М"...
За звуков сигнал се споменава само за лампата за ръчната спирачка и тази за ниско налягане в гумите.
Може ли да дадеш цитат от твоята книжка, в която пише за лампата за ниско налягане на маслото?
Да не би да има разлика само в "М"...
- NikVanov
- ентусиаст
-
Да не е американка, те май пищят при несложени колани.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
NikVanov написа:Да не е американка, те май пищят при несложени колани.

В стандартната книжка М не е спомената - предполагам са различни
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4