даите мнение моля....
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
даите мнение моля....
значи от окло месец усещам миризма на развалени яица то аспуха,а днес колата варви всеедно сам закачил ремарке на тир отзад.
няма мощност. явно катализатора си е заминал тотално, та могали с мька да изкарам до сьбота и да го махна ще се прецали нещо друго и с каво гарне да го заменя че дане бучи като краз.
колеги които сте си махнали катализаторите даите мнение моля.....
и какви гьрнета сте сложили?
един арабин ми иска 45лв. за гарне и работа ама нещо им неам вера на талибаните
няма мощност. явно катализатора си е заминал тотално, та могали с мька да изкарам до сьбота и да го махна ще се прецали нещо друго и с каво гарне да го заменя че дане бучи като краз.
колеги които сте си махнали катализаторите даите мнение моля.....
и какви гьрнета сте сложили?
един арабин ми иска 45лв. за гарне и работа ама нещо им неам вера на талибаните
ако питаш мене недей чакай щото не е добре за мотора , а миризмата на сяра зна4и 4е си е заминал катализатора . трябва да идеш някъде където знаят какво правят защото ламбдата е точно забита в катализатора и трябва да се сложи резонантно гърне което да забавя газовете защото иначе ламбдата ще почне да дава грешки и оттам ще дойдат и други проблеми . моя съвет е да не мъчи6 излишно колата защото просто няма откъде да излизат газовете.УСПЕХ 

- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Пич, що просто не го свалиш и не натрошиш питата с едно дълго желязо и пак да си го сложиш. По ефтинко и върши същата работа, па нека ти кажат, че катализатор нямш
.
P.S. Пък май катализаторите ги изкупуваха по 40-50лв.(за питата става въпрос)

P.S. Пък май катализаторите ги изкупуваха по 40-50лв.(за питата става въпрос)
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
според мен най-удачния вариант е да намериш къде ПРАВЯТ гърнета, да ти изрежат катализатора, да го изтърбушат, и да си го направят като гърне - надупчена тръба и вата и после да ти го монтират! Ако сложиш някъкво сикишмишко гърне не се знае за колко време ще изгние, а оригиналната ламарина е наистина много добра. цялата процедура няма да ти излезне повече от 30 лв при читави майстори.

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Сондата не е забита в катализатора а е преди него.Аз на старото 520 го махнах и на негово място сложих две траби и работата заспа
Нито грешки даваше,нито стана по-шумна а колата вървеше повече.На сагашната TDS-ка пак същото направих и резултата е единтичен.Но почти 99% щом ти се е запушил ще е заминала и ламда сондата.Тя изгаря от високата температура която се получава в следствие на запушването и ще трябва да смениш и нея.Ако сложиш гарне ако ще и 1000лв. да струва до 1г. е заминало 

- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
М-комплект,перфектно е гърнето,не е мръднало
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
проблема е решен > оказа се холовия датчик в главата на разпределителния вал които дава ьгьла на запалване, само дето изтьрбуших чисто здрав катализатор, но пьк колата сега вьрви като луда
специални благодарности на Явор от Торинг

специални благодарности на Явор от Торинг
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
и да споделя,след махането на катализатора разхода ми падна преди с климатик ми даваше 15/100 градско, а сега по тояни изчисления е 12,7/100 като режима на каране е един и сьщ 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
какви други признаци даваше колата и как го хванаха тоя датчик ми е интересно. И при мене има недостиг на мощност, но хванах че 2 от лулите за свещи са прокъсани
интересно ми е дали мога да го проверя на полеви условия или требе се закачи на уред.....

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
откачаш куплонга на датчика и мериш с мултицет сьпротивлението между 1и2 краче трябва да е 2-3 ома, между 2и3 краче 10-12 ома.
при мен беше прекьснал между 2и3
при мен беше прекьснал между 2и3
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Мерси много колега
Имам и един друг "проблем" , но няма как да се реши - в жегата колата е мудна, а по хладното направо прелива от пауър 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
решението е интеркулер колега, варти ми се нещо в главата ма ще видя дали ще стане. всичко е физика и малко срьчност 

15 мнения
• Страница 1 от 1