Случки на пътя
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Re: Случки на пътя
randity написа:doomy525 написа:zBoost написа:ако има спряла кола в съседната лента на пешеходна винаги трябва да спирате.
http://www.youtube.com/watch?v=VuPtnDZLk-M
Малееее, на 00:59 как ги отнесеее![]()
[/quote
А имаше и малко дете
Точно за този случай се вдигна голям шум в Русия - майката загина, а детето по чудо беше / още / живо. Шофьорката говорела по тела, оказа се близка на някакъв руски чиновник, познайте....., но се стигна до гражданско неподчинение, опасност от Линч....
- Vankoto_
- Потребител
-
- Кара: Кабрио
- Мечтае да кара: Кабрио на задно
Точно пред мене на "същия принцип" стана случка, която няма да забравя никога. Карам по бул. Левски във Варна, посока ХЕИ. Булеварда е 3 лентов+отвреме на време още една лента(отбивка) за включване или излизане от булеварда. Пешеходната пътека се намира на такова място където са 3+1 ленти. Аз съм в средна лента, в дясната лента имаше някаква кола и в крайна лява няма никой. Момчето от дясно спира, аз спирам в средната и майка с детска количка започва да пресича. Инстинктивно погледнах в огледалото и изтръпнах. Идваше кола, но с доста стабилна скорост. Нещо ми подсказа, че няма да спре. Докато набия клаксона, количката вече беше в лявата лента и се чуха яки спирачки и колата мина покрай мен отнасяйки и прегазвайки количката с бебето. Колата беше нещо от рода на Корса, Поло или Клио, не помня точно какво, но беше чисто нова. От нея слезе една овца на около 19-20 години и започна да се оправдава, че тя не била видяла, че колите били спрели, че не била виновна. Общо взето това чух докато звънях на Бърза помощ, другото момче от колата отдясно и взе ключовете от колата, че да не реши да бяга. За късмет от удара бебето беше отхвръкнало и паднало на асфалта, а за още по-голям късмет заради студения ден беше с 4 одеалца, които са омекотили удара. От Бърза помощ казаха, че нищо му няма след щателен преглед. Уникален късмет извадиха и майката и бебето, че са живи и здрави. като видях количката как е омачкана отдолу под колата и не м исе мисли какво щеше да стане, ако бебето не беше изхвръкнало или пък нямаше толкова одеалца увити около него заради студеното време. Направо ми идеше да и разбия главата на тая пача... Само, че после като дойде баща и и я ошамари пред всички и и каза, че тя кола повече няма да види ........
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
мани, ама и държавата си е виновна. на големи булеварди трябва да се пресича на пешеходни светофари или подлези само. една пешеходна пътека плясната на 3 лентов булевард си е половин път към отвъдното 

- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
zBoost написа:мани, ама и държавата си е виновна. на големи булеварди трябва да се пресича на пешеходни светофари или подлези само. една пешеходна пътека плясната на 3 лентов булевард си е половин път към отвъдното
Много точно казано!

Вчера на Пещерско шосе малко след отбивката за Стамболийски по новия път една синя тройка Е36 така ме задмина,че аз макар че карах с 1оо неможах да му видя регистрацията. 

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
ПТП
Колеги днес една "лелка" ме удари странично на кръговото Сточна гара София. Аз съм в кръговото на междинния светофар .. стоя си аз светва зелено и тръгвам давам десен мигач за посока ул. Козлодуй всички светофари са ми зелени с предимство съм и въпросната "лелка" излиза от дясно от пряка една мисля че от болницата идва тази пряка има и знак стоп даже .. и завивам аз и ме удря отзад на дясната врата завъртам се и спирам в тротоара
викам и кво правиш .. тя вика незнам не съм ти видяла мигача даже не искаше да си признае че е виновна извикахме застрахователите да подпишеме двустранен протокол обяснихме му как стоят нещата и той (застрахователя) и казва не се прави на луда ти си виновна . И така написахме квото беше там за писане и другата седмица ще ходя да си търся парите за ремонт 

- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Re: ПТП
Ако бях на твое място само заради това, че е осъзнавала вината си, но се е правила на******* щях да извикам кат да и напишат един хубав акт.Angelov91 написа:Колеги днес една "лелка" ме удари странично на кръговото Сточна гара София. Аз съм в кръговото на междинния светофар .. стоя си аз светва зелено и тръгвам давам десен мигач за посока ул. Козлодуй всички светофари са ми зелени с предимство съм и въпросната "лелка" излиза от дясно от пряка една мисля че от болницата идва тази пряка има и знак стоп даже .. и завивам аз и ме удря отзад на дясната врата завъртам се и спирам в тротоаравикам и кво правиш .. тя вика незнам не съм ти видяла мигача даже не искаше да си признае че е виновна извикахме застрахователите да подпишеме двустранен протокол обяснихме му как стоят нещата и той (застрахователя) и казва не се прави на луда ти си виновна . И така написахме квото беше там за писане и другата седмица ще ходя да си търся парите за ремонт

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
b0bituy написа:Ако бях на твое място само заради това, че е осъзнавала вината си, но се е правила на******* щях да извикам кат да и напишат един хубав акт.Angelov91 написа:Колеги днес една "лелка" ме удари странично на кръговото Сточна гара София. Аз съм в кръговото на междинния светофар .. стоя си аз светва зелено и тръгвам давам десен мигач за посока ул. Козлодуй всички светофари са ми зелени с предимство съм и въпросната "лелка" излиза от дясно от пряка една мисля че от болницата идва тази пряка има и знак стоп даже .. и завивам аз и ме удря отзад на дясната врата завъртам се и спирам в тротоаравикам и кво правиш .. тя вика незнам не съм ти видяла мигача даже не искаше да си признае че е виновна извикахме застрахователите да подпишеме двустранен протокол обяснихме му как стоят нещата и той (застрахователя) и казва не се прави на луда ти си виновна . И така написахме квото беше там за писане и другата седмица ще ходя да си търся парите за ремонт
Ако още малко се правеше на интересна щях да ги викна да си скъсат г*за обаче ме е страх за Шевролета колко пари ще и излезе ремонта

- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Angelov91 написа:b0bituy написа:Ако бях на твое място само заради това, че е осъзнавала вината си, но се е правила на******* щях да извикам кат да и напишат един хубав акт.Angelov91 написа:Колеги днес една "лелка" ме удари странично на кръговото Сточна гара София. Аз съм в кръговото на междинния светофар .. стоя си аз светва зелено и тръгвам давам десен мигач за посока ул. Козлодуй всички светофари са ми зелени с предимство съм и въпросната "лелка" излиза от дясно от пряка една мисля че от болницата идва тази пряка има и знак стоп даже .. и завивам аз и ме удря отзад на дясната врата завъртам се и спирам в тротоаравикам и кво правиш .. тя вика незнам не съм ти видяла мигача даже не искаше да си признае че е виновна извикахме застрахователите да подпишеме двустранен протокол обяснихме му как стоят нещата и той (застрахователя) и казва не се прави на луда ти си виновна . И така написахме квото беше там за писане и другата седмица ще ходя да си търся парите за ремонт
Ако още малко се правеше на интересна щях да ги викна да си скъсат г*за обаче ме е страх за Шевролета колко пари ще и излезе ремонта![]()

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
Walter Röhrl

Walter Röhrl

Днеска малко преди Шумен, посока Варна, като идваш от Търговище на кръстовището със знак СТОП. Карам зад една корса около 15 мин, нито се натискам да го изпреварвам - нито нищо. Спираме на въпросното кръстовище, човека тръгва и аз след него. След стотина метра с около скорост 50km/h тръгвам да го изпреварвам на 3та спокойно и в момента в който тръгвам и почти съм се изравнил с него го виждам как се ИЗНАСЯ
и добре че видях какво се опитва да направи че набих спирачки и свих в ляво
Човека изобщо не разбра какво стана
Беше на възраст около 55-60 години
Нито съм свирил, нито съм се разправял.. писна ми вече от такива засичания
тея огледала за окраса ли ги имат
Ще взема да си монтирам една камера като руснаците, че късмета ще е до едно време..

Ще взема да си монтирам една камера като руснаците, че късмета ще е до едно време..

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Охооо, то на тея дъртите трябва да се ЗАБРАНИ шофирането, защото няма път, когато кара някой такъв, да не ме засече, когато иска да изпревари някой по-бавно движещ/спрял на пътното платно/. Чудно ми е - как аз мога да чакам 20-30 сек, докато се престроя, без да засека някой, а тея дъртите, си правят каквото си искат и после - що ме гледаш лошо ? Направо са за

Прав си и за това колега, но все си мисля, че има и по-възрастни хора, които все още могат имат нужните рефлекси и адекватни реакции. Защо просто не направят на всеки 5 години примерно да се прави задължително набързо проверовачен курс - листовки и кормуване. Ама изпита да се провежда от външни хора, а не наши-ваши, познати, приятели и т.н.щот е логично че ще си ги вземат от първия път
а вярвам, че ще има доста скъсани 

enjoy life and drink cold beer

- Bushman
-
-
- Кара: черна FZ-1N
- Мечтае да кара: черна XJR 1300
Един приятел замалко да пострада с колата си при много глупава ситуация. В краката му (на шофьорското място) се търкаляло празно стъклено шише, просто така - от немарливост. При спускане по някакъв наклон шишето се изтъркаляло напред и се заглавило под педалите на спирачката и съединителя. Представете си какъв шок преживява човек, когато през нощта се спуска по наклон и внезапно открива, че няма нито спирачка, нито съединител... Подобна ситуация ми се случи и на мен, с една костенурка, която бях прибрал от шосето, защото се опасявах да не я сгази някой. Мислех да я пусна в едно блато, но замалко да вляза там заедно с нея и с колата.
Изводите (мисля) са ясни - никакви странични предмети в краката на шофьора.
Изводите (мисля) са ясни - никакви странични предмети в краката на шофьора.
Аз съм много лицемерен!Ето какво мисля за БМВ и притежателите му, а в същото време пускам тема в техния форум с призив да ни пазят на пътя!
Наистина интересна равносметка... След Мерцедес, БМВ ми е най-противната от всички марки автомобили. Естествено, не заради самите коли, ами заради хората, които ги купуват, карат, харесват или мечтаят за такива. За мен, това са комплексари, които по този начит се опитват да изпъкнат от тълпата и да се изтъкнат чрез кошницата, която карат. Защото (реално поглднато), един МБ или БМВ не ти дава нищо повече от една Тойота или Хонда от същия клас, при това - на много по-ниска цена. За съжаление, отскоро и аз се пиша при "беемвистите", щото бартеросах Наварата за един такъв самоходен курник. Но това не значи, че го харесвам или съм фен на марката.
Наистина интересна равносметка... След Мерцедес, БМВ ми е най-противната от всички марки автомобили. Естествено, не заради самите коли, ами заради хората, които ги купуват, карат, харесват или мечтаят за такива. За мен, това са комплексари, които по този начит се опитват да изпъкнат от тълпата и да се изтъкнат чрез кошницата, която карат. Защото (реално поглднато), един МБ или БМВ не ти дава нищо повече от една Тойота или Хонда от същия клас, при това - на много по-ниска цена. За съжаление, отскоро и аз се пиша при "беемвистите", щото бартеросах Наварата за един такъв самоходен курник. Но това не значи, че го харесвам или съм фен на марката.
- Ivo_Dinkov
- Потребител
-
- Кара: C4 2.6E V6 & Fabia 1.4MPI
- Детайли за колата: Стара.
Може ли да ми споделите кой е ползвателя на този номер 1068 от събора тази година, за да предприемем съответните действия.
От Ауди форума:
От Ауди форума:
Има един келеш с *********(б.а- редактирано от модератор) БМВ Е36 дето обича се върти на страничния вход на гаража на мола Карфур.Е да ама оняден се завъртЕ 3 пъти там на мокрото,даде газ на излизане от врътката и като се засука на другата страна удари една жена с една Корса дето го чакаше да мине тоя келеш и отгоре на всичкото не спря а си продължи
Са аз му видех номера от тия дето ги раздават на събора за *********(б.а- редактирано от модератор)(БМВ) . 1068 му е номера