Разход???
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Разход???
Така.
Тази събота и неделя ходих до Шумен (да ме извиняват колегите,че не се обадих, ама ми се появи много работа).
И реших да засичам разход.
Какво се получи от цялата работа? На тръгване от София спрях на Лукойл под 4-ти километър, стрелката на резервоара показваше 20л., занулих километража и заредих за 50 лв., което при цена 1.73 ще рече 28.90 литра. Отиване до Шумен и на връщане спрях пак на Лукойл и заредих за още 40 лв. на същата цена, т.е. 23.12 литра, общо за цялото пътуване - 52.02 литра.
Тази сутрин на спиране пред офиса километража показва 726 км, а стрелката на резервоара показва 30 литра гориво.
Оставям на страна факта, че съм с гуми 205/60/15 и че може да съм изминал и повече километри от това, което ми показва километража. Оставям настрана и факта, че преди да тръгна имах грубо 20 литра в резервоара, а сега имам грубо 30 литра.
Дори и при това положение (не отчитайки горните факти) сметките показват разход от 7.16 на 100.
Още се чудя дали е възможно, като се има предвид, че съм си карал нормално, т.е. 90-110 км/ч извън магистралата и 140-150 км/ч на магистралата, а сега в резервоара със сигурност имам повече нафта, отколкото преди да тръгна, не казвам че е точно 10 л. повече, но е повече!
Какво ще кажете, колеги?
Тази събота и неделя ходих до Шумен (да ме извиняват колегите,че не се обадих, ама ми се появи много работа).
И реших да засичам разход.
Какво се получи от цялата работа? На тръгване от София спрях на Лукойл под 4-ти километър, стрелката на резервоара показваше 20л., занулих километража и заредих за 50 лв., което при цена 1.73 ще рече 28.90 литра. Отиване до Шумен и на връщане спрях пак на Лукойл и заредих за още 40 лв. на същата цена, т.е. 23.12 литра, общо за цялото пътуване - 52.02 литра.
Тази сутрин на спиране пред офиса километража показва 726 км, а стрелката на резервоара показва 30 литра гориво.
Оставям на страна факта, че съм с гуми 205/60/15 и че може да съм изминал и повече километри от това, което ми показва километража. Оставям настрана и факта, че преди да тръгна имах грубо 20 литра в резервоара, а сега имам грубо 30 литра.
Дори и при това положение (не отчитайки горните факти) сметките показват разход от 7.16 на 100.
Още се чудя дали е възможно, като се има предвид, че съм си карал нормално, т.е. 90-110 км/ч извън магистралата и 140-150 км/ч на магистралата, а сега в резервоара със сигурност имам повече нафта, отколкото преди да тръгна, не казвам че е точно 10 л. повече, но е повече!
Какво ще кажете, колеги?
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ми добре е.
Другия път пълни до капачката когато се върнеш пак до капачката.
Така най точно ще видиш колко харчи важно е да сипеш на една и съща бензиностанция щото на всякъде е различно
Другия път пълни до капачката когато се върнеш пак до капачката.
Така най точно ще видиш колко харчи важно е да сипеш на една и съща бензиностанция щото на всякъде е различно

Така е - от една и съща бензиностанция, но и двете, на които сипах бяха на Лукойл. Там контрола на бензиноколонките е много строг и не вярвам двата пистолета да са дали голямо отклонение един от друг. Между другото, допустимото максимално отклонение по БДС е +/- 100 мл. на 20 л. гориво. Така, че в случая това оказва несъществено влияние.
Има друг, но твърде съществен фактор, който оказва огромно влияние върху разхода - качеството на горивото. Затова сипвам на Лукойл.
Има друг, но твърде съществен фактор, който оказва огромно влияние върху разхода - качеството на горивото. Затова сипвам на Лукойл.

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
А какъв разход ти дава градско каране?Колко Км вдига на равен път?
(Понеже моята се пъне на 160 и не е особенно пъргава.Мисля да и изтърбуша катализатора.)
(Понеже моята се пъне на 160 и не е особенно пъргава.Мисля да и изтърбуша катализатора.)
Последна промяна presley на 19 Юни 2006, 20:25, променена общо 1 път
.
Съвсем нормален ти е разхода, и на мен ми дава горе-долу толкова на дълъг път като й засичам до морето. някъде м/у 7 и 7.5л/100км
presley написа:А какъв разход ти дава градцко каране?Колко Км вдига на равен път?
На градско не мога да ти кажа, много е различно градското, едно е да караш в центъра, друго е в крайните квартали, зависи и по кое време и т.н. и затова не съм я засичал. На равен път съм вдигал 200 км/ч но много ме хвана шубето, щото взеха да ми изкачат пред мене от дясното в лявото платно (просто с тази скорост не могат да преценят колко бързо се приближаваш и ти препречват пътя), та затова не посмях да я натискам повече да вадя максимална скорост.
А за катализатора не знам какво още чакаш.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
presley написа:Стига ве....Само моята щайга ли харчи 9-10?
Не ... мойта харчи градско при "нормално" каране около 17-19 а извънградско пак "нормално" (на събора) засекох около 18

А иначе икономичното ми е: градско - 13; извънградско - 9

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Дилян Пенчев написа:presley написа:Стига ве....Само моята щайга ли харчи 9-10?
Не ... мойта харчи градско при "нормално" каране около 17-19 а извънградско пак "нормално" (на събора) засекох около 18![]()
Лъжеш, към разхода трябва да включиш и парите за гуми

Последна промяна ge_a на 19 Юни 2006, 22:45, променена общо 1 път
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Дилян Пенчев написа:presley написа:Стига ве....Само моята щайга ли харчи 9-10?
Не ... мойта харчи градско при "нормално" каране около 17-19 а извънградско пак "нормално" (на събора) засекох около 18![]()
Че тя и мойта на толкоз съм я закрепил

GEORGIEV написа:Дилян Пенчев написа:presley написа:Стига ве....Само моята щайга ли харчи 9-10?
Че тя и мойта на толкоз съм я закрепил
Аз почти така - 14.5 градско, 9 - извънградско. Ама на газ.

1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
Аз на Жигулата съм й правил 25 извънградско на газ
П.С. Вярно 4е сам си бях правил реглажа, но след няколко месеца опити по4нах да я докарвам на 7 газ
. Ина4е бумера на градско ми прави 10-12, но моя е от хърбавите и въпреки това колкото му сипя все свър6ва, не се нау4и да връ6та мам** му 
П.С. Вярно 4е сам си бях правил реглажа, но след няколко месеца опити по4нах да я докарвам на 7 газ

Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2