Странен пушек под десния филтър
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- nenchomarinov
- Потребител
-
- Кара: bmw E39
- Мечтае да кара: M5
Странен пушек под десния филтър
Здравейте,
Проблема ми е следния като загрее колата и започва да излиза някакъв дим който идва някъде под връзката на кутията за десния въздушен филтър към купето, като спра на светофар и се усеща и в купето при движение с по-висока скорост няма проблеми.
По принцип климатика ми не работи от есента, предполагам че имам спукана тръба и оттам да изтича фреона..., но той вече със сигурнсот е изтекъл.
Интересува ме дали сте се сблъсквали с подобен проблем и ако може да помогнете с решение или поне от къде да започна ...
Благодаря!
Проблема ми е следния като загрее колата и започва да излиза някакъв дим който идва някъде под връзката на кутията за десния въздушен филтър към купето, като спра на светофар и се усеща и в купето при движение с по-висока скорост няма проблеми.
По принцип климатика ми не работи от есента, предполагам че имам спукана тръба и оттам да изтича фреона..., но той вече със сигурнсот е изтекъл.
Интересува ме дали сте се сблъсквали с подобен проблем и ако може да помогнете с решение или поне от къде да започна ...
Благодаря!
- G.D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
- Мечтае да кара: TVR SAGARIS
Re: Странен пушек под десния филтър
Здраси, не ми се случвало но мога да тикажа че там ти е esu то главния компютър принципно се намира точно под филтара във котия и си има вентилатор за охлаждане от долу. Ако ме питаш по добре превери преди да се е запалило нещо, неискам да те плаша ама е добре да провериш

живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.
G.D написа:Здраси, не ми се случвало но мога да тикажа че там ти е esu то главния компютър принципно се намира точно под филтара във котия и си има вентилатор за охлаждане от долу. Ако ме питаш по добре превери преди да се е запалило нещо, неискам да те плаша ама е добре да провериш
Те такива отговори най ме кефят - смислени и изчерпателни

По темата : http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 25e3b5a97d
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... d47834d8d6

- nenchomarinov
- Потребител
-
- Кара: bmw E39
- Мечтае да кара: M5
Re: Странен пушек под десния филтър- Решено
Здравейте,
Нека ви споделя решението на гореописания проблем, колкото и странно да е то
Миналата година спря да ми работи климатроника и го бях оставил така.. Сега реших да го поправя оказа се че е заминало някакво уплътнение на компресора и го отремонтираха, странно как но този пушек спря ..., имайки в предвид къде е компресора на климатика (отпред зад радиатора), а пушека излизаше някъде изпод десния филтър до казанчето за водата за миене на предното стъкло...
Ако някой има обяснение ще се радвам да го сподели!
Поздрави,
Ненчо
Нека ви споделя решението на гореописания проблем, колкото и странно да е то

Миналата година спря да ми работи климатроника и го бях оставил така.. Сега реших да го поправя оказа се че е заминало някакво уплътнение на компресора и го отремонтираха, странно как но този пушек спря ..., имайки в предвид къде е компресора на климатика (отпред зад радиатора), а пушека излизаше някъде изпод десния филтър до казанчето за водата за миене на предното стъкло...
Ако някой има обяснение ще се радвам да го сподели!

Поздрави,
Ненчо
- mitashki
- Потребител
-
- Кара: МиГ39
- Мечтае да кара: Союз-ТМА
- Детайли за колата: High Voltage
Ако си с М52/54 двоен ванус непосредствено зад мотора са ти разположени катализаторите. Ако този пушек ти мирише като на прегоряло феродо, то най-вероятно изпускат от газовете. ...често срещан проблем е че ръбовете на корубата им ръждясват и се появяват дупчици от където издишат (особеннп ако са вече позапушени).
Пиши какво става !
Поздрави
Пиши какво става !
Поздрави
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
100 про му тече гарнитурата на капака на клапаните и му капе върху изпускателните колектори.....затова се получава миризмата и пушека.
нищо ,че както винаги си говорим глупости за решения от разни тъпи проблеми които нямат общо с пъвоначалния проблем
нищо ,че както винаги си говорим глупости за решения от разни тъпи проблеми които нямат общо с пъвоначалния проблем

6 мнения
• Страница 1 от 1