"Х" и износване на гуми.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Re: "Х" и износване на гуми.
Здравейте колеги, при ХД тежеста е разпределена 50 на 50, задвижването - задното е 62 за 38 предно. При мен задните винаги се износват малко повече от предните, за което ги разменям / предни със задни /. Сега малко инфо - гумите от дясната страна се износват по - бързо от лявата и това е при всички автомобили. Хубаво е да се разменят леви с десни малко преди да достигнат лимита за износване, ако се направи по рано се рискува да заминат по-бързо.
Успех на всички.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Transporter 1 написа:здрасти колега по мой наблюдения и по патя на логиката
предните гуми по бързо се износват заради завоите и тежеста на предницата
Т.е. аз правя глупост като карам с чисто нови отзад и гуми на 2 сезона отпред? Ама на мен логиката ми беше, че като е със задно, в завои на мокро няма да поднасям, ако задните са ми хубави ама явно бъркам.
Наистина ми е интересно?
Чак глупост - силно казано, но не е удачно на управляващите колела да са кофти гумите. Поднасяне на задницата се овладява значително по-лесно от недозавиването (и изтърване на пътя) при лошо сцепление на предните колела... Зимата и на хлъзгаво си личи особено добре 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Добре, хубавите гуми отпред, няма значение дали е Х или не. Просто при спиране цялата тежест отива отпред и така гумите се натоварват най-много. И ще е малко гадно да не моеш да спреш както си трябва..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги, големите и скъпи марки гарантират, че от началото до края гумата ще държи без големи разлики. Това къде ще са новите, отпред или отзад има винаги плюсове и минуси, по важно е качеството.
Успех на всички.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
В книжката на Е-46 е показано смяна на задни и предни гуми(завъртане ) но не по диагонал.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
JTD написа:...
Аз все си мислих, че въпреки Х-са задните се изтъркват повече или поне приблизително равномерно.
Летните гуми са ми на един сезон (от миналото лято) и като измерих с 1мм едната двойка по-износена и по-износените ги сложих отпред, за да ги изравня уж. Ама явно съм сгрешил.
При БМВ-то специално и на мен ми се струва ,че малко по бързо се износват задните ,въпреки че
не съм с "Х".
Преди малко повече от година като купих колата ,мерих грайфера и отзад беше с около 1 мм.
по малък отколкото отпред . За 10-на К км. съотношението на износване предни/задни на гумите
не се е променило. Става въпрос за летните ми гуми - 225/45/17.
Стила ми на каране е нормален - извън града 120 /130 средно .
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2