Биене в кормилото при спиране. Криви дискове, гуми или рейка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525i

Re: Биене в кормилото при спиране. Криви дискове, гуми или р

Мнение от ivo86 » 18 Апр 2012, 10:33

Колега,
Ето мойта тема... за това въпросно тресене...
viewtopic.php?f=35&t=275743

На мен ми остана да сменя за последно тампоните на кривите носачи още веднъж.

След тази операция ако продължи тресенето отивам в Камор. Надявам се тези дни да ги сменя...
п.с Задължително си купувай качественни (лемфъродер) части не жали за да не даваш по 2-3 пъти...
35лв е бройката за кривите носачи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 18 Апр 2012, 10:58

totopz написа:Благодаря много за изчерпателния отговор! Общо взето ми се изясни за какво става дума. Ако не ми открият нищо по предницата остава да отида и на такъв "динамичен баланс". Само искам да попитам - скъп ли е този баланс?

Доколкото си спомням, цената е около 30 лева за баланс на предните колелета.

Колега, когато бях сменил всичко по предницата с чисто нови оригинални авточасти и 4-те поредни статични баланса, които направих не успяха да отстранят вибрацията (и въпреки чисто новите гуми Continental тогава купени за 420 лева едната), окончателното решение на проблема дойде от динамичния баланс.

Оттогава, подобни проблеми решавам с динамичен баланс - напълно успешно и безусловно.

А иначе, сигурно има и колеги, при които резултатът от динамичният баланс е бил не просто 0, ами -13,7. Този резултат не би бил изненадващ, ако при извършването на динамичния баланс предницата е страдала от други сериозни недъзи като разбити, износени или долнопробни авточасти.

Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540ia

Мнение от Jikata » 20 Апр 2012, 18:52

здравейте колеги , и аз имах проблем сащия като вашия на колата на баща ми е39 530д 2002 и най накрая реших проблема
вибрацията изчезна напълно след като смених ,освен предните дискове и задните дискове. така че според мене от тях идва всичко.
И сега колата е пак удоволствие да се кара !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 23 Апр 2012, 22:54

Колеги, има леко развитие по темата. В събота закарах колата на майстор. Той ми набеди носач от едната страна и шарнир от другата. Понеже не можеше да намерим части в събота ремонта остана за идващия уикенд.

Като сменя частите пак ще пиша какво е станало.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от totopz » 02 Май 2012, 14:02

Добавям и развитието по темата - смениха ми въпросния шарнир и носач, но биенето си остана.
За момента мисля повече да не се занимавам, че много пари глътна този ремонт ей така за няма нищо. Ще свиквам с биенето пък живот и здраве по-нататък пак може да сменя нещо по предницата и дано се оправи.

Потребител
Аватар
Кара: 520i Е39

Мнение от mihon » 02 Май 2012, 16:26

Колега при мен се получи такова тресене във волана при натискане на спирачки.Смених дисковете и се оправи.При мен когато колата почти сприра се усещаше как спира на тласъци.Майстора ми вика,че може да е от много неща,но се оказаха предните дискове.Това че си ги престъргал и за определени км. не е тресяла ме навежда за мисълта за дискове.
Поздрави и успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 02 Май 2012, 19:39

Колега смени и тампоните на "кривите" носачи ако не се оправи и дискове! И си провери подвижността на буталата на спирачните апартаи, освен това си смени и течността на спирачките за всеки случай (сменя се на 2 год) и ако не се оправи и дискове, мой съвет БМВ! След всичкото това нещо и масата пари :mhihi: ще се радваш на колата си, аз бях така!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от totopz » 03 Май 2012, 0:04

Благодаря за съветите, но за момента не мисля повече пари да наливам. То и без това тресенето се усеща предимно при каране на магистрала, а там рядко се натиска спирачката.
Сега дадох и 25 лв. за стенд и не ми се иска пак да пипам по предницата и пак да ходя на стенд. По-нататък като нещо се разхлопа тогава повече.
Много ме е яд, че вместо да си давам парите за нафта ги давам за ремонти по тази глупава кола :(
То че е кеф да се кара БМВ спор няма, но да давам всеки месец по 200 - 300 лв за ремонти не си е работа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 03 Май 2012, 7:34

totopz написа:Много ме е яд, че вместо да си давам парите за нафта ги давам за ремонти по тази глупава кола :(
То че е кеф да се кара БМВ спор няма, но да давам всеки месец по 200 - 300 лв за ремонти не си е работа.

За съжаление е така :confused: Ама нали трябва да сме зазохисти ентусиасти :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E60
Мечтае да кара: Simson
Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа

Мнение от ham » 03 Май 2012, 18:20

totopz написа:Добавям и развитието по темата - смениха ми въпросния шарнир и носач, но биенето си остана.
За момента мисля повече да не се занимавам, че много пари глътна този ремонт ей така за няма нищо. Ще свиквам с биенето пък живот и здраве по-нататък пак може да сменя нещо по предницата и дано се оправи.

Ами имаше преди година ,а може и повече на един колега"Като отидиш при майстор,то му удари един здрав шамар и тогава си казвай проблема"Аман от такива ,като този ненормалник.

Потребител
Аватар

Мнение от Iliani » 03 Май 2012, 19:49

Здр.Колеги ,преди време имах същият проблем с "рено" (при спиране волана тресеше) и се започна : дискове и накладки-не се оправи,рейка,шарнири ,тампони,макферсон -пак и пак тресе?????????????????????????. Оказа се че има малко въздух в спирачната система,при спиране буталото на спирачния цилиндър пружинира от сместа(въздух-спирачна течност)при обезвъздушаване всичко се оправи.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 03 Май 2012, 19:52

Добре де тука пишете, че с нови дискове изчезвали вибрациите и след 1000км. пак идвали и следователно повече не може да е от дисковете. А минавали ви през ума, че от самия начин на каране за 1000км. може да се изкривят дисковете. Надкладките също са фактор. Винаги почвайте с измерване да дисковете дали са криви и след това нататък по веригата. Дори и след като се появят вибрациите отново, пак с тях почвайте. И като ходите някъде при "Майстори" нека ви показват кое е за смяна, начетох се на патили колеги от такива уж майстори дето си сменят здрави части, цел може да е от това. И аз го изпитах на собствен гръб, заради луфт в рейката, ми смениха здрава кормилна щанга.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 03 Май 2012, 21:12

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от Niko88 » 07 Май 2012, 15:26

Дискове може да се изкривят и от главините, ако е имала удър колата или е влизала в някоя голяма дупка, слага се новия диск и след определени километри главината почва да го криви...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 07 Май 2012, 16:16

Niko88 написа:Дискове може да се изкривят и от главините, ако е имала удър колата или е влизала в някоя голяма дупка, слага се новия диск и след определени километри главината почва да го криви...

Аз карам Е 36 и проблема е същия.Сменил съм почти всичко по предницата(не зареди биенето,а защо си беше време)но пролема не изчезна.Но ако глвините са криви и съответно те криват дисковете,защо биенето се проявява само между 100-120км :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към E39