Разлика в височината задна лява задна дясна гума

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: M5

Разлика в височината задна лява задна дясна гума

Мнение от beno2377 » 05 Май 2012, 19:43

Колеги имам следния проблем.
Колата е Ε46 318i седан 1998 година.
Има разлика в височината между задна лява и задна дясна гума. От дясно разстоянието между гумата и веждата на калника е 12 сантиметра, а от ляво е само 9 сантиметра. Като се гледа колата отпред разликата е забележима. Днес свалях гумите тъй като мислех, че пружината от ляво е счупена. Но уви и двете пружини са здрави.
Въпроса ми е дали въпреки, че пружините са здрави с времето едната е загубила твърдостта си и на това се дължи разликата в просвета или има и друга причинна. т.е. може ли да е от амортисьорите или нещо друго или като сменя пружините нещата ще се оправят.

Аватар

Re: Разлика в височината задна лява задна дясна гума

Мнение от m_paket » 06 Май 2012, 11:15

Ако двете пружини са различно износени е възможно такова нещо, от амортисьорите не мже да е.Другите причини са да имаш нещо криво по колата, в най-лошия случай купето.Като за начало може да упиташ със смяна на пружините.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 06 Май 2012, 15:20

Здравей колега, като свалиш двете задни гуми сравни много внимателно пружините, понякога така се чупят, че не си личи, преброй намотките. Възможно е омекване, но това е много рядко. Амортиьорите не играят роля за височината, това го правят пружините.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 06 Май 2012, 19:03

На мен задна дясна ми опираше във веждата и аз като теб свалях гуми, джанти, пружини и накрая се оказа, че колата е забърсвана от тази страна и веждата е прибрана малко повече от нужното към гумата.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 07 Май 2012, 11:56

прегледай колата за удари и за присаждане на задница, особено в италия го има този мурафет
да се сглобява една кола от две ударени отпред и отзад и при не правилно позициониране на частите дори с леко разминаване е възможно да се получи такова отклонение, което е поправимо и не води до проблеми с ходова част износване на гуми или други подобни

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46 330d и Е90 320d

Мнение от koko moto » 07 Май 2012, 13:52

Когато колата е паркирана в неравен участак сьщо има подобна разлика в разтоянието, но ако се получава на равен участьк може наистина да е проблем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 07 Май 2012, 16:59

Изтъркване се получава и след ремонт по ходова част, след което не е направен баланс на ходова част. Ако говорим за височината на гумата беше добре да напишете все пак какъв е размера на двете гуми и ако е един тогава да търсите причина в изпуснал амортисьор, а не в пружина. Амортисьорът държи колата нагоре. Ако има разлика в размера на гумите от ляво и дясно е добре да си сложите гуми с един размер. Височината се определя като процент от ширината на гумата, но би било фрапиращо да има разлика между леви и десни гуми на височина, по- добре вижте амортисьорите преден и заден от по- ниската страна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 08 Май 2012, 8:39

Ако говорим за височината на гумата беше добре да напишете все пак какъв е размера на двете гуми и ако е един тогава да търсите причина в изпуснал амортисьор, а не в пружина. Амортисьорът държи колата нагоре.

Здравейте колеги, много заблуждаващо твърдение, амортисьорите не играят никаква роля при височината. Ако беше така пружините ще са излишни.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: M5

Мнение от beno2377 » 13 Май 2012, 14:56

Благодаря за отговорите колеги. Ще пробвам със смяна на пружините и дано се оправи. Колата я карам от 2008 година и допреди месец всичко си беше наред. Гумите разбира се са ми еднакви. Ще сменя пружините и ще видим дано се оправи. Само не знам кога ще ми остане време, но като ги сменя ще пиша дали се е оправил проблема. Ако не е от тях не знам остават вариантите да е криво купето или възможността да ми се е откъснал задния мост от купето от лявата страна въпреки, че свалях корите на багажника и не видях такова нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д

Мнение от shumi66 » 13 Май 2012, 23:53

Колега, пробвай една регулировка на преден(заден) мост на стенд с компютър. Мисля, че само за заден мост е 10лв. Може да ти покаже нещо :driving:

Потребител
Аватар
Кара: Много
Мечтае да кара: По много

Мнение от Valkoni » 14 Май 2012, 15:47

Колега и моята беше леко увиснала от дясната страна спрямо лявата,оправих проблема като смених подложката на пружината от дясно с по дебела ,от горната страна има ги в Авто+.колата се изравни и немам грижи.Дано съм бил полезен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 15 Май 2012, 9:57

Прегледай пак пружините. :yes:

Назад към E46