1700лв. за ремонт на дюзи?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 730 d

Re: 1700лв. за ремонт на дюзи?!

Мнение от visotski » 28 Мар 2012, 18:46

fore написа:Не пиша често, да не говорим че карам бензиново БМВ и се намесвам в дизелова тема. Обаче някакъв колега от район с 50% безработица иска да даде 1700лв за спорен ремонт. Освен това четох една тема за един дълъг, мъчитен и скъп ремонт/възтановяване на турбото на един 530Д за около 2500лв. И всяка втора тема за проблеми с дизелите предизвикаха нездравото ми любопитство. Та преди да питам искам да направя две важни уточнения:

1. МАШАЛА на всеки, който изкара 5000лв и повечена месец.!
2. ЕВАЛА на всеки, който изкара 5000лв и повече на месец.!

Въпрос към всички, който не попадат в моята графа "МАШАЛА" и "ЕВАЛА":

Какъв е кефа/смисъла да караш дизелово БМВ в БГ? По-скоро как човек, който е с разума си, си купува БМВ дизел в БГ??? Ама често! И наблегнете на "смисъла" плийз.

@Ако Mad Presley реши, направо да ми трие поста за да не хвърля в смут потенциалните купувачи на TDS и D проблематики.

АШКОЛСУН за мнението! Ха сега си представи ,че има истински фенове на дизела ! То и аз не мога да си представя някой да ме е*бе ,ама п*дераси си има ,че и се множат! :lol: :bchug:
Аз лично имам служебен камион и нафтата я изписвам на него ,така спестяваме едно ДДС (абе не точно ,ама горе-долу така).Разликата в разхода си е поне 2-3 литра ,а аз правя по 100+ км на ден градско. Та така за смисъла ...
До автора на темата - мисля ,че ако са ти свършили работа наистина ,са ти взели добре ,защото Илко говореше за 420-450 лв (или нещо от сорта) на заводски рециклирана дюза с връщане на старата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 29 Мар 2012, 23:54

Отиваш в кв.Хладилника, караш по бул. Черни Връх, и на кръстовището с ул.Сребърна правиш ляв завой.Тфа при положение, че караш в посока околовръстното.След около 300метра има голямо колело на рейсовете, и там в ляво има 1 сграда.Там е автосервиз, където ще ти направят дюзите като нови.Ще ти ги тестват пред теб, и ако имаш забелжка те ще си поемат всичко гаранционно.Търсиш Джуди.Там ще ти направят колата.Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от Niko88 » 30 Мар 2012, 17:08

fore написа:Не пиша често, да не говорим че карам бензиново БМВ и се намесвам в дизелова тема. Обаче някакъв колега от район с 50% безработица иска да даде 1700лв за спорен ремонт. Освен това четох една тема за един дълъг, мъчитен и скъп ремонт/възтановяване на турбото на един 530Д за около 2500лв. И всяка втора тема за проблеми с дизелите предизвикаха нездравото ми любопитство. Та преди да питам искам да направя две важни уточнения:

Какъв е кефа/смисъла да караш дизелово БМВ в БГ? По-скоро как човек, който е с разума си, си купува БМВ дизел в БГ??? Ама често! И наблегнете на "смисъла" плийз.

@Ако Mad Presley реши, направо да ми трие поста за да не хвърля в смут потенциалните купувачи на TDS и D проблематики.

Ми като караме коли на по 350 000 км кво искаш, да не сменяш нищо още 500хиляди ли? Бензиновите мотори горят по 40% повече от дизелите, вярно малко по малко страдат от дизелите ( вероятно защото са на по малко километри) но спестените пари от разхода си отиват при по скъпото обслужване на дизела...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 30 Мар 2012, 18:29

1. Бензиновите са не по-малко чупещи се....карах 2 бензинки а вече и 3 дизела....от дизел нема да слезна повече(при все че един опт тях беше тдс :)

2. 3.0д - 193 коня разход да кажем грубо 9, я ти ми кажи тея коне ако са бензинови колко ще харчат....или викаш газта е 1.30.Тук говорим само за коли произведени в сходни години, с други думи 2.5и....мисля повечко ще подхарчва....:)

3. няма нищо по-хубаво от присъствието на турбо в една кола....била тя дизел или не....а бензиновите бмв с турбо не са ми по джоба :)

единствения недостатък който намирам е звука....или по точно липсата на звука на бензиновия шестак
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 06 Апр 2012, 23:49

bmw e 39 написа:Здравей,

Вчера за да направя тест с колбите бях в Бош сервиза до летището.

Цените са от вчера;

Демонтаж и монтаж на 1 бр. дюза; 30-35 лв.
Качване на стенд(КРИ ТЕСТ)1 бр. дюза; 36 лв.
Ремонт(почистване) на 1 бр. дюза; 36 лв.

Общ минимум; 107 лв. на брой дюза.

+ ако се налага резервни части.

Или както казва колегата ако си от София иди при NAPSTERS.

Ония тъпанари там ми взеха 200+ лв само за труд за работа за един следобед и накрая ми бяха сглобили колата без да ми вържат два маркуча, които са най-отгоре и отпред на двигателя (единия на турбото мисля). При положение, че тея маркучи се виждат, че не са закачени от космоса си преставям, с колко внимание е обслужвана колата, за да ми я връчат в този вид.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 12 Апр 2012, 9:52

А какво точно чистят в БОШ-а на инжектора? И до какъв момент той може да бъде чистен, след което трябва да се рециклира? И самото чистене какво представлява, защото това което намерих като инфо е, че се раглабя целия инжектор и се прочиства в ултра звукова вана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Мнение от KARAIVANOV » 03 Май 2012, 11:59

Колеги и аз страдах от дюзи (320 д 150 к.с. комон реал),проблема ми беше в трудното палене,отидох в НН бош сервиз в софия и там пичовете ми разглобиха колата и казаха че изпускат дюзите и че 3 от 4 разпръсквачи били заминали,та викам и оправяите всичко няма проблеми,смениха ми 4 бр. опръстенчета и 4 бр разпръсквачи,някаде около 800 лв. ми излезна всичко.проблема с трудното палене се оправи,но в последствие ми се появи друг проблем-колата ми пуши бяло докато не излезе от синия сектор,маслото и антифриза не ги бута.махнал съм и двата катализатора,почистил съм АГР,дебитомера е ОК.Та реших да отида да ги свалят отново дюзите, тъи като са в гаранция,свалиха ги пичовете сложиха ги на стенд и казаха че вс е ОК. Накрая ми искаха някаде около 250-300 лв,вдигнах един голям панаир и не им платих нищо и си тръгнах,а сега колата ми пуши като Чавдар, докато загрее и се замислям за чисто нови дюзи. Моят съвет е, ако има нещо развалено по тях, сменяите с чисто нови,единствено може да си правите смяна на опръстенчетата - които изтърват нафтата.
Последна промяна KARAIVANOV на 18 Окт 2019, 11:24, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от vas33 » 19 Юни 2012, 14:12

chehut написа:Взеха ми 290лв. на дюза с връщане на старите.

Колеги, споделете къде излиза толкова дюза с връщане на старата.
Може на лс. за да не е реклама,

Предишна

Назад към E39