Купих си вече второто по ред е30 и съм още по щастлив
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- NIKI_TIPO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30 COUPE
- Мечтае да кара: Е30 COUPE
- Детайли за колата: M пакет
Re: Купих си вече второто по ред е30 и съм още по щастлив
Браво, колега, количеството не е важно, а качеството
Беше обещал снимки на монтажа на пожарната, плийз.
Колата е станала супер

Беше обещал снимки на монтажа на пожарната, плийз.

Колата е станала супер

- NIKI_TIPO
- младши ентусиаст
-
връзването на аерозолната пожарогасителна граната е елементарно,общо взето тя има две клейми без значение поляритет,от едната клейма се пуска - до акумолатора или друга маса,другата клейма от нея към таблото един прекъсвач,копче,шнур или каквото си харесате от ел магазина и към 12 волта постоянен,на граната и трябва 1 милисекунда напрежение да се задейства,не постоянно напрежение,има и друга опция с модул със сим карта ако случайно някои се обади и ти каже колата ти гори пишеш SMS и така се активира гасенето и третия вариант е със топлинни датчици,моя вариант е първия най опростения с копче,ето една драсканица за връзването

http://www.ankos.eu/
http://www.youtube.com/watch?v=kXqGcNJV ... r_embedded

http://www.ankos.eu/
http://www.youtube.com/watch?v=kXqGcNJV ... r_embedded

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
хах това с смс-а е интересно, само не трябва да казваш номера на приятели, да не си направят някой шега и да пратят те смс 

Tux0 Ca !

- NIKI_TIPO
- младши ентусиаст
-
SpUd3r написа:хах това с смс-а е интересно, само не трябва да казваш номера на приятели, да не си направят някой шега и да пратят те смс
hahahahahahaah да и за си го мислех онзи ден как някой друг може да прати смс хаха,като бях в ел магазина да си избирам копче имаше едно като на сделка или не ама тогава някой ако каже има сделка ..

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
ти приятелите ги остави ама от оператора като почнат да ти пращат смс-игра за милйони си ебало мамата 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
SpUd3r написа:хах това с смс-а е интересно, само не трябва да казваш номера на приятели, да не си направят някой шега и да пратят те смс
предстаяш ли си верно ..кажиси номеро на пожарогасителя

- Cocobg
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i и 740i
- Мечтае да кара: BMW
SMS системата е комплексна защита на автомобила от пожар или кражба.
Не може да се активира със случаен СМС!
Действието е следното:
Имаме 3 контролируеми зони. Разпределяме си ги както пожелаем.
При настъпване на събитие, системата ти изпраща СМС и ти казва какво е станало.
Например:
1. Системата следи за отваряне на врата, багажник, капак
2. Системата следи за запалване на двигателя
3. Системата следи за активиране на топлинен датчик в защитавания сектор (багажник, купе или двигател)
(възможно е трите зони да следят за пожар във всеки защитаван сектор)
Първо събитие:
В случай, че колата се отвори без да е изключена алармата или деактивирно устройството, тя изпраща СМС до предварително указан номер (или няколко номера -съсед, приятел, ченге, любовница и т.н.) Това е страшен плюс, защото в повечето случаи алармата не се чува от собственика на МПСто. Така вече ще има ясна представа и бързо ще може да се реагира при получаване на СМС със съдържане "Kolata e otvorena". Така трябва да си мъртво пиян, че да не обърнеш внимание на този СМС.
Второ събитие:
Някой колата... системата е не издава никакъв сигнал, няма пищене, няма нищо... но ти праща СМС на теб или на няколко човека. Този СМС е по-страшен "Dvigatelayt RABOTI". E шансът да стигнеш до колата и да нокаутираш крадеца е малък, но за това пък можеш да изпратиш СМС или да позвъниш (както си програмирал модула) и да блокираш двигателя за време указано в СМСа. Всъщност, този СМС е със специален код, който защитава от горе споменатите случайни СМСи. Например: "Out1,off2h*now" Условен превод - "Команда към изход 1, активна 2 часа", като изход едно е пряко свързан към блокирането на двигателя. Готин пример е ако ти откраднат колата на някой светофар. Няма какво да се трепеш с бухалки... нека взимат. Пращаш СМС и си я намираш на следващия светофар (е може от яд да я понатрошат ако им остане време да мислят, но пак еще си по на далавера)
Трето събитие:
Решил си, че имаш много кабеляци в купето, а и много техника. Инсталирал си този аерозолен модул под седалката да не се вижда.... прекарваш линейни датчици както е показано в клипа - под стелки, в седалки, в облегалки... колкото повече, толкова по-добре - стига кинти да имаш . смятай по 20 лв. метъра.... Ако недай си боже сработи такъв датчик от температурата, а той се активира при достигане на висока температура - устройството ти праща СМС - "Жега в купето! К`во правим?" Поглеждаш през прозореца и виждаш... това което не искаш да видиш... ок... сега да тичам с кофи вода, да вадя пожарогасители... , да викам пожарна... да се обаждам на Никито... файда няма... я му прати един СМС (Out3*now*198*) (превод: изход трети активирай сега, а паролата ми е 198).
Мисля, че общо взето системата я описах достатъчно колоритно.... а има и друга опция - ако аерозолният генератор е монтиран в купето и някой гепи колата пред очите ти.... просто го активирай и гледай сеир
Спокойно - аерозолът не е отровен и ще оцелее, но шокът с какво го атакуваш е достатъчен за да си помисли че вече е на оня свят 
Инвестицията е еднократна - аерозолният модул има живот от производителя 10 години - без презареждане, без никакво обслужване. Само трябва да му се гарантира получаване на ток в нужния момент. Ноооо на 11тата година също нищо му няма, така и 15 ще изкара, защото в корпуса му се намира твърд като камък компонент, който в случай на нужда се преобразува в гасителен газ.
В този ред на мисли ми е интересно дали би представлявал интерес сега в събота и неделя на събора да се видят тези системи?
Въпреки всичко, възможно най-икономичната система това е тази, която Ники я е монтирал в бегачката... Модул, кабел, бутон за старт (добре е да е със защита) Но тук системата работа само ако я активираш ръчно! Трети вариант, това е автоматична система за пожарогасене с наблюдавани до 3 зони. Когато си караш системата е в ръчен режим - няма сила която да я активира освен ръката ти, но като извадиш ключа - минава в автоматичен и ако се запали колата я от късо съединение, я от нещо друго... тя сама ще се активира в съответната зона.
Това е за сега.
Косьо
Не може да се активира със случаен СМС!
Действието е следното:
Имаме 3 контролируеми зони. Разпределяме си ги както пожелаем.
При настъпване на събитие, системата ти изпраща СМС и ти казва какво е станало.
Например:
1. Системата следи за отваряне на врата, багажник, капак
2. Системата следи за запалване на двигателя
3. Системата следи за активиране на топлинен датчик в защитавания сектор (багажник, купе или двигател)
(възможно е трите зони да следят за пожар във всеки защитаван сектор)
Първо събитие:
В случай, че колата се отвори без да е изключена алармата или деактивирно устройството, тя изпраща СМС до предварително указан номер (или няколко номера -съсед, приятел, ченге, любовница и т.н.) Това е страшен плюс, защото в повечето случаи алармата не се чува от собственика на МПСто. Така вече ще има ясна представа и бързо ще може да се реагира при получаване на СМС със съдържане "Kolata e otvorena". Така трябва да си мъртво пиян, че да не обърнеш внимание на този СМС.
Второ събитие:
Някой колата... системата е не издава никакъв сигнал, няма пищене, няма нищо... но ти праща СМС на теб или на няколко човека. Този СМС е по-страшен "Dvigatelayt RABOTI". E шансът да стигнеш до колата и да нокаутираш крадеца е малък, но за това пък можеш да изпратиш СМС или да позвъниш (както си програмирал модула) и да блокираш двигателя за време указано в СМСа. Всъщност, този СМС е със специален код, който защитава от горе споменатите случайни СМСи. Например: "Out1,off2h*now" Условен превод - "Команда към изход 1, активна 2 часа", като изход едно е пряко свързан към блокирането на двигателя. Готин пример е ако ти откраднат колата на някой светофар. Няма какво да се трепеш с бухалки... нека взимат. Пращаш СМС и си я намираш на следващия светофар (е може от яд да я понатрошат ако им остане време да мислят, но пак еще си по на далавера)
Трето събитие:
Решил си, че имаш много кабеляци в купето, а и много техника. Инсталирал си този аерозолен модул под седалката да не се вижда.... прекарваш линейни датчици както е показано в клипа - под стелки, в седалки, в облегалки... колкото повече, толкова по-добре - стига кинти да имаш . смятай по 20 лв. метъра.... Ако недай си боже сработи такъв датчик от температурата, а той се активира при достигане на висока температура - устройството ти праща СМС - "Жега в купето! К`во правим?" Поглеждаш през прозореца и виждаш... това което не искаш да видиш... ок... сега да тичам с кофи вода, да вадя пожарогасители... , да викам пожарна... да се обаждам на Никито... файда няма... я му прати един СМС (Out3*now*198*) (превод: изход трети активирай сега, а паролата ми е 198).
Мисля, че общо взето системата я описах достатъчно колоритно.... а има и друга опция - ако аерозолният генератор е монтиран в купето и някой гепи колата пред очите ти.... просто го активирай и гледай сеир

Инвестицията е еднократна - аерозолният модул има живот от производителя 10 години - без презареждане, без никакво обслужване. Само трябва да му се гарантира получаване на ток в нужния момент. Ноооо на 11тата година също нищо му няма, така и 15 ще изкара, защото в корпуса му се намира твърд като камък компонент, който в случай на нужда се преобразува в гасителен газ.
В този ред на мисли ми е интересно дали би представлявал интерес сега в събота и неделя на събора да се видят тези системи?
Въпреки всичко, възможно най-икономичната система това е тази, която Ники я е монтирал в бегачката... Модул, кабел, бутон за старт (добре е да е със защита) Но тук системата работа само ако я активираш ръчно! Трети вариант, това е автоматична система за пожарогасене с наблюдавани до 3 зони. Когато си караш системата е в ръчен режим - няма сила която да я активира освен ръката ти, но като извадиш ключа - минава в автоматичен и ако се запали колата я от късо съединение, я от нещо друго... тя сама ще се активира в съответната зона.
Това е за сега.
Косьо
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
човек земи си пооправи инсталацииите......
компа вързан с въжето,релета висят ,кабели ....паяжина,ужас
да не се засегнеш ся

компа вързан с въжето,релета висят ,кабели ....паяжина,ужас

да не се засегнеш ся

Cocobg написа:В този ред на мисли ми е интересно дали би представлявал интерес сега в събота и неделя на събора да се видят тези системи?
Според мене ще има интерес,особено ако има и някоя демонстрация на живо.

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
zzuzi написа:Cocobg написа:В този ред на мисли ми е интересно дали би представлявал интерес сега в събота и неделя на събора да се видят тези системи?
Според мене ще има интерес,особено ако има и някоя демонстрация на живо.

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
е не да палят кола ами нещо с големината на двигателен отсег поне да се види тва нещо аджеба гаси ли или си купуваш просто червена тенджера
не ги знам колко пари струват ама като знам колко струва една противпожарна система в рали автомобилите ако това нещо е по евтино там ще е голям хит , щото е задължителна.... пък и е хубаво в така наречените "бегачки" всек ида си има такова нещо че не знаеш кога и къде ще ти потрябва... стига да ен е скъпо де...
ники ще м идраснеш ли една цена да се ориентирам ан такъв кит като твоя демек сам ос тая граната дето и виакте
и да попитам на какъв принцип работи и къде са му щуцерите за изпускане на съдържанието? това по фешън пожарогасител ли е дето се задесйтва с копче или нещо по специално?
примерно на състезателните автомобили инсталацийте си иамт тръбички с накрайници които насочват къде точно да пръска системата... а именно най запалимите места... това има ли я тая кирия или просто изпуска нещо от някъде

не ги знам колко пари струват ама като знам колко струва една противпожарна система в рали автомобилите ако това нещо е по евтино там ще е голям хит , щото е задължителна.... пък и е хубаво в така наречените "бегачки" всек ида си има такова нещо че не знаеш кога и къде ще ти потрябва... стига да ен е скъпо де...
ники ще м идраснеш ли една цена да се ориентирам ан такъв кит като твоя демек сам ос тая граната дето и виакте

и да попитам на какъв принцип работи и къде са му щуцерите за изпускане на съдържанието? това по фешън пожарогасител ли е дето се задесйтва с копче или нещо по специално?
примерно на състезателните автомобили инсталацийте си иамт тръбички с накрайници които насочват къде точно да пръска системата... а именно най запалимите места... това има ли я тая кирия или просто изпуска нещо от някъде

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
кой е тоя смешник със стикер на STANCE | WORKS...
и вземи бутни някой лев по окачването, че прилича на магарето на х*я в движение...
и вземи бутни някой лев по окачването, че прилича на магарето на х*я в движение...
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Ти си карай германското такси и не му прави наклон на х*я .
Да не се засегнеш сега ,просто много добре те затапи , мерца ти е лудница , но само за снимки и до тук . Ти си правиш колата за пред входа и кафето , а момчето за улицата и пистата. Това са две различни неща не ги бъркай и сравняваи .
И двете коли са хубави и интересни всяка за себе си
Да не се засегнеш сега ,просто много добре те затапи , мерца ти е лудница , но само за снимки и до тук . Ти си правиш колата за пред входа и кафето , а момчето за улицата и пистата. Това са две различни неща не ги бъркай и сравняваи .
И двете коли са хубави и интересни всяка за себе си

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Projektzwo написа:кой е тоя смешник със стикер на STANCE | WORKS...
имам чувството, че понякога влизаш я пиян, я надрусан в форума!
и нямам идея как админите те търпят още!