Купих си вече второто по ред е30 и съм още по щастлив

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 COUPE
Мечтае да кара: Е30 COUPE
Детайли за колата: M пакет

Re: Купих си вече второто по ред е30 и съм още по щастлив

Мнение от NIKI_TIPO » 01 Май 2012, 10:36

айде да напълня още малко снимки :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от apostate » 01 Май 2012, 19:38

Браво, колега, количеството не е важно, а качеството :!: :bowdown:
Беше обещал снимки на монтажа на пожарната, плийз. :bowdown:
Колата е станала супер :!: :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 02 Май 2012, 17:18

връзването на аерозолната пожарогасителна граната е елементарно,общо взето тя има две клейми без значение поляритет,от едната клейма се пуска - до акумолатора или друга маса,другата клейма от нея към таблото един прекъсвач,копче,шнур или каквото си харесате от ел магазина и към 12 волта постоянен,на граната и трябва 1 милисекунда напрежение да се задейства,не постоянно напрежение,има и друга опция с модул със сим карта ако случайно някои се обади и ти каже колата ти гори пишеш SMS и така се активира гасенето и третия вариант е със топлинни датчици,моя вариант е първия най опростения с копче,ето една драсканица за връзването
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
http://www.ankos.eu/
http://www.youtube.com/watch?v=kXqGcNJV ... r_embedded
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 02 Май 2012, 19:24

хах това с смс-а е интересно, само не трябва да казваш номера на приятели, да не си направят някой шега и да пратят те смс :mhihi:
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 02 Май 2012, 19:28

SpUd3r написа:хах това с смс-а е интересно, само не трябва да казваш номера на приятели, да не си направят някой шега и да пратят те смс :mhihi:

hahahahahahaah да и за си го мислех онзи ден как някой друг може да прати смс хаха,като бях в ел магазина да си избирам копче имаше едно като на сделка или не ама тогава някой ако каже има сделка .. :D
Изображение

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 02 Май 2012, 19:50

ти приятелите ги остави ама от оператора като почнат да ти пращат смс-игра за милйони си ебало мамата :lol:
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 02 Май 2012, 20:04

SpUd3r написа:хах това с смс-а е интересно, само не трябва да казваш номера на приятели, да не си направят някой шега и да пратят те смс :mhihi:

предстаяш ли си верно ..кажиси номеро на пожарогасителя :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i и 740i
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Cocobg » 02 Май 2012, 21:03

SMS системата е комплексна защита на автомобила от пожар или кражба.
Не може да се активира със случаен СМС!
Действието е следното:
Имаме 3 контролируеми зони. Разпределяме си ги както пожелаем.
При настъпване на събитие, системата ти изпраща СМС и ти казва какво е станало.
Например:
1. Системата следи за отваряне на врата, багажник, капак
2. Системата следи за запалване на двигателя
3. Системата следи за активиране на топлинен датчик в защитавания сектор (багажник, купе или двигател)
(възможно е трите зони да следят за пожар във всеки защитаван сектор)
Първо събитие:
В случай, че колата се отвори без да е изключена алармата или деактивирно устройството, тя изпраща СМС до предварително указан номер (или няколко номера -съсед, приятел, ченге, любовница и т.н.) Това е страшен плюс, защото в повечето случаи алармата не се чува от собственика на МПСто. Така вече ще има ясна представа и бързо ще може да се реагира при получаване на СМС със съдържане "Kolata e otvorena". Така трябва да си мъртво пиян, че да не обърнеш внимание на този СМС.
Второ събитие:
Някой колата... системата е не издава никакъв сигнал, няма пищене, няма нищо... но ти праща СМС на теб или на няколко човека. Този СМС е по-страшен "Dvigatelayt RABOTI". E шансът да стигнеш до колата и да нокаутираш крадеца е малък, но за това пък можеш да изпратиш СМС или да позвъниш (както си програмирал модула) и да блокираш двигателя за време указано в СМСа. Всъщност, този СМС е със специален код, който защитава от горе споменатите случайни СМСи. Например: "Out1,off2h*now" Условен превод - "Команда към изход 1, активна 2 часа", като изход едно е пряко свързан към блокирането на двигателя. Готин пример е ако ти откраднат колата на някой светофар. Няма какво да се трепеш с бухалки... нека взимат. Пращаш СМС и си я намираш на следващия светофар (е може от яд да я понатрошат ако им остане време да мислят, но пак еще си по на далавера)
Трето събитие:
Решил си, че имаш много кабеляци в купето, а и много техника. Инсталирал си този аерозолен модул под седалката да не се вижда.... прекарваш линейни датчици както е показано в клипа - под стелки, в седалки, в облегалки... колкото повече, толкова по-добре - стига кинти да имаш . смятай по 20 лв. метъра.... Ако недай си боже сработи такъв датчик от температурата, а той се активира при достигане на висока температура - устройството ти праща СМС - "Жега в купето! К`во правим?" Поглеждаш през прозореца и виждаш... това което не искаш да видиш... ок... сега да тичам с кофи вода, да вадя пожарогасители... , да викам пожарна... да се обаждам на Никито... файда няма... я му прати един СМС (Out3*now*198*) (превод: изход трети активирай сега, а паролата ми е 198).
Мисля, че общо взето системата я описах достатъчно колоритно.... а има и друга опция - ако аерозолният генератор е монтиран в купето и някой гепи колата пред очите ти.... просто го активирай и гледай сеир :) Спокойно - аерозолът не е отровен и ще оцелее, но шокът с какво го атакуваш е достатъчен за да си помисли че вече е на оня свят :)
Инвестицията е еднократна - аерозолният модул има живот от производителя 10 години - без презареждане, без никакво обслужване. Само трябва да му се гарантира получаване на ток в нужния момент. Ноооо на 11тата година също нищо му няма, така и 15 ще изкара, защото в корпуса му се намира твърд като камък компонент, който в случай на нужда се преобразува в гасителен газ.
В този ред на мисли ми е интересно дали би представлявал интерес сега в събота и неделя на събора да се видят тези системи?

Въпреки всичко, възможно най-икономичната система това е тази, която Ники я е монтирал в бегачката... Модул, кабел, бутон за старт (добре е да е със защита) Но тук системата работа само ако я активираш ръчно! Трети вариант, това е автоматична система за пожарогасене с наблюдавани до 3 зони. Когато си караш системата е в ръчен режим - няма сила която да я активира освен ръката ти, но като извадиш ключа - минава в автоматичен и ако се запали колата я от късо съединение, я от нещо друго... тя сама ще се активира в съответната зона.
Това е за сега.
Косьо
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 02 Май 2012, 23:01

човек земи си пооправи инсталацииите...... :shock:
компа вързан с въжето,релета висят ,кабели ....паяжина,ужас :shock:
да не се засегнеш ся ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 03 Май 2012, 0:09

Cocobg написа:В този ред на мисли ми е интересно дали би представлявал интерес сега в събота и неделя на събора да се видят тези системи?

Според мене ще има интерес,особено ако има и някоя демонстрация на живо.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 03 Май 2012, 2:34

zzuzi написа:
Cocobg написа:В този ред на мисли ми е интересно дали би представлявал интерес сега в събота и неделя на събора да се видят тези системи?

Според мене ще има интерес,особено ако има и някоя демонстрация на живо.

:mhihi: Грубо!!!
Изображение

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 03 Май 2012, 9:23

е не да палят кола ами нещо с големината на двигателен отсег поне да се види тва нещо аджеба гаси ли или си купуваш просто червена тенджера :lol:
не ги знам колко пари струват ама като знам колко струва една противпожарна система в рали автомобилите ако това нещо е по евтино там ще е голям хит , щото е задължителна.... пък и е хубаво в така наречените "бегачки" всек ида си има такова нещо че не знаеш кога и къде ще ти потрябва... стига да ен е скъпо де...
ники ще м идраснеш ли една цена да се ориентирам ан такъв кит като твоя демек сам ос тая граната дето и виакте :)
и да попитам на какъв принцип работи и къде са му щуцерите за изпускане на съдържанието? това по фешън пожарогасител ли е дето се задесйтва с копче или нещо по специално?
примерно на състезателните автомобили инсталацийте си иамт тръбички с накрайници които насочват къде точно да пръска системата... а именно най запалимите места... това има ли я тая кирия или просто изпуска нещо от някъде :)
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 03 Май 2012, 12:41

кой е тоя смешник със стикер на STANCE | WORKS...

и вземи бутни някой лев по окачването, че прилича на магарето на х*я в движение...
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 03 Май 2012, 13:25

Ти си карай германското такси и не му прави наклон на х*я .
Да не се засегнеш сега ,просто много добре те затапи , мерца ти е лудница , но само за снимки и до тук . Ти си правиш колата за пред входа и кафето , а момчето за улицата и пистата. Това са две различни неща не ги бъркай и сравняваи .
И двете коли са хубави и интересни всяка за себе си :)
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Май 2012, 13:42

Projektzwo написа:кой е тоя смешник със стикер на STANCE | WORKS...

и вземи бутни някой лев по окачването, че прилича на магарето на х*я в движение...

имам чувството, че понякога влизаш я пиян, я надрусан в форума!
и нямам идея как админите те търпят още!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30