Странно присвирване на скорост

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Странно присвирване на скорост

Мнение от julkata1 » 06 Апр 2012, 17:51

Здравейте колеги, имам странно свирене на скорост при подаване на газ, получава се при 1800 до 2500 оборота. Смених 2те ролки и ремъка с идеята че от там идва шума, но шума остана. Колата звучи като този клип :

http://www.youtube.com/watch?v=uNl7QzFcO10&feature=player_embedded

Мотора ми е N42 318 143кс.

Имам подозрения за така наречената прахосмукачка , но не съм сигурен че тя работи постоянно а само при студен старт. Поне при мен тя се чува силно 1 мин след паленето.
Изображение

Ако някой има идеи, моля да сподели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Re: Странно присвирване на скорост

Мнение от landolin » 07 Апр 2012, 16:12

Провери си веднага водната помпа, при мен свиреше по същия начин!

Аз докато успея да открия откъде свири, един ден помпата сдаде тотално багажа, паднаха всички ремъци и целия двигател стана в антифриз :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 08 Апр 2012, 12:25

Да и моята водна помпа така свиреше. Махни ремъка на помпата и размърдай с ръка шайбата, ако има някакъв луфт е за смяна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 08 Апр 2012, 12:37

При тоз мотор няма да може да се провери водната помпа по този начин,тъй като тя се куплира с хидравличната помпа и се въртят заедно от ремъка.Това присвирване само в движение ли го има или и на место при повишаване на оборотите!?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от julkata1 » 08 Апр 2012, 14:19

desoxr написа:При тоз мотор няма да може да се провери водната помпа по този начин,тъй като тя се куплира с хидравличната помпа и се въртят заедно от ремъка.Това присвирване само в движение ли го има или и на место при повишаване на оборотите!?

На място ако я форсирам, няма нищто като звук. Само на скорост като я настъпя към 2000 оборота.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 10 Апр 2012, 14:18

julkata1 написа:
На място ако я форсирам, няма нищто като звук. Само на скорост като я настъпя към 2000 оборота.

Колега не си играй със слухови диагностики ами си провери водната помпа, не е толкова сложно да свалиш отново ремъка и да я провериш.

При мен свиреше от време на време, при различни обороти 2500, 3000 и докато се ослушвах накрая стана мазалото. Между другото при мен започна да просвирва точно след смяната на ремъците!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от julkata1 » 11 Апр 2012, 10:39

landolin написа:
julkata1 написа:

Колега не си играй със слухови диагностики ами си провери водната помпа, не е толкова сложно да свалиш отново ремъка и да я провериш.

При мен свиреше от време на време, при различни обороти 2500, 3000 и докато се ослушвах накрая стана мазалото. Между другото при мен започна да просвирва точно след смяната на ремъците!

Ще проверява моя майстор, аз чесно казано не знам как да я проверя водната помпа. Иначе свалянето на ремъка е ясно и става за 5 мин. При мен си свиреше и преди смяната на ремъците, просто това беше първото нещо което предполагах и ги смених.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от julkata1 » 02 Май 2012, 14:24

След като разглобихме половината предница се оказа че едната ролка, тази която е най- вдясно до алтернатора стърже във кутията на въздушния филтър.
Изображение Номер 2 се опира в номер 1 от долната схема.
Изображение

Ако може някой със същия мотор 318 143кс да погледне какво е номер 13 от схемата, аз там имам само кука на пластмасата и съответно една пластмасова издатина на казанчето за чистачките, предполагам че там трябва да има гумено маншонче което да държи целия пластмасов капак и да не мърда.

Назад към E46