Свирене при палене и гасене?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vasco_bmw
- Потребител
-
- Кара: e60 520i е46 320и
- Мечтае да кара: лада
Re: Свирене при палене и гасене?
при мен свири и скрибуца като дям газ нещо свързано май с вакумите 320и
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10

Последна промяна shark1986 на 01 Авг 2013, 2:11, променена общо 1 път
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
И при мен го има това просвирване...оптегача и демферната шайба са перфектни...При студен мотор го няма това скърцане само когато е загрят...Нз но ми се струва е това е поредния масов дефект при Е46 

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
nik4o_83 написа:Според мен е от ремъка - ако ремъка е оригинален или поне марков (OptiBelt) няма да го има. Ако е някакъв скапан - Flennor например,които се разтягали като дъвка след време - ще свирка.
Точно такъв сложих /ОПТИБЕЛТ/ преди 3 мес. някъде и досега никога не съм го чул да просвирва /тфу,тфу/.
Със стария също не съм чувал музика ,макар че беше няква куче марка слаган в автокъщата и сега го държа
в багажника за резервен. Обтяжни ролки не съм пипал , а мойте изглеждат още като че ли са заводските.
Докато не се обади нещо, няма нищо да пипам ,че знам ли.....

П.П. Мой колега имаше такова свирене зимата / Е 36 - М40/ ,там няма пистови ремъци и се оказа
че проблема при него е от хидравликата . След отстраняване на проблема гадното свирене изчезна,
а ремъците не е сменял.
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
При мен излезе стартер, някакви четки и незнам какво още, около 80 лв ремонта. Повече пари излезе да свалят стартера. Получаваше се едно гадно присвирване при палене и при гасене.
Zdraveite,moita krasavica e320d,su6toto svirene i skurcane pri palene i gasene.Hodih po maistori,kvo li ne ot demphera na suedinitela ine znamsi kvo do skusan kolianov val.Vidiah se v4udo.Vse pak sum zavur6il u4ili6te za avtomontiori.I se vzeh v ruce sam.Svalih vsi4ki remaci i zapalih.Palih gasih palih gasih palih gasih .Nikakvo svirene nikakuv 6um.Zna4i e otpred.Ok Proverih vsi4ki rolki i obtega4i OK.Svalia demphernata 6aiba za proverka i niama skusvane ili napukvane. SAMO 4E gumata se e otlepila ot vutre6nata strana i cialata siaiba e minala navutre kum osnovnoto kolelo i opira v nego.OK smeniam dempfernata 6aiba s nova,slagam remacite. Palia gasia , palia gasia nikakuv sum nikakvo svirehttp://www.bmwpower-bg.net/forums/ ... 184#ne.Pia si birata a motoru si murka kat kote u vulna.
Na zdrave pri mene vsi4ko eOK.
Мод: Кирилицата в този форум е задължителна, колега!

Мод: Кирилицата в този форум е задължителна, колега!
- vasco_bmw
- Потребител
-
- Кара: e60 520i е46 320и
- Мечтае да кара: лада
на е46 320и смених вакум регулатора и заспа
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
90% Свиренето идва от оптяжната,паразитната ролка или ремъка.Когато са тръгнали да заминават,самите ролки затягат и при загасване на мотора ремъка преплъзва по тях и просвирва!
Малко да ъпдейтна темата: преди година смених демпферната шайба с нова, оригинална на BMW + нов пистов ремък, и започна да просвирва при палене и гасене
Преди това пък смених и оптяжното амортисьорче с ново такова, така че го изключих като причина.
Преди месец, понеже започна сериозно да ме дразни просвирването, реших да сменя ремъка с малко по-къс:5PK2020 (оригинален 5PK2030) и от тогава никакъв звук
Нямам обяснение за решението, освен че новата оригинална демферна шайба е с по-малък диаметър

Преди месец, понеже започна сериозно да ме дразни просвирването, реших да сменя ремъка с малко по-къс:5PK2020 (оригинален 5PK2030) и от тогава никакъв звук

Нямам обяснение за решението, освен че новата оригинална демферна шайба е с по-малък диаметър

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Gedo написа:Малко да ъпдейтна темата: преди година смених демпферната шайба с нова, оригинална на BMW + нов пистов ремък, и започна да просвирва при палене и гасенеПреди това пък смених и оптяжното амортисьорче с ново такова, така че го изключих като причина.
Преди месец, понеже започна сериозно да ме дразни просвирването, реших да сменя ремъка с малко по-къс:5PK2020 (оригинален 5PK2030) и от тогава никакъв звук![]()
Май и един друг колега беше писал, че точно така е изчезнало просвирването. Мисля и аз да пробвам.
Здравейте колеги! Та по темата да дам и аз мнение....карам 320d, 136кс...наскоро ми смениха ремъци + демпферна шайба заедно със семеринга. Първите 3 дена каране го нямаше, но на 4-я се появи въпросното прискърцване при палене(при мен го има само при палене). Изчитайки всички мнения на колегите с този дразнещ проблем направо незнам дали да попитам за съвет, но може би по-интересен въпрос е да попитам....възможно ли е въпросният майстор да е барнал нещо, което в последствие да доведе до проявяване на този проблем(или въобще да не е свършил работата като хората)..питам, тъй като имам съмнения във въпросният майстор по отношение на това доколко работи съвестно и не предизвиква самият той проблем в колите с цел да се върнеш пак при него докато не изкара достатъчно от теб....а иначе причината за смяна на ремъците беше, че се скъса пистовия ремък, пак след ремонт на друг проблем(който няма нищо общо с този, умна дюза-смяна) при въпросният майстор...никога преди не съм имал каквито и да е признаци/симптоми, че ремъка или нещо около ремъците е тръгнало да заминава
...в полза на въпросният майстор може евентуално да бъде наистина фактът, че ремъка не бях го сменял повече от 30К км ..моя грешка
, но все пак възможно ли е така отведнъж да се скъса без да има никакви симптоми преди това - нито присвирване/прискърцване нито каквото и да е било...самият ремък дори не беше напукан, изяден, с понаизлязли конци и т.н.
спирам дотук, че се отплеснах нещо!
Ще съм благодарен на/за свякакви мнения!

спирам дотук, че се отплеснах нещо!

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
arlekino написа:Здравейте колеги! Та по темата да дам и аз мнение....карам 320d, 136кс...наскоро ми смениха ремъци + демпферна шайба заедно със семеринга. Първите 3 дена каране го нямаше, но на 4-я се появи въпросното прискърцване при палене(при мен го има само при палене). Изчитайки всички мнения на колегите с този дразнещ проблем направо незнам дали да попитам за съвет, но може би по-интересен въпрос е да попитам....възможно ли е въпросният майстор да е барнал нещо, което в последствие да доведе до проявяване на този проблем(или въобще да не е свършил работата като хората)..питам, тъй като имам съмнения във въпросният майстор по отношение на това доколко работи съвестно и не предизвиква самият той проблем в колите с цел да се върнеш пак при него докато не изкара достатъчно от теб....а иначе причината за смяна на ремъците беше, че се скъса пистовия ремък, пак след ремонт на друг проблем(който няма нищо общо с този, умна дюза-смяна) при въпросният майстор...никога преди не съм имал каквито и да е признаци/симптоми, че ремъка или нещо около ремъците е тръгнало да заминава...в полза на въпросният майстор може евентуално да бъде наистина фактът, че ремъка не бях го сменял повече от 30К км ..моя грешка
, но все пак възможно ли е така отведнъж да се скъса без да има никакви симптоми преди това - нито присвирване/прискърцване нито каквото и да е било...самият ремък дори не беше напукан, изяден, с понаизлязли конци и т.н.
спирам дотук, че се отплеснах нещо!![]()
Според мен трудна работа така да се скъса без да има някаква причина,моя го карам сиг 30 х.км и демферна шайба ми е хвърчала с него още си е здрав,сега мисля да го сменя и да видя дали ще ми просвирва пак,ако да ще слагам по къс

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
този проблем с леко просвирване за секунда/две при палене и гасене на мотора ( НО НЕ ВИНАГИ ) се появи наскоро и при мен, оставих я в сервиз и сменихме ремъка ( с Континентал ) и амортисьорчето на обтегача и за няколко дни изчезна звука и после пак се появи
според сервиза всичко друго е ОК и няма нищо за подлежащо на смяна, колата е 320 д, 136 к.с.
Сега като чета темата не знам дали това не е болест на всички е 46-ци, т.к. мой приятел с 330-ка имаше същия случай и кара години с това дразнещо свирене, до като продаде колата преди няколко месеца и новия и собственик я кара за проверка в сервиз на БМВ - Русе Кар и там казаха,че колата е добре и не установиха проблем.

според сервиза всичко друго е ОК и няма нищо за подлежащо на смяна, колата е 320 д, 136 к.с.
Сега като чета темата не знам дали това не е болест на всички е 46-ци, т.к. мой приятел с 330-ка имаше същия случай и кара години с това дразнещо свирене, до като продаде колата преди няколко месеца и новия и собственик я кара за проверка в сервиз на БМВ - Русе Кар и там казаха,че колата е добре и не установиха проблем.
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
Не е проблем ама си е дразнещо и не е нормално за една нормална кола,камо ли за Е46 да си гасне и свири все едно гасиш зил...същата работа и тракането при първонаално палене.С по късия ремък проблема се решава..
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
bochogogogo написа:С по късия ремък проблема се решава..
колко по къс трябва да е и пробвано ли е?....,че ако е аз един ремък ще го сменя утре