BMW 318 i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от stoni » 14 Юни 2006, 20:50

какъв спор за предно или задно???? та аз имам 318и значи на 160000км.рег.2000год.20000км. я карам и никакъв проблем (масло,ремъци и накладки ги смених като я купих още) ,за сека е много добре имах волво В 40 от 97 god;само ядове теглих малко заем и купих тази и не сажелявам вчера и днеска минах 410км.и долях 28л което значи 7л/100км. като имаш предвид че 30км бях над 160км/h и 100км са градско ,извод за 118коня не гори толкова много ,КУПИ си БМВ но по мое мнение трябва да е най малко 140коня

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 14 Юни 2006, 23:16

Имаме в семейството от скоро 318i с М43 мотор (верига).Колега,какво да ти кажа, колата е много икономична ако се шофира съвсем човешки и спокойно :!: На мен ми даде 5,8 литра на 100 км при скорости на движение от порядъка на 90-100км/ч :shock: :shock: Този разход го засякох в Швейцария с качествен 95-Н миналата седмица и предполагам ,че тук в БГ може да е малко отгоре ако се кара със същия бензин :roll: Мотора е много добър - еластичен в ниските обороти,добър въртящ момент,също така и във високите не се задъхва :D До сега не съм я напъвал на максимална скорост,само се подгоних преди Любляна по аутобана с една Е36 320-ска и за нула време за мое учудване вдигнах 180 км/ч :mhihi:
Относно управляемоста на колата - карал съм като твойта кола и наистина е доста устойчива,но вземеш ли БМВ в супер състояние просто няма как да не се изкефиш :lol: :lol: :lol: Колата е много ама много стабилна,подчинява се на всяко мръдване на волана,захапва завоя много страшно,липсва гадното залюшване при внезапно спиране от висока скорост по време на преразпределението на масите ;) В градски условия ми даде някъде около 9,5 литра,при все ,че в Цюрих движението е не по-малко натоварено от тук :shock: НО не съм я настъпвал - просто гоних икономия .... И за предното предаване - това е много спорна тема,всеки си има разбирания.Аз като човек,който съм карал предни предавания не малко,в класове от най-малкия (Субару 700) до висшия (Ауди А6), баничарки разни и т.н. ти казвам,че НИКОГА няма да се върна на предното :D Няма такова чувство нещо да те тласка със страшна сила в завоя и дори да се плъзне задницата да я проконтролираш с най-малкото врътване на волана в обратна посока :D :D :D просто предното предаване е за малката градска икономична кола,с която повече време седиш на място по светофарите от колкото караш :mhihi: :mhihi: Скука и кофти управляемост по хлъзгави и заснежени повърхности на скорост :idea: Мойта кола е тази в снимката на подписа - доста различна е от Е36-цата,винаги съм имал резерви по отношение на 3-ката,но за каране е просто страхотна :D Търси си наистина читав автомобил,за да не останеш разочарован от марката заради зле поддържан такъв и после ще си говорим пак :D

Поздрави :wave:

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: X5 e53 face

Мнение от steni555 » 17 Юни 2006, 11:25

карането на кола със задно предаване е по специфично ако не можеш не се захващаи а предното эа ниакои е по добро заштото им е по лесно всички истински карачи предпочитат задно а

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 17 Юни 2006, 13:11

Не знам какво му е толко специфично или трудно карането със задно но на мен ми е по лесно и по удобно от предното.Не знам може би зщото съм карал много повече със задно отколкото с предно :mhihi: :roll:
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

Предишна

Назад към E36