Странен шум в контрола на климатроника?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Re: Странен шум в контрола на климатроника?

Мнение от sh1n3 » 27 Апр 2012, 11:11

Здравейте колеги !

Това е точно шум от малкото вентилаторче наммира се от ляво на климатроника!

Сваля се елементарно

- Махаш касетофона

- изключваш буксите на касетофона и климатика

- С малко повече усилие избутваш напред климатика

- По мой спомени е много малък торс, отвиваш и се разделя на две !

-Смазваш с машинно масло малкия вентилатор отдолу / най - добре целия/ Или някакъв друг смазочен материал.

Закачаш всичко обратно и си перкаш без шумове. А спира както колегата каза защото колата заспива / спира всякакъв вид ток/

Поздрави !

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 27 Апр 2012, 12:20

По-вероятно е да говорите за различни неща, но винаги има възможност при някоя кола да има и нещо индивидуално. Важното е да спре, иначе почва сагата с акумулатора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 27 Апр 2012, 13:18

При мен звука е нещо като къркорене, ама съвсем леко е, трябва да се заслушаш с вдигнати джамове и без музика. Едно такова кккрррррррррр или пппррррррр :mrgreen:
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 27 Апр 2012, 20:06

Може и за различни неща да говорим де. Аз чувам звук от вентилатор някъде зад централните духалки и управлението на климатроника(повече към климатроника). Чува се само когато колата е спряна и е тихо. Винаги, нарочно чакам да спре, за да съм сигурен , че нямам проблем (то и много да четеш за тоя таралеж не е на добре).
При мен звука изчезва за около 20 секунди, може си сваля оборотите, де да го знам, но факт. След не повече от 20 сек не чувам нищо. Може пък да има две вентилаторчета в тая зона. Аз на колегата Оци му вярвам, щот той е спец.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 29 Апр 2012, 0:26

Моджо написа:Ми не знам що мислите, че е нормално да върти 15 мин. При мен спира след 15-20 секунди след изгасянето на колата. Доде свалим колана и огледам за нещо забравено по седалките и е спрело.

При мен даже и 15 - 20 сек. са много . Като угася мотора и чувам вентилаторчето да върти около 5 - 6 сек.
и след това спира. След още 2 - 3 сек. чувам едно "цък" от някакво реле и край - пълна тишина.
Лично аз считам ,че така трябва да бъде . Защо още 15 мин. трябва да върти малкото вентилаторче както
пишат някои ,не мога да проумея . :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 29 Апр 2012, 1:45

Просто така пише в книжката на колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 14 Май 2012, 18:30

IKN написа:
Моджо написа:Ми не знам що мислите, че е нормално да върти 15 мин. При мен спира след 15-20 секунди след изгасянето на колата. Доде свалим колана и огледам за нещо забравено по седалките и е спрело.

При мен даже и 15 - 20 сек. са много . Като угася мотора и чувам вентилаторчето да върти около 5 - 6 сек.
и след това спира. След още 2 - 3 сек. чувам едно "цък" от някакво реле и край - пълна тишина.
Лично аз считам ,че така трябва да бъде . Защо още 15 мин. трябва да върти малкото вентилаторче както
пишат някои ,не мога да проумея . :dunno:

тава реле което чуваш е на евс-а а се чака 15 минути защото тогава колата изключва всички консуматори и остава да подържа само определени функции можеш сам да го установиш като закачиш един мултицет и мериш консумацията ще видиш, че след 15-16 минути пада под 0.05 mA.
Вентилаторчето остава да върти защото то обдухва датчика за вътрешна температура, който се намира вътре в модула на кламатроника зад решетчиците и така по точно дава инфо за температурата в купето като прекарва въздуха от купето през датчика.

Потребител
Аватар

Мнение от Секирата » 17 Май 2012, 18:36

при мен се чува едно виене ,което се усилва с увеливане на оборотите на двигателя , когато изключа снежинката нищо :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 19 Май 2012, 19:46

Секирата написа:при мен се чува едно виене ,което се усилва с увеливане на оборотите на двигателя , когато изключа снежинката нищо :help:

е твоето е вече друго трябва да провериш компресора или наляганията на системата защото може от високо налягане да се товари компресора и затова да се чува виене.
С кой мотор ти е колата и коя година е :?:

Предишна

Назад към E46