Hi-Fi в Е34
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Hi-Fi в Е34
колеги, попаднах на снимка на ето такива тонколони в предните врати на Е34
ако някой знае дали си оригинални и евентуално номера на екстрата, ще бъде чудесно да сподели : )
на снимката се виждат и триъгълни колонки до огледалата...
изобщо какви са заводските варианти за Hi-Fi в Е34?
ако някой знае дали си оригинални и евентуално номера на екстрата, ще бъде чудесно да сподели : )
на снимката се виждат и триъгълни колонки до огледалата...
изобщо какви са заводските варианти за Hi-Fi в Е34?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Re: Hi-Fi в Е34
Две колони в краката нокия по 40 вата (обикновените са по 20), две отзад на кората - пак нокия по 40 вата, тези до огледалата - пищялки, които казваш, две на таблото отгоре плюс усилвател - това е хай-фай системата. Може да се сложи биснес рдс с чейнджър или профешънъл, а може и обикновен касетофон. Тези другите, за които говориш вероятно са труд и техника, но добре е направено 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
rottweiler написа:само да допълня колегата по горе - има и 2 пищялки на задната кора освен основните
И малко подмяна на електролитни кондензатори в усилвателя, радиото и тунера действа много добре на качеството на звука

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
И накрая изхвърляне на всичко на 15+ години действа прекрасно на звука .
Монтиране на 16см предна линия , нови пищяли на вратите , и мааалко по скъпи средно честотни говорители в таблото , в комбинация със 6 канален усилвател + басче отзад става приказка. Плюс ново НЕОРИГИНАЛНО окабеляване от-до + по голям акумулатор щото 75 си малък по дефолт , + магнет различен от сони панасоник и всички там пръчкоподобни и нещата са си на място.
Монтиране на 16см предна линия , нови пищяли на вратите , и мааалко по скъпи средно честотни говорители в таблото , в комбинация със 6 канален усилвател + басче отзад става приказка. Плюс ново НЕОРИГИНАЛНО окабеляване от-до + по голям акумулатор щото 75 си малък по дефолт , + магнет различен от сони панасоник и всички там пръчкоподобни и нещата са си на място.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:И накрая изхвърляне на всичко на 15+ години действа прекрасно на звука .
Ти хубаво монтираш ли монтираш, ама нещо да филтрира честотно говорителите, да ги ограничи, и тн. Да подравни амплитудно честотите, при които се застъпват говорителите

То хубаво имаш думкалници Соньо и Пионерче от тайван, ама не става само с тях

А за шумоизолация, изобщо няма да започвам, че темата ще отиде при дедо

ПС Няма по-хубав звук от този на прясно импрегнирана хартия, с хубави пръстени. А с дървени шпули хептен.
Все пак за някой хора не е просто важно да свири силно и да правим така

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
JIKI_RACER написа:И накрая изхвърляне на всичко на 15+ години действа прекрасно на звука .
И накрая нямш багажник. После вадиш всичко като мен и си връщаш старата музика

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
cod-cdbp написа:... ПС Няма по-хубав звук от този на прясно импрегнирана хартия, с хубави пръстени. А с дървени шпули хептен.
...
Не си прав Стояне, ама въобще

Писал съм го не веднъж, ама вие сте млади и не помните

И пак щото сте млади и не знаете

Едно време битовата музикална техника работеше в диапазон 60 Hz - 12 500 Hz.
Защо ли? Ами защото толкова си можеше нАуката

Касетката записва в диапазон 50 Hz - 16 000 Hz.
Е, защо да правиш автокасетофон с възможност да възпроизведе по-голям честотен диапазон, като няма как да му подадеш такъв.
Едва края на 90-те на миналия век CD-тата станаха достъпни за масовия потребител и съответно производителите на масовата музикална техника се принудиха да направят и по-качествени възпроизвеждащи техники
CD-то може да записва в диапазон 4 Hz - 20 000 Hz
Накратко: Колкото и страхотно да изглежда оригиналното и колкото и да те кефи, качествен звук от там не може да излезе. Същото важи и за говорителите. А пък за кабелите дето 20 години гният по праговете, съм втрещен, че точно ти би оставил

Допълнителна информация, дето младите не знаят:
В средата на 90-те една японска фирма на име Technics пусна на пазара така наречената полупрофисионална техника. Тя възпроизвеждаше в диапазон 20 Hz - 20 000 Hz и се твърдеше (от Техникс), че благодарение на двойната записваща глава касетката може да "поеме" диапазон от 40-18. Поемаше един гол

После National купи Technics, пък Panasonic купи National и им разказа играта и на двете много яки фирми.
Та, така младежи

Какво знаете вие

Знаете ли каква е връзката между аудиокасетката и молива?

Поздрави,
Д

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:JIKI_RACER написа:И накрая изхвърляне на всичко на 15+ години действа прекрасно на звука .
Ти хубаво монтираш ли монтираш, ама нещо да филтрира честотно говорителите, да ги ограничи, и тн. Да подравни амплитудно честотите, при които се застъпват говорителите![]()
То хубаво имаш думкалници Соньо и Пионерче от тайван, ама не става само с тях![]()
![]()
А за шумоизолация, изобщо няма да започвам, че темата ще отиде при дедо![]()
![]()
ПС Няма по-хубав звук от този на прясно импрегнирана хартия, с хубави пръстени. А с дървени шпули хептен.
Стоянчо мамин , мислиш ли че съм вързал ей тъй колкото да има ?> Или пък шумоизолацията ти ми залепи по цялото купе ?
Пуснах ви идеята , снимките си ги пазя за по-така хора. И да те светна сони и пайнер нямам , не съм имал няма и да имам никога

А дали съм монтирал думкалници ..някои хора знаят , някои не .

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
\MITETO\ DSB написа:JIKI_RACER написа:И накрая изхвърляне на всичко на 15+ години действа прекрасно на звука .
И накрая си имам багажник и съм продал старата музика на такива като теб и Стоенчо

Страшни драки сте.
Само мене ли не ме брига в колата каква музика ше имам? Да има нещо там да свири и тва е. Един AUX вход и повече не ща.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Всъщност изобщо не ми пука кой какво му свири в колата, ако щете и акордеонист и тъпанджия да си возите отзад.
Основната ми мисъл беше, че оригиналното озвучаване изобщо не отстъпва, на нищо модерно. Както и че нищо модерно, просто "монтирано" ей така в тези коли, едва ли ще свири, толкова хубаво (не силно), колкото озвучаването изчислено, за това купе и според неговите форми.
Вие си знаете какво искате да постигнете.
ПС Дамяне, за оригиналните кабели, не отричам че си ги ползвам, но тепърва следва една интересня подмяна с едни други кабели, просто е въпрос на време и нерви за монтаж. И да подчертая - нямат нищо общо със силиконова изолация и тн подобни "тунинги".
Освен това, след като е предвидено да има чейнджър, съмнявам се силно, и всички останали салтанати, да не са съобразени с честотния диапазон 4-44000Hz
Все пак да не забравяме че БМВ са много иновативна марка.
Основната ми мисъл беше, че оригиналното озвучаване изобщо не отстъпва, на нищо модерно. Както и че нищо модерно, просто "монтирано" ей така в тези коли, едва ли ще свири, толкова хубаво (не силно), колкото озвучаването изчислено, за това купе и според неговите форми.
Вие си знаете какво искате да постигнете.
ПС Дамяне, за оригиналните кабели, не отричам че си ги ползвам, но тепърва следва една интересня подмяна с едни други кабели, просто е въпрос на време и нерви за монтаж. И да подчертая - нямат нищо общо със силиконова изолация и тн подобни "тунинги".
Освен това, след като е предвидено да има чейнджър, съмнявам се силно, и всички останали салтанати, да не са съобразени с честотния диапазон 4-44000Hz

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
JIKI_RACER написа:\MITETO\ DSB написа:JIKI_RACER написа:И накрая изхвърляне на всичко на 15+ години действа прекрасно на звука .
И накрая си имам багажник и съм продал старата музика на такива като теб и Стоенчо.
Жики на мен неможеш да ми продадеш музика,че имам доста повече от теб за продаване.

Айде стига сме срали на човека в темата той не пита какъв касетофон и туба да си сложи.

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
ddddk написа:
Та, така младежи![]()
Какво знаете вие![]()
Знаете ли каква е връзката между аудиокасетката и молива?![]()
Поздрави,
Д
.....колко сме ги пренавивали тея касети с тез моливи не е истина!

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
ако ти досега си мислил че говоря за туба е съвсем друга работа.
Всъщност като се замисля мойта музичка си свири ,който има желание и пари мога да му отворя очите .
ще дам първи жокер от къде да се почне:

после може да мине на цялостно ново окабеляване , след мидбаса филтри ,средички и високи всичко съобразено.
ама от оригиналния касетофон да не се очакват чудеса.
Всъщност като се замисля мойта музичка си свири ,който има желание и пари мога да му отворя очите .
ще дам първи жокер от къде да се почне:

после може да мине на цялостно ново окабеляване , след мидбаса филтри ,средички и високи всичко съобразено.
ама от оригиналния касетофон да не се очакват чудеса.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2