320td compact губи мощност

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

320td compact губи мощност

Мнение от Becko369 » 28 Апр 2012, 2:51

Здравейте, съжалявам , ако тази тема се дублира с друга , но ми е много належащ проблема :(
Значи проблема е следния . Взех си Compact 320td e46 150 коня автоматик преди 2 месеца . Карам го от 1 месец и парвият месец нямаше грижа , колата беше пушка , но от скоро колата губи мощност , като натисна повече педала (особено на кикдоун) пуши като кумин и след като изпуши 1 , 2 пъти, спира да пуши много , но пак си пуши. Освен това колта загуби мощността си особено като карам нанагорно стига до 120 и оборотомера зависва на 3000 и колата не набира повече като е равно е по-добре , но пак се мъчи . Вчера правих профилактика на 2 компютъра (аз съм от Златица {софийско}) и на двата не ми откри сериозни проблеми смисал нищо конкретно. Днес я прави 1 момче свали дебитомера прочисти го смени маркуч вакуумен може би (аз грам не разбирма от коли) но продължава да си работи по същият начин. Днес ще я карам на 3та профилактика , но ако можете да ми дадете някакви насоки ще съм ви много благодарен. Благодаря. Просто никой още не може да установи от какво е. Сменил съм маслото (оригинално bmw) , филтри всичките . Иначе избива масло от двигателя или от турбото нз, но ми казха че това било от гарнитура. Пушека е черен , не е бял или синкаво-сив.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: 320td compact губи мощност

Мнение от mustang1986 » 28 Апр 2012, 12:49

Направи една читава диагностика при човек който си разбира от работата.Обърни се към ето този човек-сигурен съм,че ще ти помогне
memberlist.php?mode=viewprofile&u=10006
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: 320td compact губи мощност

Мнение от Dimitroff » 28 Апр 2012, 16:37

Симптомите говорят за спукан турбо път или дюза...
От дебитомер не може да спира на 3000 оборота.
Автора ако реши - да свирка - ще я погледна.

Назад към E46