Мнение за амортесьори

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Мнение за амортесьори

Мнение от anzak » 30 Яну 2011, 11:42

miroalpina написа:ха кой каза че BILSTEIN B4 са без подложката за пружината :wave: :wave: :wave: има и с подложка и са поне 3 нива над SACHS ILI BOGE
интересно ми е кои ще даде гаранция за SACHS I BOGE :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :yes:

ама как няма билщайн да са над закс странно защо за първично вграждане димек оригиналните са Закс и аз лично на моя кола друго освен закс не слагам и досега проблем с тях съм нямал а съм сложил поне на 4 мои коли
Барай шишарката Минкеее ....

Потребител
Аватар
Кара: 330 D
Мечтае да кара: bmw b 7 alpina
Детайли за колата: 330d 2000

Мнение от урата » 13 Фев 2011, 22:49

колеги аз моите ги смених заедно с клапана под резервната гума в bmw самоче в испания и вече 4 г съм перфектен.да знам че в българия има много ментета, но по добро от оригиналното нямя :D
BMW Serie 5 - E39 hommage to best car ever made
www.youtube.com

Потребител
Аватар

Мнение от radoslavvichev » 11 Мар 2011, 21:27

Аз купих BILSTEIN B4 GAZ от колегата laviatan преди около 20хкм, да чукам на дърво нямам проблеми и съм доволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 12 Мар 2011, 17:01

Преди 2 години и половина сложих Билщайн масло и няма проблем,От Тандер Бургас ги взех с 35% отстъпка.
Поздрави!
Николай Кадийски

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 13 Мар 2011, 0:46

Bilstein B8 - много добри /прекрасни/

Bilstein B6 Sport - тези ги чакам 4 м.,на по късен
етап ще споделя...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 27 Апр 2012, 6:57

Здравейте колеги!
Има ли някой от вас с амортесьори на Мейле? Интересува ме добри ли са, имате ли впечатления?

След доста четене разбрах следното:

BOGE=SACH= мъртав ход след време и тропане (както е колата ми в момента)
Bilstein = румански боклуци последните партиди
Monroe = вече не е това което беше преди години
KYB = смесени мнения, явно пак зависи от партидата
Втора употреба = главата в торбата и сискаш палци да си уцелил здрави

Моля някой да даде мнение и за Мейле, защото цената им е малко по висока от тази на втората употрева но си е нов и е правен в Германия!
Забравих да кажа, че се интересувам от предни амортесьори за Е39 седан със стандартно окачване!

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 27 Апр 2012, 7:48

Която от марките амортесьори има гаранция - избирай си марка и си ти :) Аз бих заложил на BILSTEIN B4 предни за 120лв бройката от форума, чисто нов :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivaylo_shack » 27 Апр 2012, 17:18

doomy525 написа:Която от марките амортесьори има гаранция - избирай си марка и си ти :) Аз бих заложил на BILSTEIN B4 предни за 120лв бройката от форума, чисто нов :)

Точно колега от форума продаващ тези амортесьори ме отказа! Има ли все пак някой каращ с Мейле, да сподели мнение?!

Потребител
Аватар

Мнение от sinhron123 » 28 Апр 2012, 23:17

Аз си взех KYB и бях доволен, и ако имаш отстъпка от вносителите ще ги вземеш на добра цена, май около 100- 120 лева бяха.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Мнение от plam81 » 06 Юни 2012, 17:03

Колеги нещо стегна предния аморт. и започна едно яко стъргане и се налага да го сменя. А няма и 4к.км Всичко е комплект на ФК.
Сега ако си взема нормални аморт. ще мога ли да ги сложа с тия по-ниски прожини, който свалят с 40мм.
От няколко места ми казват, че няма да има проблем , но все пак кажете и вие.
ИзображениеИзображение

Гуми и Джанти предимно за БМВ
Тел. 0885267795

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Юни 2012, 20:41

ivaylo_shack написа:
doomy525 написа:Която от марките амортесьори има гаранция - избирай си марка и си ти :) Аз бих заложил на BILSTEIN B4 предни за 120лв бройката от форума, чисто нов :)

Точно колега от форума продаващ тези амортесьори ме отказа! Има ли все пак някой каращ с Мейле, да сподели мнение?!

Аз съм с такива мейле от колега от форума. След 40 хил км, на десния ми се разтропа точно мъртвия ход. Не знам дали заради пътищата или заради марката но толкова изкараха, даже и десния ми е омаслен. За предни става въпрос.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivaylo_shack » 20 Юни 2012, 22:31

Здравейте колеги! Обръщам се с молба към колеги с монтирани амортесьори КАЯБА, ако може някой да снима монтажа на амортесьора!
Аз сложих такива, но имам съмнение че майстора не ги е монтирал правилно! Появи се едно дразнещо изскърцване и незнам дали е от амортесьора или от противоудърния и противопрашния тампони :( Скърца като на гума и само на отворен прозорец се чува, при рязко пропадане в дупка, и то не винаги. На амортесьора има планка с надпис L/R, интересува ме как трябва да се монтира? Заострената част на планката в процепа на супорта ли трябва да сочи (моите са монтирани по този начин)?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 21 Юни 2012, 12:15

Мънроу само не колеги, преди около година взех от ужким официалния им дистрибутор за бг, едни предни (висок клас, за офроуд, усилени и т.н.) за едно терано с което се ходи само на лов по горите, след малко повече от 1000км вчера установих че тампоните им са тотално изгорели и разпаднали се....белгийски са ама нищо не става от тях, иначе държат ама все пак оставаше за 1000км и вътре да умрат....абе лошо впечатление от всякъде

Мейле не виждам смисъл и да ги коментирам, единствено от ресори са по-добре....

до сега само билщайн и боге съм пазарувал за баварците - като клоня към билщайн може би като по-добър вариант
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 11 Сеп 2012, 15:38

Бях се насочил към Bilstein и KONI. Цените, знаете, мамата си джас. Проблема е, че идват с по 1-2 години максимум гаранция, а от някой сайтове дори и няма такава. KYB- доста по-ниска цена, ама мамиту им идват с доживотна гаранция. Не целя нищо спортно, ако се представят толкова добре, колкото и оригиналните съм доволен.
Та като имате предвид доживотната гаранция, смятате ли, че въобще трябва да се замислям?

Извинявам се. Намерих KONI с доживотна гаранция.

Предишна

Назад към E39