Разлика между различните марки кристални фарове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520/540
Мечтае да кара: Е39

Разлика между различните марки кристални фарове

Мнение от Vacheto » 26 Апр 2012, 0:39

Здравейте. Искам да попитам дали има някаква съществена разлика между различните марки, произвеждащи въпросните "туниг" фарове за Е39. Трябва да сменя моите оригинални защото са счупени и се насочих към тези които са с лупи и Angel Eyes. Гледам, че цените им варират от 400 до 800лв. за комплект. Марките, които съм харесал са "FK Automotiv" и "DECTANE - Sonar". И двете са с вградени машинки за ел. регулиране(надявам се сработват с оригината система в колата). Ако някой е слагал такива или подобни фарове, нека сподели дали е доволен и от коя марка по точно. Благодаря
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Re: Разлика между различните марки кристални фарове

Мнение от kalingk » 26 Апр 2012, 4:16

Ако,ще даваш 800 лева за фарове,направо се насочи към оригинални на Hella/те са горе долу толкова/ :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 26 Апр 2012, 8:23

оригинални Хела фейс вървят по 400лв в "продава"

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 26 Апр 2012, 11:24

Само и единствено гледай фарове от марки HELLA. Афтърмаркетите изобщо даже и грам не се замисляй да купуваш :lol: От опит ти казвам и това беше най-грешната инвестиция, която съм правил някога :mhihi: Сега си търся и аз HELLA, има доста колеги които продават такива и са около 500 лева втора ръка или 860 чисто нови, но разлика почти няма :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 26 Апр 2012, 11:33

doomy525 написа:Само и единствено гледай фарове от марки HELLA. Афтърмаркетите изобщо даже и грам не се замисляй да купуваш :lol: От опит ти казвам и това беше най-грешната инвестиция, която съм правил някога :mhihi: Сега си търся и аз HELLA, има доста колеги които продават такива и са около 500 лева втора ръка или 860 чисто нови, но разлика почти няма :)

+1
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vacheto » 26 Апр 2012, 13:36

Кое не им става на тези фарове? Не пасват на фабричните места, снопа не е насочен или има нещо друго?

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 26 Апр 2012, 13:40

Пластмаста се нацепва от слънцето или поне при мен беше така (на фаровете), лупите се замърсяват, не светят грам след употреба от около 2-3 месеца - ако ще и прожектор да сложиш вътре :lol: Всеки си има мнение, но според мен по-добре не рискувай, а заложи на оригиналното. И аз като теб бях пред голяма дилема, ама вече ще ми е за урок :mhihi: Все едно съм хванал и съм скъсал 500 лева - това чувствам :bang:

edit : @pimpo колега точно за DEPO говора :yes: Явно аз не съм уцелил на бройка, че само ядове с тея фарове нощем, а ги купих чисто нови. Не искам да ги снимам в кво състояние са в момента, че излагацията ще е голяма :censored: :lol: Но ако колегата държи, ще ги снимам :mrgreen:
Последна промяна doomy525 на 26 Апр 2012, 13:50, променена общо 4 пъти

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 26 Апр 2012, 13:44

От китайските аз лично препоръчвам Depo. От ментетата тези са най-читави. Ползвал съм такива около 2.5г (не за BMW) и не съм имал никакви проблеми. Не пожълтяват, снопа си е правилен (с лупи са), визията е най-близка до оригиналните.
За Sonar например съм чувал че след 1г. започват да се напукват, люпят се, губят си гланца и тн.
Пак казвам, говоря принципно, от фарове за други марки, но не вярвам да има съществена разлика.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: e60 M5
Детайли за колата: M пакет

Мнение от marin_rangelov » 26 Апр 2012, 13:56

значи колега по добър фар от оригинална хела няма,тези ментетата кадето са на депо първото което е ангелските очи светят на точки като коледна елха и според мен е адски грозно докато хелата свети плътно и равномерно извинявам се предварително ако несъм се изразил достатъчно разбираемо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vacheto » 26 Апр 2012, 14:02

Гледах че има много обяви за е39-ки на части в Продава, но всички са англичанки и съответно фаровете светят на обратно. А да дам 500лв за такива фарове е грехота, поне според мен. Гледам навсяскъде, че моите и двата са счупени и рефлекторите ходят вътре накъде си поискат и срещу мен който кара направо не му завиждам...

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 26 Апр 2012, 14:28

Vacheto написа:но всички са англичанки и съответно фаровете светят на обратно. А да дам 500лв за такива фарове е грехота

Колега според мен ще е грехота да дадеш 500 лева за афтър, но всеки си преценява. :yes: А това за фаровете, че ще светят наобратно - поправимо е и не е чак такъв проблем отколкото си мислиш :)

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vacheto » 26 Апр 2012, 14:41

Ако може малко информация как по-точно се оправя насочването на лъча от английски към европейски стандарт. До колкото съм чел, знам че има врътка на самите фарове но тя само изрязва "излишната" част.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 26 Апр 2012, 15:28

pimpo написа:От китайските аз лично препоръчвам Depo. От ментетата тези са най-читави. Ползвал съм такива около 2.5г (не за BMW) и не съм имал никакви проблеми. Не пожълтяват, снопа си е правилен (с лупи са), визията е най-близка до оригиналните.
За Sonar например съм чувал че след 1г. започват да се напукват, люпят се, губят си гланца и тн.
Пак казвам, говоря принципно, от фарове за други марки, но не вярвам да има съществена разлика.

Що ми се струва, че Depo бяха тайвански? Може и да бъркам.... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от vas33 » 26 Апр 2012, 15:44

Vacheto написа:Ако може малко информация как по-точно се оправя насочването на лъча от английски към европейски стандарт. До колкото съм чел, знам че има врътка на самите фарове но тя само изрязва "излишната" част.

When entering another country involves a switch to driving on the other side of
the road:
1. Remove the plugs above the head-lights
2. For driving on the left: slide lever towards centre of car
For driving on the right: slide lever towards outside of car.

Само и единствено гледай фарове от марки HELLA. Афтърмаркетите изобщо даже и грам не се замисляй да купуваш :lol: От опит ти казвам и това беше най-грешната инвестиция, която съм правил някога :mhihi: Сега си търся и аз HELLA, има доста колеги които продават такива и са около 500 лева втора ръка или 860 чисто нови, но разлика почти няма :)

Колеги аз като гледам тези HELLA дето са 860 лв двата са H7 крушка. Оригиналните са D2S крушка и са около 700 лв един фар. Дали само това са разликите. Купувал ли е някой такива ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vacheto » 26 Апр 2012, 19:09

Гледах че тези FK Automotive са немски, което ме кара да мисля че ще са доста по добре от depo. Depo съм купувал фар за друга кола и въобще не бях доволен от него. Имах ел. фарове но на депото буксите бяха съвсем различни и накрая ги побългарихме с едни телове да опъвам за да ги нагласям долу горе.

Следваща

Назад към E39