Пишман майстор. Корпус за дебитомер.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пишман майстор. Корпус за дебитомер.
Здравейте,
Реших да споделя с вас малко горчив опит, а и евентуално да видя дали някой може да ми помогне...
Понеже от скоро съм сред вас, реших, че смяната филтрите е рутинна работа, взех си един ваучер от сайтовете за колективно пазаруване и отидох да ми ги сменят...
Да, обаче след смяната чувам, че турбината ми свири доста по-силно от преди, та се оказа, че при монтирането на въздушния филтър, въпросният "майстор" ми е строшил корпуса на дебитомера, та сега явно влиза доста повече въздух и свиренето е доста по-силно...
Оказва се, че съответния корпус се продава в комплект с дебитомера, който си е цифра, а и моят е здрав. Внимавайте със всичко и ходете само при проверени майстори!! Един обикновен въздушен филтър ми коства сега поредните "приятни" емоции.
Ако някой е сменял скоро дебитомер и му е останал старият му корпус, моля да се свърже с мен, ако иска да ми го продаде или подари
Става дума за е46 дизелка.
Реших да споделя с вас малко горчив опит, а и евентуално да видя дали някой може да ми помогне...
Понеже от скоро съм сред вас, реших, че смяната филтрите е рутинна работа, взех си един ваучер от сайтовете за колективно пазаруване и отидох да ми ги сменят...
Да, обаче след смяната чувам, че турбината ми свири доста по-силно от преди, та се оказа, че при монтирането на въздушния филтър, въпросният "майстор" ми е строшил корпуса на дебитомера, та сега явно влиза доста повече въздух и свиренето е доста по-силно...
Оказва се, че съответния корпус се продава в комплект с дебитомера, който си е цифра, а и моят е здрав. Внимавайте със всичко и ходете само при проверени майстори!! Един обикновен въздушен филтър ми коства сега поредните "приятни" емоции.
Ако някой е сменял скоро дебитомер и му е останал старият му корпус, моля да се свърже с мен, ако иска да ми го продаде или подари

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Re: Пишман майстор. Корпус за дебитомер.
Ако си от София пиши ми лично, ще ти подаря корпус, но малко ме съмнява от това да ти свири турбината 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Добре бе хора, как така отивате при майстор и ви чупи нещо по колата и вие идвате и пишете във форума, все едно вие сте си виновни?
Аз първото което ще направя е да ида при майстора и да видим какво ще каже и да се "разберем". Това смятам е повече от нормално.
Като се направи на луд, му теглите една майна и после има много начини за да му го върнете и да ви "олекне на душата".
За мен в такива случаи е в пъти по-важен принципа, от колкото парите. Просто не бих спал спокойно, преди тоя да си получи заслуженото по един или друг начин.
Аз вече заради такива индивиди не си правя колата в Бг. Преди все гледах да пипна нещо някъде по колата като се прибера щото уж евтино, ама и аз от 4 пъти, 5 попаднах на идиоти и вече предпочитам да платя малко повече, но да ми е мирна душата.
Аз първото което ще направя е да ида при майстора и да видим какво ще каже и да се "разберем". Това смятам е повече от нормално.
Като се направи на луд, му теглите една майна и после има много начини за да му го върнете и да ви "олекне на душата".
За мен в такива случаи е в пъти по-важен принципа, от колкото парите. Просто не бих спал спокойно, преди тоя да си получи заслуженото по един или друг начин.
Аз вече заради такива индивиди не си правя колата в Бг. Преди все гледах да пипна нещо някъде по колата като се прибера щото уж евтино, ама и аз от 4 пъти, 5 попаднах на идиоти и вече предпочитам да платя малко повече, но да ми е мирна душата.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Какъв е тоя джанлатин бре??? Как така при смяна на въздушен филтър, чупи дебитомера??? Тоя да няма две леви копита вместо ръце???
Аз затова им вися на главата и ги гледам кво правят, а нещо което мога и сам да го направя си го правя сам.
И както ти каза колегата, иди и му искай обяснение и да си плати щетата! И дано свиренето да е само от това. Не дай си боже разни парченца да са попаднали в турбината.... може да стане доста неприятно. Успех!
Аз затова им вися на главата и ги гледам кво правят, а нещо което мога и сам да го направя си го правя сам.
И както ти каза колегата, иди и му искай обяснение и да си плати щетата! И дано свиренето да е само от това. Не дай си боже разни парченца да са попаднали в турбината.... може да стане доста неприятно. Успех!
Дебитомерът е здрав, ама мислех че е счупил корпуса на дебитомера - пластмасата дето е веднага след филтъра, тя тр да затвори около филтъра и така да влиза въздух само през него, ама се оказа, че е счупил самото гнездо на филтъра, т.е. пластмасата дето го обгражда, сега ще търся какво да го правя... Лошото е, че тая пластмаса не е отделно, т.е. е тая дето е върху целия двигател. Понеже мн трудно ще я намеря, мисля да намеря парче дебела гума и да я сложа на мястото на отчупената пластмаса.
Хиляди благодарности на колегата maikooo, веднага се обади и ми подари корпус за дебитомера. Колега, пиши ми да ти го върна, ако си го искаш.
Колкото до другото, сам съм си виновен, че го видях, че е мърляч и нищо не направих. А, иначе, ходих в сервиза да им покажа какво са направили. В интерес на истината, шефчето на сервиза се оказа точен, вика остави ще го оправим за наша сметка, ама самият майстор взе да ми обяснява, че си било така, да ми се пъне на чест и тн, бил съм го правел на идиот... А, аз съвсем културно им обясних, как стоят нещата и че не идвам да ги обвинявам, ами да си оправя колата. Та, шефчето веднага вика, че ще я оправят, ама мърляча взе да обяснява, че колата била зле, че звулът идвал от друго и тн.
А, аз го гледах, как го домързя да свали филтъра за купето и едвам си навря ръцете отдолу та да завие вътршния болт от капака на въздушния филтър, очевидно тогава тоя капак не е слегнал в канчетата и като го е натегнал е счупил пластмасовата основа... Съвет от патил, винаги гледате първо да пасне идеално тоя капак отвсякъде и тогава навивайте!
Та реших, че не мога да си оставя колицата в тия ръце и дим да ме няма от там
Хиляди благодарности на колегата maikooo, веднага се обади и ми подари корпус за дебитомера. Колега, пиши ми да ти го върна, ако си го искаш.
Колкото до другото, сам съм си виновен, че го видях, че е мърляч и нищо не направих. А, иначе, ходих в сервиза да им покажа какво са направили. В интерес на истината, шефчето на сервиза се оказа точен, вика остави ще го оправим за наша сметка, ама самият майстор взе да ми обяснява, че си било така, да ми се пъне на чест и тн, бил съм го правел на идиот... А, аз съвсем културно им обясних, как стоят нещата и че не идвам да ги обвинявам, ами да си оправя колата. Та, шефчето веднага вика, че ще я оправят, ама мърляча взе да обяснява, че колата била зле, че звулът идвал от друго и тн.
А, аз го гледах, как го домързя да свали филтъра за купето и едвам си навря ръцете отдолу та да завие вътршния болт от капака на въздушния филтър, очевидно тогава тоя капак не е слегнал в канчетата и като го е натегнал е счупил пластмасовата основа... Съвет от патил, винаги гледате първо да пасне идеално тоя капак отвсякъде и тогава навивайте!
Та реших, че не мога да си оставя колицата в тия ръце и дим да ме няма от там

Не ми се струва да има парченца в торбината, гледахме я с колегата Dimitroff, тъкмо се успокоих... по принцип как мога да разбера дали е станало това?!
tosh написа:Какъв е тоя джанлатин бре??? Как така при смяна на въздушен филтър, чупи дебитомера??? Тоя да няма две леви копита вместо ръце???
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
мамицата им мръсна бе, как ще сменяш филтъра така мърляшки
особено както при дизела филтъра е доста по пипкав за смяна, защото глупака нее видял зъбчето дето влиза от вътре, съответно е напънал и е счупил капака, по принцип добрее да го подмениш или уплътниш защото в противен случай мотора ще смуче топъл въздух от коша и съответно въздуха влизащ в двигателя няма да богат н кислород като студения, който си засмуква отпред.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не може ли да се залепи ако само е пукнат?
Si non confectus, non reficiat.
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
invisi написа:А, аз го гледах, как го домързя да свали филтъра за купето и едвам си навря ръцете отдолу та да завие вътршния болт от капака на въздушния филтър, очевидно тогава тоя капак не е слегнал в канчетата и като го е натегнал е счупил пластмасовата основа... Съвет от патил, винаги гледате първо да пасне идеално тоя капак отвсякъде и тогава навивайте!
Майко мила!!! По принцип тоя капак си е доста труден за наместване при свален корпус на филтър купе, а какво остава при несвален?!? Е тва е то мързел и после ти се кръсти и заклева. Тъпигьоз....
invisi написа:Не ми се струва да има парченца в торбината, гледахме я с колегата Dimitroff, тъкмо се успокоих... по принцип как мога да разбера дали е станало това?!tosh написа:Какъв е тоя джанлатин бре??? Как така при смяна на въздушен филтър, чупи дебитомера??? Тоя да няма две леви копита вместо ръце???
Ами щом счупеното е преди дебитомера немай грижи. Той дебитомера е с решетка. Трябва а са доста малки парченца за да минат през нея.
Вместо да се мъчиш да лепиш и уплътняваш, що не видиш из моргите какво има?
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Много ми е чудно как е свалил онзи кофти болта на капака на въздушния филтър, без да свали филтъра за купето и корпуса в който лежи.
Просто искам да го видя...
Мързела явно е бил голям, при положение, че са едни пикливи 4 болта за да свалиш корпуса на филтъра на купето.
Квото е счупул, го е направил от бързане.
Мързела явно е бил голям, при положение, че са едни пикливи 4 болта за да свалиш корпуса на филтъра на купето.
Квото е счупул, го е направил от бързане.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
makaveli316 написа:Много ми е чудно как е свалил онзи кофти болта на капака на въздушния филтър, без да свали филтъра за купето и корпуса в който лежи.
Ако някога се видим ще ти покажа как се прави

Si non confectus, non reficiat.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:makaveli316 написа:Много ми е чудно как е свалил онзи кофти болта на капака на въздушния филтър, без да свали филтъра за купето и корпуса в който лежи.
Ако някога се видим ще ти покажа как се прави
Aз със свален филтър на купето не успях, щото използвах тоя универсалния инструмент дето му слагаш само връхчетата и трябваше да си купя отделно комплект шестограми от тези дългите и пак се измъчих, тъйкато беше затегнат зверски и трябваше да импровизирам, че да го развъртя

Благодаря за съветите,
Счупеното е на пластмасовото легло на филтъра от към дебитомера, за съжаление тая пластмаса е в едно цяло със всичката по двигателя, за сега идеята ми е да залепя дебело парче гума и да видя дали ще упътни добре. Иначе сте прави за качеството на сместа, вчера я карах на дълъг път и при високи обороти при висока скорост доста се мъчи, явно горивната смес не му стига в тия моменти когато трябва да се подава най-много. Освен ако не ми е заминал и дебитомера.
Счупеното е на пластмасовото легло на филтъра от към дебитомера, за съжаление тая пластмаса е в едно цяло със всичката по двигателя, за сега идеята ми е да залепя дебело парче гума и да видя дали ще упътни добре. Иначе сте прави за качеството на сместа, вчера я карах на дълъг път и при високи обороти при висока скорост доста се мъчи, явно горивната смес не му стига в тия моменти когато трябва да се подава най-много. Освен ако не ми е заминал и дебитомера.
- koko moto
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46 330d и Е90 320d
Колега /invisi/ има майстори, които заварят пластмаса с пластмасови електроди. Става много качествено , ако човека е с опит. Вьпроса е да има достьп до детайла и той да е от такьв материал, че да позволява заварка.
- cekio
- Потребител
-
- Кара: уличен хулиган
- Мечтае да кара: по-голям хулиган
Колега,взимаш поялник и евентуално ако си намериш много тънка и мека пластмаса и започваш да разтапяш пластмасата с поялника върху проблемното място,но ако не намериш пластмаса с поялника ще почнеш да разтапяш от кората на която е пукнатината.Доста кори съм залепил така и държат
П.С. - преди да почнеш,каквато и да е разтопителна работа трябва хубаво да почиштиш много хубаво от прах и др. мръсотии ако има такива.

П.С. - преди да почнеш,каквато и да е разтопителна работа трябва хубаво да почиштиш много хубаво от прах и др. мръсотии ако има такива.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2