Нов собственик на Е39 с въпрос към потребителите

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
Детайли за колата: ебати бавареца :)

Нов собственик на Е39 с въпрос към потребителите

Мнение от bohcho » 26 Мар 2012, 22:01

Здравейте колеги , от 21,03,2012г съм горд собственик на първото си БМВ,обаче имам няколко тъпи въпроса и се надявам да намеря отговора им.
Машината е 520 - 1998г + газов инжекцион landi renzo

1. ASC -ми дава грешка но след изчетените теми осъзнах , че без майстор няма да мина.
2. След като направих ресет на грешките от скритите менюта с надежда да изчистя и ASC ми изчезна звука , който издава колата при слагане и махане на ключа. ( тън дън - или нещо подобно :) ) как да си го върна , че много ме кефи.
3.Газта ми прави кофти номера:
а) След като превкюча на газ и изгася двигателя при температура която инжекциона прехвърля на газ и запаля моментално пали без проблем , ако изчакам 1 цигара време няма палене на газ. Трябва да превключа на бензин да повъртя на стартер около 30 секунди и тогава пали.Какво мога да направя за да изчистя проблема?
б) След като направя манипулацията от п.т. а) няколко пъти компютъра забива и неможе да прехвърли на газ. Отивам вадя куплонга , слагам го и се оправя. От къде идва този проблем?
в) След като прехвърля на газ оборотите ми са почти 500 и от време на време колата изгасва , как да ги нормализирам?

п.п. Колеги ако трябва някъква допълнителна информация ще се опитам да я набавя.
И благодаря предварително на всички отзовали се.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0i, E61 530xd
Мечтае да кара: Турбо Комби :-)

Re: Нов собственик на Е39 с въпрос към потребителите

Мнение от denis_dimirev » 27 Мар 2012, 15:11

Здрасти колега и добре дошъл :)

На първия проблем сам си си дал отговора.
По втора точка, предполагам визираш "гонга". Той по принцип се чува когато външната температура е под 3 градуса, и ако си палил следобед е нормално тези дни да не се чува. За друг такъв звук не съм чувал, но някой от по опитните колеги може да е на друго мнение :)

По въпроса с газовото: Аз карам Е39-ката вече 2 години и половина на газ и след 100 000 километра, мога да те посъветвам да не си превключваш сам колата на газ, а да я настроите, сама да превключва при зададена температура. Както казах, доста километри на газ и никой от твойте проблеми. Също така можете да погледнете изпарителя дали му е сменян филтърът, по принцип го дават да се сменя на 10 00 километра и ако е зацапан може да се държи странно...

Дано съм бил полезен

Лека и безаварийна
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 27 Мар 2012, 15:33

По точка 2,трябва да покараш колата,понеже си ресетнал борда,за да почне пак да ти писука гонга при забравен ключ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 27 Мар 2012, 18:02

Така след днешните ми обиколки:
По точка 2 всичко си дойде на мястото. Благодаря на колегите за отговорите!
По точка 3 също има развитие.Проблема беше решим само с диагностика на компютъра на газта. Оказа се ,че стария собственик я е нагласи да обръща на 200 оборота и да обръща при температура от 15 градуса и от там всички досадни ядове. Уредбата обаче сама си правила настройките и оборотите не можахме да ги вдигнем :(.

Потребител
Аватар
Кара: е39 2000 ванос 09.98година

Мнение от ceco2311 » 30 Мар 2012, 7:10

колега здравеи аз карам е39 м52в20 на газ от 5 месеца и сам сменил само въздушен филтър но моята и сложиш газовинжекцион не ми се сменят колектори а прехварля от бензин на гаж когато стрелката на уреда излезе от синята зона
наи добре ходи в сервиз

bohcho написа:Здравейте колеги , от 21,03,2012г съм горд собственик на първото си БМВ,обаче имам няколко тъпи въпроса и се надявам да намеря отговора им.
Машината е 520 - 1998г + газов инжекцион landi renzo

1. ASC -ми дава грешка но след изчетените теми осъзнах , че без майстор няма да мина.
2. След като направих ресет на грешките от скритите менюта с надежда да изчистя и ASC ми изчезна звука , който издава колата при слагане и махане на ключа. ( тън дън - или нещо подобно :) ) как да си го върна , че много ме кефи.
3.Газта ми прави кофти номера:
а) След като превкюча на газ и изгася двигателя при температура която инжекциона прехвърля на газ и запаля моментално пали без проблем , ако изчакам 1 цигара време няма палене на газ. Трябва да превключа на бензин да повъртя на стартер около 30 секунди и тогава пали.Какво мога да направя за да изчистя проблема?
б) След като направя манипулацията от п.т. а) няколко пъти компютъра забива и неможе да прехвърли на газ. Отивам вадя куплонга , слагам го и се оправя. От къде идва този проблем?
в) След като прехвърля на газ оборотите ми са почти 500 и от време на време колата изгасва , как да ги нормализирам?

п.п. Колеги ако трябва някъква допълнителна информация ще се опитам да я набавя.
И благодаря предварително на всички отзовали се.

асцето не работи ако е откачено жилото или ако ти свети абс

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 30 Мар 2012, 18:52

Колеги , благодаря за отговорите но покарах доста време вече и гонга така и не го чувам. При какви обстоятества се появява звука ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 30 Мар 2012, 20:06

Относно газовата уредба , днес ново топ 5 както карам на газ и поглеждам хоп на бензин съм без да разбера кога е префвърлила. Опитах се ръчно да променя бензин/газ но горния ред от лампички не светеше а само бутона гас премигваше какво стана пак??? Извадих куплонга на компютъра и се оправи.

Потребител
Аватар

Мнение от alha » 23 Апр 2012, 0:44

Колега, гонга се чува само когато нещо не е наред (забравени светлини, малко вода в казанчето, ниска външна температура и т.н.)
Така че карай щастливо и не го мисли. :lol:

Потребител
Аватар
Кара: e39

Мнение от todor_garchev » 24 Апр 2012, 0:44

Здравеи, колега. По последния проблем съм 99% сигурен че имаш проблем с охладителната система и затова стария собственик е нагласил газовата уретба да превключва на 15 градуса. След като сте вдигнали на 30 или 35(нормална т.) колата превключва като я форсираш и когато си на място на свободна > темп. пада, следователно изпарителя не се загрява. това е често срещан проблем така че успех, и честито за придобивката :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 25 Апр 2012, 21:05

Мерси за придобивката.
Има голяма логика в това което казваш , но за жалост още не съм усетил да имам проблем с охладителната сисма освен леко щракане в перката (май термо блок се казва ).
Да чукам на дърво за момента газовата се нормализира и само с един рестарт минавам денвно , много вероятно заради топлите дни. :)

Потребител
Аватар
Кара: e39

Мнение от todor_garchev » 26 Апр 2012, 11:41

пробвай да обезвъздушиш хубаво и ако нямаш теч ще си ок

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 29 Апр 2012, 22:46

Сега следва глупаввъпрос как се обезвъздушава бмв ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 30 Апр 2012, 8:09

viewtopic.php?f=35&t=79773&hilit=%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5 :yes:
Виж и в Youtube и там има много добри обяснения!
ето да не търсиш! :D http://www.youtube.com/watch?v=Q6BeQozdOYc

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 30 Апр 2012, 15:12

Благодаря колега , след работа ще пробвам да обезвъздуша. Въпреки всичко газта е 6 точки от 6/7 дена не е забивала пак явно причината е в хубавото време :) Какво може да прави мизерия имат ли датчик за температурата , може ли да се е прецакал?

п.п. Ходих при един господин който като му показах оредбата и ме изпъди от сервиза. :) Малко смешно но каза , че самата уредба била стара и се управлява от ел.моторчета и неиска да се занимава с нея. Каза да съм ходил да слагам нова. Разбирам го може и наистина да е кофти уредбата но 1000 лв излишни нямам за нова точно в момента а предпочитам да я карам на газ.

Назад към E39