Късите светят много близо
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kynchev_k
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Е34 ///M5
- Детайли за колата: 520i 24v M50B20 Vanos
Късите светят много близо
Здравейте колеги. Незнам дали е проблем или просто си втълпявам, че късите ми фарове светят много близо( някаде около 15 метра). Това нормалната дължина ли е или не. Фаровете са ми регулирани на стена(имаше една формула, по нея е правено), машинките за регулиране работят. Какъв може да е проблема. Плюс това съм с ксенон и 15 метра ми се струват много малко. При Вас как е колеги, и къде да търся проблема???
Благодаря.
Благодаря.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Късите светят много близо
То и при мен е същата работа, я има 15-20 метра я не. Рефлекторите сигурно са заминали вече. Е аз нямам ксенон, ама ми се струва, че трябва повечко да светят.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Фаровете се регулират (предполагам всички знаете) и не знам така "на око" 10-15 м. какъв критерий е за "нормално"
Дори и при смяна на крушка е редно да се проверят фаровете, защото колкото и точно да се изработват цоклите, перата за фиксиране и т.н. никога нагреваемата жичка на 2 различни крушки не може да попадне на едно и също място в оптичния център на рефлектора, да не говорим, че с течение на времето от сътресения и многократно нагряване и изстиване пак се губи регулировката.
Отделен въпрос е състоянието на оптичния елемент като цяло - стъкло/пласмаси, лупа, рефлектор ...
Дори и при смяна на крушка е редно да се проверят фаровете, защото колкото и точно да се изработват цоклите, перата за фиксиране и т.н. никога нагреваемата жичка на 2 различни крушки не може да попадне на едно и също място в оптичния център на рефлектора, да не говорим, че с течение на времето от сътресения и многократно нагряване и изстиване пак се губи регулировката.
Отделен въпрос е състоянието на оптичния елемент като цяло - стъкло/пласмаси, лупа, рефлектор ...
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Разбира се,че трябва да светят повече,просто са се изпекли рефлекторите.Вариянта е да се изпратят в Стрелча за ребилдване на покритието 

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
При мен също светят наблизо и сравнително слабичко.Имам наблюдение,че фаровете на Е34 попринцип са слабо място,но дали съм прав незнам.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
kikko написа:При мен също светят наблизо и сравнително слабичко.Имам наблюдение,че фаровете на Е34 попринцип са слабо място,но дали съм прав незнам.
Не си прав. Просто са много износени. Като е излязла е34 е имала едни от най-добрите фарове. Penchev може да сподели от първа ръка, тъй като купи чисто нови фарове оригинални.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Zubcho написа:kikko написа:При мен също светят наблизо и сравнително слабичко.Имам наблюдение,че фаровете на Е34 попринцип са слабо място,но дали съм прав незнам.
Не си прав. Просто са много износени. Като е излязла е34 е имала едни от най-добрите фарове. Penchev може да сподели от първа ръка, тъй като купи чисто нови фарове оригинални.
Все пак е модел от '88-ма и повечето бройки са вече доста стари,за това съм останал с такова впечатление.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
- kynchev_k
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Е34 ///M5
- Детайли за колата: 520i 24v M50B20 Vanos
Благодаря колега за линка, чел съм я тази тема вече и мисля с това да започна. Ще ги изчистя отново и ще видя как е рефлектора. Ако е зле мисля да пробвам с алуминиево фолио да го облепя. Незнам какъв ще е ефекта от него, но ще пробвам. Вижда ми се лъскаво.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
kynchev_k написа:Благодаря колега за линка, чел съм я тази тема вече и мисля с това да започна. Ще ги изчистя отново и ще видя как е рефлектора. Ако е зле мисля да пробвам с алуминиево фолио да го облепя. Незнам какъв ще е ефекта от него, но ще пробвам. Вижда ми се лъскаво.
то посивява от топлината
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

kynchev_k написа:Благодаря колега за линка, чел съм я тази тема вече и мисля с това да започна. Ще ги изчистя отново и ще видя как е рефлектора. Ако е зле мисля да пробвам с алуминиево фолио да го облепя. Незнам какъв ще е ефекта от него, но ще пробвам. Вижда ми се лъскаво.
Колега не се сърди ама ако щеш и танца на инките да им изиграеш пак ще светят колко гсм-фенерче на Нокиа

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Пробвай с бронзов лак за кюнци , после в печката 20 мин да се изпече и си готов. Ще имаш перфектен фар.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
JIKI_RACER написа:Пробвай с бронзов лак за кюнци , после в печката 20 мин да се изпече и си готов. Ще имаш перфектен фар.
Може и с черна боя за кюнци-тогава ще имаш черна хела.
Колко много е изписано за тия фарове,има огромни теми по въпроса,но по-добро решение от приспособяване на фарове от Голф2 не е измислено.
Колега,предполагам ,че ще тръгнеш по пътя по който всички сме минали и ще се опиташ да почистиш рефлекторите-имай в предвид ,че покритието им пада изключително леко,така ,че много внимателно.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Като немаш 40 лева да си оправиш фаровете направо ползвай мобиле.бг .Решава всички проблеми.
Мита че е34 нямат фарове са празни приказки , имат и то много хубави.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
+1 колега пращай рефлекторите в Стрелча да ги оправят и ще се родиш. Няма смисъл да се мъчиш с фолио и тн.
Колеги стига сарказъм, нека сме малко по-толерантни към новите колеги
Явно всеки иска да спести пари в днешно време. Няма лошо 
Колеги стига сарказъм, нека сме малко по-толерантни към новите колеги

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2