Късите светят много близо

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Е34 ///M5
Детайли за колата: 520i 24v M50B20 Vanos

Късите светят много близо

Мнение от kynchev_k » 22 Апр 2012, 11:02

Здравейте колеги. Незнам дали е проблем или просто си втълпявам, че късите ми фарове светят много близо( някаде около 15 метра). Това нормалната дължина ли е или не. Фаровете са ми регулирани на стена(имаше една формула, по нея е правено), машинките за регулиране работят. Какъв може да е проблема. Плюс това съм с ксенон и 15 метра ми се струват много малко. При Вас как е колеги, и къде да търся проблема???

Благодаря.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Re: Късите светят много близо

Мнение от alchohol » 22 Апр 2012, 11:25

То и при мен е същата работа, я има 15-20 метра я не. Рефлекторите сигурно са заминали вече. Е аз нямам ксенон, ама ми се струва, че трябва повечко да светят.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 22 Апр 2012, 11:59

Фаровете се регулират (предполагам всички знаете) и не знам така "на око" 10-15 м. какъв критерий е за "нормално"
Дори и при смяна на крушка е редно да се проверят фаровете, защото колкото и точно да се изработват цоклите, перата за фиксиране и т.н. никога нагреваемата жичка на 2 различни крушки не може да попадне на едно и също място в оптичния център на рефлектора, да не говорим, че с течение на времето от сътресения и многократно нагряване и изстиване пак се губи регулировката.
Отделен въпрос е състоянието на оптичния елемент като цяло - стъкло/пласмаси, лупа, рефлектор ...

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 22 Апр 2012, 19:05

Разбира се,че трябва да светят повече,просто са се изпекли рефлекторите.Вариянта е да се изпратят в Стрелча за ребилдване на покритието ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 23 Апр 2012, 17:40

При мен също светят наблизо и сравнително слабичко.Имам наблюдение,че фаровете на Е34 попринцип са слабо място,но дали съм прав незнам.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Апр 2012, 20:09

kikko написа:При мен също светят наблизо и сравнително слабичко.Имам наблюдение,че фаровете на Е34 попринцип са слабо място,но дали съм прав незнам.

Не си прав. Просто са много износени. Като е излязла е34 е имала едни от най-добрите фарове. Penchev може да сподели от първа ръка, тъй като купи чисто нови фарове оригинални. :kuku:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 23 Апр 2012, 20:14

Zubcho написа:
kikko написа:При мен също светят наблизо и сравнително слабичко.Имам наблюдение,че фаровете на Е34 попринцип са слабо място,но дали съм прав незнам.

Не си прав. Просто са много износени. Като е излязла е34 е имала едни от най-добрите фарове. Penchev може да сподели от първа ръка, тъй като купи чисто нови фарове оригинални. :kuku:

Все пак е модел от '88-ма и повечето бройки са вече доста стари,за това съм останал с такова впечатление. :confused:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 23 Апр 2012, 20:20

:OT: syjalqvam za latinicata no pi6a ot psp.
pogledni tazi tema. moje i da ti pomgne.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Е34 ///M5
Детайли за колата: 520i 24v M50B20 Vanos

Мнение от kynchev_k » 23 Апр 2012, 20:53

Благодаря колега за линка, чел съм я тази тема вече и мисля с това да започна. Ще ги изчистя отново и ще видя как е рефлектора. Ако е зле мисля да пробвам с алуминиево фолио да го облепя. Незнам какъв ще е ефекта от него, но ще пробвам. Вижда ми се лъскаво.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 23 Апр 2012, 21:17

kynchev_k написа:Благодаря колега за линка, чел съм я тази тема вече и мисля с това да започна. Ще ги изчистя отново и ще видя как е рефлектора. Ако е зле мисля да пробвам с алуминиево фолио да го облепя. Незнам какъв ще е ефекта от него, но ще пробвам. Вижда ми се лъскаво.

то посивява от топлината
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Апр 2012, 0:40

kynchev_k написа:Благодаря колега за линка, чел съм я тази тема вече и мисля с това да започна. Ще ги изчистя отново и ще видя как е рефлектора. Ако е зле мисля да пробвам с алуминиево фолио да го облепя. Незнам какъв ще е ефекта от него, но ще пробвам. Вижда ми се лъскаво.

Колега не се сърди ама ако щеш и танца на инките да им изиграеш пак ще светят колко гсм-фенерче на Нокиа :mhihi: . Колко сме ги пробвали , това с фолиото е стара тема другите не искаш да ги знайш . Както предложи колега по-горе в Стрелча им нанасят ново покритие как трябва да си е , но аз лично не съм изпробвал щото сегашното ми Е34 свети два пъти по-добре от предишното с най-силните титулувани крушки на пазара , просто с времето всичко умира и е въпрос и на експлоатационни часове все пак . Иначе могат да светят добре вярвай ми ама рефлектора е по-важен от лампата това всеки ще го потвърди , така че изводите са за теб. ПС: И със спрейове не пробвай , не става .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 24 Апр 2012, 8:45

Пробвай с бронзов лак за кюнци , после в печката 20 мин да се изпече и си готов. Ще имаш перфектен фар.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Апр 2012, 9:19

JIKI_RACER написа:Пробвай с бронзов лак за кюнци , после в печката 20 мин да се изпече и си готов. Ще имаш перфектен фар.

Може и с черна боя за кюнци-тогава ще имаш черна хела.
Колко много е изписано за тия фарове,има огромни теми по въпроса,но по-добро решение от приспособяване на фарове от Голф2 не е измислено.
Колега,предполагам ,че ще тръгнеш по пътя по който всички сме минали и ще се опиташ да почистиш рефлекторите-имай в предвид ,че покритието им пада изключително леко,така ,че много внимателно. ;) Не ,че ще постигнеш нещо така. ;)Единствено разлика в силата на светене съм забелязал и то очевидна,като сложих отначало само на единият фар за сравнение,крушка на Осрам от +90%.Много важно е да е оргинална-познава се по опаковката,иначе нищо не става-на бензиностанциите на еко са истински.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 24 Апр 2012, 9:26

Като немаш 40 лева да си оправиш фаровете направо ползвай мобиле.бг .Решава всички проблеми.

Мита че е34 нямат фарове са празни приказки , имат и то много хубави.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 24 Апр 2012, 10:45

+1 колега пращай рефлекторите в Стрелча да ги оправят и ще се родиш. Няма смисъл да се мъчиш с фолио и тн.

Колеги стига сарказъм, нека сме малко по-толерантни към новите колеги :) Явно всеки иска да спести пари в днешно време. Няма лошо :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Следваща

Назад към E34