82' E21 315 - the "charming" granny
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
- Raya
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 V8 , E21
Re: 82' E21 315 - the "charming" granny
Днес минахме успешно през КАТ
Джантите ги купих , бяха много евтини и си заслужаваше, без значение на коя от колите ще се сложат, но на мен много ми се иска да са на Е21-цата , за това ще изчакам да се види какъв е варианта и какво точно трябва да се направи/купи...
Спирачки за момента изобщо не обмислям , има куп други неща , които търся и предна престилка с броня е едно от тях!
Горната помпа на съединителя беше заминала и е изключително забавно да се кара така.... задържаш съединителя и изчезва
, нооо взех нова и тоя проблем ще се реши , след което официално сме в движение без проблем.
На първо време трябва да се оправи външния вид, че сме много грозни

Джантите ги купих , бяха много евтини и си заслужаваше, без значение на коя от колите ще се сложат, но на мен много ми се иска да са на Е21-цата , за това ще изчакам да се види какъв е варианта и какво точно трябва да се направи/купи...
Спирачки за момента изобщо не обмислям , има куп други неща , които търся и предна престилка с броня е едно от тях!
Горната помпа на съединителя беше заминала и е изключително забавно да се кара така.... задържаш съединителя и изчезва

"Of all the things I've lost I miss my mind the most"

- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
Raya написа:Днес минахме успешно през КАТ![]()
Горната помпа на съединителя беше заминала и е изключително забавно да се кара така.... задържаш съединителя и изчезва, нооо взех нова и тоя проблем ще се реши , след което официално сме в движение без проблем.

Go girl!!!
Какво нещо е пролетта, както казват някои лекари - напролет на някои хора им
, но явно е от времето, щото и мен ме хванало, иначе браво за ентусиазма, хубаво е да си имаме и по една аклка + е30-те, то ибез това само за това си харчим парите,успех
, скоро и аз ще пусна снимки на мойте мъки

- radara
- Потребител
-
- Кара: E30-compact
- Мечтае да кара: ЗАЗ 965
Здравей,поздрави за Е21-цата!Задна престилка и двете продължения на калниците са на цена 80 евро от този магазин в Германия.www.wallothnesch.com.Мой приятел рабати на 60км от магазина.Аз съм си поръчал някои неща,които да ми донесе.(Той изпраща багаж с ремарке всеки месец)Ако те интересува,мога да ти поръчам части.Аз съм от Плиска.Телефона ми е:0886141613
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Значи човек .. ти май току що успя да ме убедиш да не захвърлям моята дваесе и единица ...
Искам да те питам дали можеш да доставиш някой друг .. праг
Рая .. мисля че няма смисъл да ти пращам онези снимки .. направо си вземай нови детайли .. няма по-добро от такива
Искам да те питам дали можеш да доставиш някой друг .. праг

Рая .. мисля че няма смисъл да ти пращам онези снимки .. направо си вземай нови детайли .. няма по-добро от такива

- nappyboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e21 316 м20б25
radara написа:Здравей,поздрави за Е21-цата!Задна престилка и двете продължения на калниците са на цена 80 евро от този магазин в Германия.www.wallothnesch.com.Мой приятел рабати на 60км от магазина.Аз съм си поръчал някои неща,които да ми донесе.(Той изпраща багаж с ремарке всеки месец)Ако те интересува,мога да ти поръчам части.Аз съм от Плиска.Телефона ми е:0886141613
А това предложение само за колежката "Raya" ли важи или за всички колеги?

П.П. На мен ми трябва само едно уплътнение за прозореца на шофьорската врата...

- Raya
- младши ентусиаст
-
Панелите са по 40 евро единия , не двата... Цените не са никак лоши, но сега ми е по-важна предната престилка и смятам първо да инвестирам във фасадата на бабата.
Джантите сме ги измислили вече, ще ги бъде... , но имам нова дилема - как да направя колата по-ниска?!?
(и по-твърда съответно) . Пазя си старото окачване от Е30-ката - Билщайн и Кони с ниски пружини и отпред и отзад, но май няма да мога да го ползвам....
Джантите сме ги измислили вече, ще ги бъде... , но имам нова дилема - как да направя колата по-ниска?!?

- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
Отпред можеш да ползваш е30-ковите амортесьори отдолу се поставят втулки за да станат на дължина колкото е21-цови и пружини от е12 или е28 аз карах със резани и не се оплаквах и отзад от е34-ка амортисьори и пружини пак резани и на твърдост беше доста доволно
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- radara
- Потребител
-
Предложението важи за всички,не само за колежката,но трябва да се съобразявам с транспорта.То и всеки сам може да си поръча,но доставката е скъпа.
- Raya
- младши ентусиаст
-
Да, но мойте 30-кови са с дебелия макферсон...

- radara
- Потребител
-
nappyboy написа:radara написа:Здравей,поздрави за Е21-цата!Задна престилка и двете продължения на калниците са на цена 80 евро от този магазин в Германия.www.wallothnesch.com.Мой приятел рабати на 60км от магазина.Аз съм си поръчал някои неща,които да ми донесе.(Той изпраща багаж с ремарке всеки месец)Ако те интересува,мога да ти поръчам части.Аз съм от Плиска.Телефона ми е:0886141613
А това предложение само за колежката "Raya" ли важи или за всички колеги?![]()
П.П. На мен ми трябва само едно уплътнение за прозореца на шофьорската врата...Извинявам се за нахалството...
Предложението важи за всеки,но трябва да се съобразявам с транспорта.
- e21_87
- Потребител
-
- Кара: ще кара bmw e21
Само като идея защо не направиш твоите шенкели на coilovers и да им сложиш твоите пълнители от е30-ската
успех в начинанията
успех в начинанията

- GRINGO
- младши ентусиаст
-
- Кара: `81 E21 335
e21_87 написа:Само като идея защо не направиш твоите шенкели на coilovers и да им сложиш твоите пълнители от е30-ската
успех в начинанията
И аз това бих я посъветвал.
Незнам само дали шенкелите при дебелия и тънкия макферсон са еднакви.
Може би ще трябва да се разширява шенкела, което ми се вижда малко сложно.
По-скоро да си намериш дебели макферсони.
Хубаво е, че амортисьорите са ти от Е30, защото аз мойта като я направих на
желаната височина и ми останаха 4-5 см ход на амортисьора (тва е без никви шокови тампони)
С Е30-ковия амортисьор ще спечелиш няколко сантиметра.
Виж мойта темичка и ше се ориентираш за кво ти говора.

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Четете като се пише. "Ботушите" на е21 са три модела; за 4-и цилиндрови (тънък ботуш и тънък шенкел), за м20б20 (тънък ботуш и дебел шенкел), за м20б23 (дебел ботуш и дебел шенкел).
Амортисьорите са с еднаква дебелина за тънкия и дебелия ботуш, 45 или 51мм. Дължината на е21 е 663мм/465мм (разпънат/свит), на е30 е 626/440. Втулката, която трябва да се слага е около 25мм според разликата (има и малко по-различни дължини на различни производители). Печелят се около около 40мм, както писа GRINGO, а ако се изработи втулката за отгоре хода се скъсява с още 25мм или общо 65мм.
И не забравяйте, че носачите и реактивните щанги са различни през годините.
Амортисьорите са с еднаква дебелина за тънкия и дебелия ботуш, 45 или 51мм. Дължината на е21 е 663мм/465мм (разпънат/свит), на е30 е 626/440. Втулката, която трябва да се слага е около 25мм според разликата (има и малко по-различни дължини на различни производители). Печелят се около около 40мм, както писа GRINGO, а ако се изработи втулката за отгоре хода се скъсява с още 25мм или общо 65мм.
И не забравяйте, че носачите и реактивните щанги са различни през годините.
- Raya
- младши ентусиаст
-
Днес сменяхме помпата на съединителя и след цял ден мъчене няма и няма съединител.....
Пробвахме всичко, въздуха излиза , педала се втвърдява, но няма съединител и като пуснеш педала и натиснеш пак - омеква отново.....
Горната помпа е чисто нова, долната не тече, привидно и двете работят....
Пробвахме всичко, въздуха излиза , педала се втвърдява, но няма съединител и като пуснеш педала и натиснеш пак - омеква отново.....
Горната помпа е чисто нова, долната не тече, привидно и двете работят....