Autobild - E30 B6 3.5 ALPINA

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Re: Autobild - E30 B6 3.5 ALPINA

Мнение от intention » 22 Апр 2012, 14:10

raddy написа::shock: :shock: :shock: :shock:
Чети тук приятелю млад......

viewtopic.php?f=1&t=294569&start=15#p3267460

Ето го доказателството че инженерите от Алпина са отговорни за някой мотори които се вграждат сериино в моделите на БМВ!

Айде да не "оакват" нещата...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Аватар

Мнение от apostate » 22 Апр 2012, 19:16

Пичове, карайте си южноафриканските хАлпини със здраве и не се съобразявайте с моето мнение, то си е само мое. Макар, че повечето от пишещите в темата не са се возили даже на нещо повече от М40, а някои, дет много се дразнят не са и помирисвали Е30. :mhihi:
Единствено алпина-машината се опита да даде някакъв смислен отговор (макар и неуспешно според мен), другите си разчесвате клавиатурите в изблици на трогателен интелектуален напън... :mhihi:
Алпина е фирма, която се храни от БМВ като паразит... и с благословението на БМВ. Затова и сериите им са супер лимитирани, щото при тях ден година храни. Тунинга им специално при Е30 е дърварски. Нали никой от вас не твърди сериозно, че БМВ се нуждае от експертизата на Алпина, за да направи двигател? :shock: :shock: :kuku:
Когато Алпина нариват в коша на Е30-ката туча М30, S50 вече е съществувал според моето скромно мнение. Колко ли смях се е изсмял в развойния отдел на ///М Division като са гледали изделието Алпина B6 3.5? Мен ако питате, Алпина е една рекламна агенция на БМВ, но с обратен знак. Т.е. колкото повече гледаш Алпина, толкова повече разбираш, че е по-добре да си купиш чистокръвно БМВ ///M.

Ето малко смях от Top Gear:

http://www.topgear.com/uk/videos/bmw-alpina

Аватар

Мнение от apostate » 22 Апр 2012, 19:50

П.С. Направо ми е смешно да я чета тая тема...
Аз, новобранецът, се застъпвам за БМВ ///М, а всички стари, отгледали се и себеуважаващи се акаунти се застъпват за хАлпинката... :mhihi:
Начи и като чета другата тема на Г.П. и най-вече коментарите и цитатите тук в тази тема, оставам с изнервящото впечатление, че ако хАлпина фалира по някакви причини, БМВ АГ е загубено... няма да има кой да им прави моторите... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 22 Апр 2012, 21:10

Колега прекалено насериозно взе темата ;)
Всеки си има предпочитания, както каза и предполагам е наясно с разликата между BMW, ALPINA и M серията, нито пък откриваш топлата вода. :yes:

Темата я пуснах с друга цел, но ТИ в опита си да се докажеш като много знаещ и преуспял повече от хората в АЛПИНА - я Усра тотално :mhihi:

Тея детски приказки за това как АЛПИНА не ставали можеш да ги четеш/пишеш на хора, които не са виждали кола наживо.

:bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 22 Апр 2012, 21:18

Не знам какъв по-смислен и аргументиран отговор очакваш. А и все нещата си ги увърташ както на теб ти е удобно, ще повторя никой не сравнява БМВ М с другите тунери. Но кои сме ние и въобще открил ли е някой от нас по-топла вода от тяхната, че да ги плюем? :)

Както и да е, аз не смятам да се занимавам повече. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 22 Апр 2012, 23:36

apostate написа: Аз, новобранецът, се застъпвам за БМВ ///М
Бухахахааа...голям си :!: Сам срещу всички :mhihi:

Пич, кво ти стана ве :?: Хората само ти казват - Алпина не са тъпаци, а ти усети заплаха и се самопровъзгласи за спасителя на BMW M GmbH. Вкара във схемата :arrow: "новобранци и стари отгледали се себеуважаващи се акаунти" :mhihi: ...ебати фарса :mrgreen:

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 23 Апр 2012, 10:47

Камене, за Алпина като цяло ли ти е такова мнението или само за съприкосновението им с Е30?
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от apostate » 23 Апр 2012, 10:50

krika написа:
Бухахахааа...голям си :!: Сам срещу всички :mhihi:

Пич, кво ти стана ве :?: Хората само ти казват - Алпина не са тъпаци, а ти усети заплаха и се самопровъзгласи за спасителя на BMW M GmbH. Вкара във схемата :arrow: "новобранци и стари отгледали се себеуважаващи се акаунти" :mhihi: ...ебати фарса :mrgreen:

Аве, акаунт... къде видя да съм се самопровъзгласил за спасител на БМВ? И кво "GmbH" те гони? :mhihi: Кви схеми, кви световни конспирации? :mhihi:

@ алпина-машината - няма как да не сравняваш ///М с хАлпина, най-малкото защото са горе-долу в един и същ пазарен сегмент, а и защото са спортни версии на модел Е30. И само да напомня, че Е30 става най-легендарния модел на БМВ не благодарение на великите инженери от хАлпина, а на скромните инженери от БМВ ///М. :winky:

В тази тема аз застъпвам определена теза - че "тунинга" на хАлпина относно Е30 е меко казано смехотворен, в сравнение с истинския спортен автомобил Е30 М3. В статията от първото мнение много ясно е описан "тунинга" на Алпина. Ако някой може да ми обясни какво толкова велико са извършили Алпина конкретно в Е30, бих бил много радостен. Защото според мен:
- влошават баланса на колата с нариването на туча М30 в коша;
- за да компенсират нещо, слагат допълнителен резервоар отзад (да, ама като понамалее бензина, какъв е ефекта? :mhihi: )
- осират външния вид;
- осират интериора;

За сравнение - Е30 М3:
- перфектно балансиран автомобил;
- С14 в най-силния си вариант е 238 к.с., само с 16 к.с. по-малко от B6 3.5 и това от 4-цилиндров 2.5 л. мотор, за какво си говорим?
- външен вид - невероятен, всичко е премерено, изпипано, красиво.
- интериор - виж по-горе... и "опционалната" дървения я няма.

Ква Алпина, кви 5 лева?

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 23 Апр 2012, 11:17

Колега все пак незабравяй, че това става през далечната 1985г :lol: Ти какво искаш? Холограми ли да има вътре? Или двигателя да е 1000 коня? :mhihi: Всеки много добре знае разликата между М серията и АЛПИНА, а и чесно казано само ти единствен засегна темата за GmbH срещу ALPINA - говориш как М-ките са по-добри от АЛПИНИТЕ, но тук става въпрос за съвсем различно нещо. :winky: Ти сам спомена този факт, сам го доказваш и само ти единствен говориш за него :clap: :lol: Добър си, спор няма :mhihi:

apostate написа: @ алпина-машината - няма как да не сравняваш ///М с хАлпина, най-малкото защото са горе-долу в един и същ пазарен сегмент

Ей тука ти е най-голямата грешка :lol:

edit : ще го променям колкото е нужно колега, те заради това са го сложили там това бутонче :lol: :yes:
Не смятам да вземам повече участие в тая абсурдна тема, пък ти доказвай на който и колкото си искаш как алпина не ставали и т.н. :bchug:
Последна промяна doomy525 на 23 Апр 2012, 11:58, променена общо 1 път

Изображение

Аватар

Мнение от apostate » 23 Апр 2012, 11:26

Акаунт... за теб това може да са теории, нормално.
И си прегледай темата отначалото, ама чети внимателно, да видиш кво са писали и другите акаунти.
А относно далечната 1985г. и БМВ двигателите - не се изказвай за неща, които са ти тъмна Индия.

P.S. И не си променяй мнението през 5 секунди... че другия път ще те цитирам. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 23 Апр 2012, 12:42

Koe e списанието? Година, брой?
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 23 Апр 2012, 14:06

Ludmil написа:Koe e списанието? Година, брой?

28 април-4 май 2001г, брой 17, аutobild :yes:

Изображение

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 23 Апр 2012, 18:36

apostate написа:
krika написа:

Аве, акаунт... къде видя да съм се самопровъзгласил за спасител на БМВ?
Ето, спасителю :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 23 Апр 2012, 20:12

krika написа:
apostate написа:
krika написа:

Аве, акаунт... къде видя да съм се самопровъзгласил за спасител на БМВ?
Ето, спасителю :mhihi:

Тва не е баш като да се провъзгласи за спасител.
Изображение

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 23 Апр 2012, 20:30

apostate написа:

след като поопрочетеш доста повече стари теми в е30 раздела ще разбереш че тва да базираш цялостната изработка на дадения модел само по външния вид си е чиста проба гавра с модела и марката,личните си убеждения базирани на тва кво си видял на снимка в нета и кво не си може да си ги запазиш за семкаджийските изпълнения на омв-то,ама може и да разбираш повече от 20те човека дето те оспориха за тва незнам и не мога да кажа,мое си някъв професор юрген дет има 1175бр халпини и емки е30ки зад гърба си..нищо лично ама си е за подигравка :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30