Щека масло М50Б20 без ванус

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Щека масло М50Б20 без ванус

Мнение от NikiNikolov » 23 Апр 2012, 7:30

Интересува ме от край до край дължината на пустата щека, че нещо не е наред!

Оказва се, че държа мотора без нужното количество масло. След наливане на новото масло го проверявам чак след 5-6 хиляди или когато се сетя. Ясно е, че го папка вече :confused: . При последната смяна източих едва 3 литра и май скоро ще се покаже резачката с газ и кислород, т.е. нужно е само кислород, щот си имам АГУ :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Щека масло М50Б20 без ванус

Мнение от dan-dam » 23 Апр 2012, 8:59

Като се прибера вземам рулетката и ще измеря моята. Аз съм с ванос, ама мисля, че няма разлика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 23 Апр 2012, 9:00

Нищо и няма просто си гори масло :) .
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Апр 2012, 9:01

daddy_ написа:Като се прибера вземам рулетката и ще измеря моята. Аз съм с ванос, ама мисля, че няма разлика.

Аз мисля че има разлика, и не трябва да се приема тази дължина за чиста монета :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 23 Апр 2012, 9:15

cod-cdbp написа:
daddy_ написа:Като се прибера вземам рулетката и ще измеря моята. Аз съм с ванос, ама мисля, че няма разлика.

Аз мисля че има разлика, и не трябва да се приема тази дължина за чиста монета :yes:

Абе да смени маслото , да налее 6 литра и да види къде е . Страхотна драма , удължила му се е на Ники щеката , сигурно ползва удължителя от ТВто след късните новини. Има каталози , може да се проверят щеките.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Апр 2012, 10:37

NikiNikolov написа: Интересува ме от край до край дължината на пустата щека, че нещо не е наред!

Оказва се, че държа мотора без нужното количество масло. След наливане на новото масло го проверявам чак след 5-6 хиляди или когато се сетя. Ясно е, че го папка вече :confused: . При последната смяна източих едва 3 литра и май скоро ще се покаже резачката с газ и кислород, т.е. нужно е само кислород, щот си имам АГУ :mhihi:

Не се притеснявай- и аз го карам с 3-4литра на 20К и нищо му няма-на В20 само як тормоз,докато пукне. ;)

Колега,досега при смяна на маслото не си ли забелязал до къде отива нивото на пръчката,за да задаваш подобен въпрос.Или може би си сипвал 3литра до маркировката и или пък 5,5 до металната и част ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 23 Апр 2012, 11:28

Предишната смяна на масло е извършена лично от мен, сега пак от мен, от време на време поглеждам след няколко хиляди къде е стигнало, до онзи ден, след като смених маслото вдигнах щеката за първи път след смяна на масло и останах изненадан къде е нивото - затова питам колко е дълга щегата, и не съм поглеждал къде е нивото, защото не ме интересува. Понеже количеството което наливам е 6 литра.
Живо здраво и чакам някой да сподели колко е дълго това животно. Католог - нямам време да се разправям по разни магазини и да звъня разни телефони

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 23 Апр 2012, 12:59

Добре де колега ,като сменяш маслото и налееш новото не поглеждаш ли къде е нивото на пръчката -поне според мен това е задължително или просто сипваш колкото е по каталог и друго не те интересува. :?:

На моята пръчката е 50см-от върха до тапата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 23 Апр 2012, 16:04

точно така, просто сипвам 6 литра и не поглеждам къде е нивото. благодаря зе инфото , ще я мерна като се прибера

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 23 Апр 2012, 17:36

zvetiko написа:
На моята пръчката е 50см-от върха до тапата.

На моята М50Б20 без ванос също е толкова.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 23 Апр 2012, 19:59

NikiNikolov написа: Интересува ме от край до край дължината на пустата щека, че нещо не е наред!

Абе, баце, защо не ми каза днес директно да я измеря :confused:
Моят мотор е с ВАНОС, но съм убеден, че няма значение това по 2 причини:
1. На двата мотора се сипва абсолютно едно и също количество масло.
2. Картерите на двата мотора са абсолютно еднакви

Но има нещо важно, което пропускаш:
Тръбичката на щеката също е фактор :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 26 Апр 2012, 9:20

Резултата е следния: сверка от 2 автомобила с М50Б20, щеките са 1:1, височината на тръбата дет се муа - същата. Следва въпроса: що тъй се получава ? :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 26 Апр 2012, 9:40

NikiNikolov написа:точно така, просто сипвам 6 литра и не поглеждам къде е нивото. благодаря зе инфото , ще я мерна като се прибера

Колега,когато се сменя масло и то не само на двигател, задължително се гледа нивото-то е важното,а не каталожните стойности и така може да знаеш какво точно правиш.В твоя случай както ти казва колегата може би трябва да стартираш отначало процедурата за да знаеш какво точно се случва.Да кажем източи всичко,смени филтъра,после сложи 4л и виж къде е нивото на пръчката,после почни да сипваш по половин литър докато нивото застане между двете отметки на пръчката,ако си сипал около 6 литра и не си там значи наистина трябва да търсиш нещо по меренето на нивото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 26 Апр 2012, 13:17

zvetiko написа:
NikiNikolov написа:точно така, просто сипвам 6 литра и не поглеждам къде е нивото. благодаря зе инфото , ще я мерна като се прибера

Колега,когато се сменя масло и то не само на двигател, задължително се гледа нивото-то е важното,а не каталожните стойности и така може да знаеш какво точно правиш.В твоя случай както ти казва колегата може би трябва да стартираш отначало процедурата за да знаеш какво точно се случва.Да кажем източи всичко,смени филтъра,после сложи 4л и виж къде е нивото на пръчката,после почни да сипваш по половин литър докато нивото застане между двете отметки на пръчката,ако си сипал около 6 литра и не си там значи наистина трябва да търсиш нещо по меренето на нивото.

почнала е да гори масло :) , кво го мислите ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Ное 2012, 7:18

Да вдигна малко тая тема и аз. Сменях маслото оня ден на същия мотор. Източвах го в 11 литрова туба от минерална вода и на око тубата беше пълна на половина. Почвам да наливам новото масло, налях 5 тубички по 1л. и викам да погледна нивото. Беше на макс. Запалих за момент да може филтъра да глътне (при което палене лампата за маслото си светна и изгасна както му е реда). Изчаках да поизтече маслото в картера и проверих нивото пак - беше малко под средата. Долях около 300мл., запалих и си тръгнах от работа. Вчера сутринта гледам нивото - 3мм над макс. (с малко над 5л. масло). Паля, лампата си гасне както трябва, всичко ок. Преди малко гледам шеката - пак е на това ниво. Като отида на работа след малко ще отворя масления филтър да видя има ли масло (да не е да се е закучило нещо и да не влиза там, и затова с толкова масло да ми показва дори по-високо от нужното ниво). Кажете вие какво мислите. По книга мотора събира 5.8л., като са нужни към 5.65 за да е нивото на средата (според стария собственика, който ми даде остатъка от маслото, когато го е сменял).

Допреди да го сменя, нивото си беше посредата и не е мърдало.

Следваща

Назад към E34