Дискусия - акумулатор е38?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Дискусия - акумулатор е38?
Здравейте, вчера оставих без да искам вратата отворена за през нощта и на другия ден акумулатора беше паднал , не можах да запаля. Та ми стана интересно колко време мога да стоя в колата - да слушам музика, да гледам ТВ и т.н преди да ми падне акумулатора (110 Аh) 

Последна промяна ddinobot на 06 Яну 2013, 19:59, променена общо 1 път
Re: За колко време пада акумулатора на е38?
Какъвто и отговор да ти дадат няма да е точен...зависи от страшно много неща,ако почна да изреждам вероятно ще си играя цяла нощ
Предназначението на акумулаторната батерия попринцип е да осигури стартов ток за стартиране на двигателя

Предназначението на акумулаторната батерия попринцип е да осигури стартов ток за стартиране на двигателя

Най-много значение има в какво състояние е акумулатора и с какъв двигател е колата.
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
Идеята ми беше да проверя дали е за смяна моя акумулатор, но откакто го заредих не съм имал проблеми, а ако се съмнявам, че се изтощава прекалено много, просто проверявам с чек функцията - тест N9 и гледам какво напрежение дава в момента.
Ами да оставиш вратата отворена за една нощ и да падне акумулатора за 110Ah не е много нормално, и все пак с какъв двигател е колата?
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Да не отварям нова тема,искам да питам тука нещо.
В последно време малко трудничко паля колата сутрин.Дойде един приятел с една машинка и измери следното нещо след престояване цяла нощ.
Преди запалване 11,35 волта
При палене 8.40 волта
Акумулатора е на 7 години,95 ампера Варта,колата ми е 730d,зареждан е преди около 2 месеца....понеже хептем не е палила колата с него.
Според тия замерени показания,и това което описах за него....за смяна на акумулатор ли съм ?
В последно време малко трудничко паля колата сутрин.Дойде един приятел с една машинка и измери следното нещо след престояване цяла нощ.
При палене 8.40 волта
Акумулатора е на 7 години,95 ампера Варта,колата ми е 730d,зареждан е преди около 2 месеца....понеже хептем не е палила колата с него.
Според тия замерени показания,и това което описах за него....за смяна на акумулатор ли съм ?

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
sambeto написа:Да не отварям нова тема,искам да питам тука нещо.
При палене 8.40 волта
Това е като да питаш колко още ще живее тази 95 годишна бабичка...
Вероятно ще издаяни до края на лятото, после ще каже ХЪЦ и като бързаш някоя сутрин ще псуваш

Ако не го смениш сега си сложи едни кабели в багажника

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
виж генератора дали прави достатъчно ток.При палене мисля че е добре да падне до 8,4 в смисъл е в нормите ако не ме лъже паметта.Ако в момента на палене не ти пресветват лампите на ABS значи няма да е от акумулатора.Моя стартер преди да умре беше така.Не можеше да направи оборотите и палеше оначало на 2-рия а после и на 3-тия път.
- sambeto
- ентусиаст
-
Дифашир написа:......Ако в момента на палене не ти пресветват лампите на ABS.....
Слизах долу до колата да видя....ами при палене свети ABS-а и то доста добре,след като съм запалил вече след около секунда гасне лампата на ABS-a

Май ше се купува акумулатор.Говорих с приятели за това,предлагат ми акумулатор марка MOLL 100 ампера,850 пусков ток с 3 години гаранция.
Били немски,много добри били...и за 235 лева с отстъпката.
Мнения за марката ?

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
то имаше тема по въпроса ама не се сещам какво стана.Тее не съм ги чувал до сега.Аз съм на БЕРГА и машините половината са заредени с тях и нямам оплаквания.Личи си че са хубави.Казват че на БМВ,мрседес и ауди заводските биле такива,но не съм видял и не споря иначе са немски.От Варта лично аз съм очарован.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
аз лично бих се притеснявал ако при сутрешно палене ми падне под 10V
относно марката си е тото... естествено, че марковото си е марково: ексайд, варта/бош
относно марката си е тото... естествено, че марковото си е марково: ексайд, варта/бош

- sambeto
- ентусиаст
-
Stanchev написа:......Вероятно ще издаяни до края на лятото, после ще каже ХЪЦ и като бързаш някоя сутрин ще псуваш![]()
Ей Stanchev,бах как ме омагъоса ти....е днеска сутринта завъртя....и после цък цък и греда

Прав си псувах,кабели нямах....и съм пеша днеска

Ше се купува акумулатор.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
sambeto написа:Stanchev написа:......Вероятно ще издаяни до края на лятото, после ще каже ХЪЦ и като бързаш някоя сутрин ще псуваш![]()
Ей Stanchev,бах как ме омагъоса ти....е днеска сутринта завъртя....и после цък цък и греда![]()
Прав си псувах,кабели нямах....и съм пеша днеска![]()
Ше се купува акумулатор.
случайност е

Кабели, въже и пожарогасител - задължително!
Относно АБС лампата - тя трябва да си светва и като запалиш да изгасва - това е нормално.
От миналото лято до преди месец и аз имах проблем с акумулатора. Ако не карам колата 3-4 дни и акумулатора умираше. Следва зареждане и процеса се повтаряше почти през седмица.
Но при мен имаше "случайна" индикация, че нещо не е наред - светеше постоянно бутона за аварийните мигачи. На диагностика не показа никакви грешки в LCM, обаче аз си купих нов от колега от форума - смених го и всичко заспа
Явно LCM отговаря и за заспиването на колата, което определено не се случваше и акумулатора заминаваше за няколко дни ако не се кара.
Като смениш акумулатора, провери на тъмно дали не свети нещо в купето (като индикаторите на фаровете, индикацията на скоростния лост и т.н.) но поне час след като си паркирал/заключил колата.
Относно акумулатора - аз съм с Banner PowerBull и съм доволен - издържа 5-6 пълни разреждания и след оправянето на LCM-a продължава да е пушка.
Относно АБС лампата - тя трябва да си светва и като запалиш да изгасва - това е нормално.
От миналото лято до преди месец и аз имах проблем с акумулатора. Ако не карам колата 3-4 дни и акумулатора умираше. Следва зареждане и процеса се повтаряше почти през седмица.
Но при мен имаше "случайна" индикация, че нещо не е наред - светеше постоянно бутона за аварийните мигачи. На диагностика не показа никакви грешки в LCM, обаче аз си купих нов от колега от форума - смених го и всичко заспа

Явно LCM отговаря и за заспиването на колата, което определено не се случваше и акумулатора заминаваше за няколко дни ако не се кара.
Като смениш акумулатора, провери на тъмно дали не свети нещо в купето (като индикаторите на фаровете, индикацията на скоростния лост и т.н.) но поне час след като си паркирал/заключил колата.
Относно акумулатора - аз съм с Banner PowerBull и съм доволен - издържа 5-6 пълни разреждания и след оправянето на LCM-a продължава да е пушка.

69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5