БМВ Е46 Ремонт ходова част

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

БМВ Е46 Ремонт ходова част

Мнение от ilia1984 » 18 Апр 2012, 11:40

Здравейте от дълго време следя вашият форум според мен един от най добрите форуми в България и най накрая и аз се сдобих с БМВ Е46 1,9 118 к.с бензин та стига общи приказки ! Проблема е следният ходих до сервиз на БМВ в Пловдив и от там ми казаха че з са за смяна носачите които вървели комплект и не се рециклирали плюс тампони като ми показаха цената и направо.... :dummy: ! Отидох в един друг сервиз и там ми казаха че са за смяна само шарнирите и тампоните на носача въпроса ми е на този тип носачи могат ли да се сменят само шарнирите без да се купуват нови носачи!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Re: БМВ Е46 Ремонт ходова част

Мнение от mitev85 » 18 Апр 2012, 17:01

Колега носачите се рециклират, същото така и единия шарнир може да се смени с чисто нов, прочети тази тема и ще разбереш за какво става на въпрос -http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=109046&hilit=%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5 , също така се продават и носачи със сменяеми шарнири на мейле, за напред да ти е по лесно :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 18 Апр 2012, 17:20

Рециклирането за 100 лв. на комплекта носач е безсмислено предвид цената на комплект преден носач Майле без тампона за 190 лв. - която ми обяви майстор като уточни че ми слагал 30% отстъпка :lol: .
Иначе друг ми иска 326 лв. без тампона от уникалната немска марка МУК :lol: :lol: :lol:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 18 Апр 2012, 17:38

Демирев написа:Рециклирането за 100 лв. на комплекта носач е безсмислено предвид цената на комплект преден носач Майле без тампона за 190 лв. - която ми обяви майстор като уточни че ми слагал 30% отстъпка :lol: .
Иначе друг ми иска 326 лв. без тампона от уникалната немска марка МУК :lol: :lol: :lol:

От колеги от форума можеш да го намериш и за 170 носача на мейле, иначе да ти кажа за рециклирането, този начин където набиват шарнир от е36 (става на въпрос за късия) а дългия се рециклира - изобщо не е лошо като вариант, мисля че даже ще изкара и повече от мейлето, аз скоро сменях единия носач и сложих на мейле по простата причина че в града в който живея нямаше кои да ми набие нов шарнир, пък и трябваше да сменям само единия носач, а ако ще се сменя с шарнир от е36 трябва да се правят и двата
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 18 Апр 2012, 19:19

Колега ilia1984, честито за колата и най-общо да те посъветвам- преди да ходиш по майстори, консултирай се с колегите във форума за всичко, но ползвай активно и търсачката. На фирмен сервиз се ходи само в най-краен случай- да са живи и здрави, но един час работа ни струва около 80 лв. И все пак BMW си е скъпа кола, но си ни харесва. А за конкретния въпрос- рециклиране и някой части от Е36 вършат работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 19 Апр 2012, 8:00

колега рециклираи дългите шарнири а късите ги смени с на е36,след това едни полиуританови тампони(има powerflex,има и български по 30 лева броиката) и си на 6 :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 19 Апр 2012, 8:31

Колеги благодаря за бързата реакция ! Почти се бях отчаял....Отказах се от рециклирането става много сложно на едно място сваляш на друго го правят за това се съм се насочил към носачи със сменями шарнири майле ако някой тук продава майле нека ми пише на лични ! В Пловдив ми искат за майле по 214 лв на брой с отстъпка ! В Евро-07 при предложиха и италянски BRIT за 164лв на брой ако някой може да ми каже магазин или сервиз в Пловдив ще му бъда много благодарен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 19 Апр 2012, 11:08

ilia1984 написа:Колеги благодаря за бързата реакция ! Почти се бях отчаял....Отказах се от рециклирането става много сложно на едно място сваляш на друго го правят за това се съм се насочил към носачи със сменями шарнири майле ако някой тук продава майле нека ми пише на лични ! В Пловдив ми искат за майле по 214 лв на брой с отстъпка ! В Евро-07 при предложиха и италянски BRIT за 164лв на брой ако някой може да ми каже магазин или сервиз в Пловдив ще му бъда много благодарен!

Въобще не е сложно рециклирането просто явно там дето си ходил го правят по сложния начин те ти ги свалят пък ти си ги носиш да ти ги рециклират което е тъпо то рециклажа не е философия особено ако сменяш шарнира с такъв от е36 така е и най сполучливо излиза около 200 лв за двата носача с оригинален шарнир на е36, това е труд, рециклаш и шарир, т.е крайна цена за двата носача и така направени включително и на моята кола вече 60000 км нямам проблеми, колегите които ме познават знаят колко карам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 19 Апр 2012, 13:36

oci написа:Въобще не е сложно рециклирането просто явно там дето си ходил го правят по сложния начин те ти ги свалят пък ти си ги носиш да ти ги рециклират което е тъпо то рециклажа не е философия особено ако сменяш шарнира с такъв от е36 така е и най сполучливо излиза около 200 лв за двата носача с оригинален шарнир на е36, това е труд, рециклаш и шарир, т.е крайна цена за двата носача и така направени включително и на моята кола вече 60000 км нямам проблеми, колегите които ме познават знаят колко карам :mhihi:

Колега явно в Пловдив трудно стават нещата с рециклирането днес ми казаха че майлето пак били с капсуловани шарнири само че подсилени :dunno: Също и че като се сменят тампоните трябва да се сменят с черупките защото новите били малки и не ставали в оригиналините черупки! Какво ви е мнението за италианските носачи ФРАП(www.frap.it) струват ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: м5
Детайли за колата: черна печка

Мнение от kunaa » 19 Апр 2012, 18:59

Колега потърси в раздел ОБЯВИ сервизи,магазини,афтоцентрове и сам си избери от кого да си поръчаш МАЙЛЕТО но като гледам са по 170лв без тампона успех :yes:
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 19 Апр 2012, 19:32

ilia1984 написа:
oci написа:Въобще не е сложно рециклирането просто явно там дето си ходил го правят по сложния начин те ти ги свалят пък ти си ги носиш да ти ги рециклират което е тъпо то рециклажа не е философия особено ако сменяш шарнира с такъв от е36 така е и най сполучливо излиза около 200 лв за двата носача с оригинален шарнир на е36, това е труд, рециклаш и шарир, т.е крайна цена за двата носача и така направени включително и на моята кола вече 60000 км нямам проблеми, колегите които ме познават знаят колко карам :mhihi:

Колега явно в Пловдив трудно стават нещата с рециклирането днес ми казаха че майлето пак били с капсуловани шарнири само че подсилени :dunno: Също и че като се сменят тампоните трябва да се сменят с черупките защото новите били малки и не ставали в оригиналините черупки! Какво ви е мнението за италианските носачи ФРАП(http://www.frap.it) струват ли си ?

Колега носачите на мейле са подсилени и са със сменяемие шарнири :yes: не ги слушай по магазините какви ги дрънкат, като купувах мойте в един магазин продавачката научи от мен че са със сменяеми шарнири, искаше ми и 200 лв. за бройка, така че влез във форума в раздела където се продават части и си ги поръчай дават ги по 170 бройката :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 19 Апр 2012, 21:29

ilia1984 написа:

Колега явно в Пловдив трудно стават нещата с рециклирането днес ми казаха че майлето пак били с капсуловани шарнири само че подсилени :dunno: Също и че като се сменят тампоните трябва да се сменят с черупките защото новите били малки и не ставали в оригиналините черупки! Какво ви е мнението за италианските носачи ФРАП(http://www.frap.it) струват ли си ?

не се занимавай с италиански или китайски носачи :no: ,че после излизат скъпи и ги сменяш два пъти :mhihi: не за друго ...ами пътищата ни са такива :ranting: вземи си подсилени мейле или ако имаш възможност най-добре Лемфьордер :yes:

"във форума в раздела където се продават части и си ги поръчай дават ги по 170 бройката" - което си е добра цена ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 19 Апр 2012, 22:06

ilia1984 написа:

Добре тези явно нямат такива със сменяеми шарнири, но това пък с тампоните е пълна глупост просто има два вида такива тампони едните са на 60 мм, а другите на 66 мм каквито са твойте, просто искай такива на 66 мм без стойката само тампона няма смисъл да даваш пари и за алуминиевата стойка нали твоята е здрава.
Съвет смени магазина в който ходиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 20 Апр 2012, 8:07

oci написа:Добре тези явно нямат такива със сменяеми шарнири, но това пък с тампоните е пълна глупост просто има два вида такива тампони едните са на 60 мм, а другите на 66 мм каквито са твойте, просто искай такива на 66 мм без стойката само тампона няма смисъл да даваш пари и за алуминиевата стойка нали твоята е здрава.

Благодаря ти колега това и ще направя! Стойките за здрави и ще сменя само тампоните!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 20 Апр 2012, 10:03

oci написа:
ilia1984 написа:

Добре тези явно нямат такива със сменяеми шарнири, но това пък с тампоните е пълна глупост просто има два вида такива тампони едните са на 60 мм, а другите на 66 мм каквито са твойте, просто искай такива на 66 мм без стойката само тампона няма смисъл да даваш пари и за алуминиевата стойка нали твоята е здрава.

:yes:

Питай патило не старило са казали хората, мойте носачи минаха под ножа с рециклиране обикновено се скапва късия шарнир, който с такъв от е36 пасва идеално, именно с колегата OCI ги сменихме и колата става бетон, аз лично смених тампоните с усилени , но може да се слага и полиоретан, който е доста издръжлив, методи има и рециклирането е най-добрия според мен, времето което отнема е около 3-4 часа и както каза орлин за около 200 кинта колата заспива за хиляди километри напред :yes:

Следваща

Назад към E46