Колеги с какъв размер гуми сте
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ilqz
- Потребител
-
- Кара: без книжка ...
- Мечтае да кара: Със книжка ...
Колеги с какъв размер гуми сте
Относто въпроса ми - какъв е разхода и др. проблем при 120 и над има леко треперене , преди 2 месеца бях да стенд найси кар плд, , а преди 15ина дена смених гумите 2-ра ръка
кириза , може ли пр. да е от гумите ...

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Колеги с какъв размер гуми сте
В случай че "претреперването" си започнал да го усещаш след смяната на гумите, не е ли най-логичната причина да са те.
Защо не отидеш в друг сервиз да ти ги свалят и направят проверка на баланса?
Инъче каква е връзката на въпроса с какви гуми са колегите и какъв е разхода с това, че ти претриса? Или просто от любопитство питаш.
205-65-15 - от10/100 до 16/100 градско 525тдс автоматик.
Инъче каква е връзката на въпроса с какви гуми са колегите и какъв е разхода с това, че ти претриса? Или просто от любопитство питаш.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ilqz
- Потребител
-
deyan-enchev написа:В случай че "претреперването" си започнал да го усещаш след смяната на гумите, не е ли най-логичната причина да са те.
За размера на гумите и разхода от любопиство колега
225/55/16 tds
Градско 10-11, извънградско 7-7,5 на нормално каране, ръчка
А проблема с тресенето ти, ако е след смяната на въпросните гуми, както казаха по-горе най-логично е да е от тях.
Градско 10-11, извънградско 7-7,5 на нормално каране, ръчка
А проблема с тресенето ти, ако е след смяната на въпросните гуми, както казаха по-горе най-логично е да е от тях.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
Аз см с 225/45-17 расход град 9 извън 6,5.
За това че ти трепери колата има възможност гумите да ти са криви т.е да нямат правилен радиус. Аз имам също треперене и бучене, но не само над 120 ами през цяло време. Треперенето е леко, бучавата е гласничка (поносима все пак). На 160-170 бучавата е доста гласна и е на интервали през 1 секунда. Бях при гумаджия преди 1 месец и ми каза че предните гуми не са в най добро състояние и дето тия гуми биле задни и биле сложени напред (така я купих колата така че не знам). Каза ми и дето на тия тешки коли задните гуми им се износват неправилно като стават като вълни на самата гума (като едната част е по износена и по ниска од другата.. незнам како да го обяснам по добре) и им се разваля радиуса. Не било опасно за каране. Все пак ще си сменам гумите след някой месец. Тва е. Надявам се че съм бил полезен.
За това че ти трепери колата има възможност гумите да ти са криви т.е да нямат правилен радиус. Аз имам също треперене и бучене, но не само над 120 ами през цяло време. Треперенето е леко, бучавата е гласничка (поносима все пак). На 160-170 бучавата е доста гласна и е на интервали през 1 секунда. Бях при гумаджия преди 1 месец и ми каза че предните гуми не са в най добро състояние и дето тия гуми биле задни и биле сложени напред (така я купих колата така че не знам). Каза ми и дето на тия тешки коли задните гуми им се износват неправилно като стават като вълни на самата гума (като едната част е по износена и по ниска од другата.. незнам како да го обяснам по добре) и им се разваля радиуса. Не било опасно за каране. Все пак ще си сменам гумите след някой месец. Тва е. Надявам се че съм бил полезен.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Върви на гумаджия да провери за кривини по джантите и гумите, и да ги врътне на баланса. При тази скорост е вероятно биенето (вибрациите) да са от задните гуми.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
таз... тва са амортесьори бе брато...
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Биенето може да е от гумите, разбира се
Както каза колегата по-горе врътни ги на баланс, случва се често. Ако е крива джанта едва ли чак при 120 ще започне да бие, мисля че и при по-ниски скорости ще разбереш, но ако леко куца баланса може да не се усеща при по-ниски скорости
Виж и хубаво грайферите на гумите, все пак като си ги взимал втора употреба да не би да са неравномерно изядени грайферите или друг проблем по тях
По темата с размерите на гуми - летните ми са 225/55/16 към ~11,5/100 градско лятото, зимните са 205/65/15 към ~12,5/100 е разходът. Но все пак зимните ги карам на студено, логично е да има по-голям разход, едва ли е само от гумите
ПП: Колата е 520и/М52Б20 ръчка.

По темата с размерите на гуми - летните ми са 225/55/16 към ~11,5/100 градско лятото, зимните са 205/65/15 към ~12,5/100 е разходът. Но все пак зимните ги карам на студено, логично е да има по-голям разход, едва ли е само от гумите

ПП: Колата е 520и/М52Б20 ръчка.
- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
Dirty M5 driveR написа:Върви на гумаджия да провери за кривини по джантите и гумите, и да ги врътне на баланса. При тази скорост е вероятно биенето (вибрациите) да са от задните гуми.

- ilqz
- Потребител
-
espressto написа:Dirty M5 driveR написа:Върви на гумаджия да провери за кривини по джантите и гумите, и да ги врътне на баланса. При тази скорост е вероятно биенето (вибрациите) да са от задните гуми.
Ако не ти потреперва волана.
Проблем с волана нямам , но като че ли стана по лек ...
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
Владо написа:таз... тва са амортесьори бе брато...
Защто амортесьори бе брат. Казах че има бучене при малка и голяма скорост, не мисля че амортесьорите ми бучат, няма смисъл... (а и нямам проблеми при завои или дупки нема тропане и сл.) А за бученето на интервали на сек. при скорост 160-170 км/н, тва гумаджията ми каза че е от неравномерен радиус на гумата (неправилно износване)..

- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
Джантите сток ли са или с фтулки? Да несте забравили някоя фтулка да сложите.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
tazzboy написа:Владо написа:таз... тва са амортесьори бе брато...
Защто амортесьори бе брат. Казах че има бучене при малка и голяма скорост, не мисля че амортесьорите ми бучат, няма смисъл... (а и нямам проблеми при завои или дупки нема тропане и сл.) А за бученето на интервали на сек. при скорост 160-170 км/н, тва гумаджията ми каза че е от неравномерен радиус на гумата (неправилно износване)..
имам в предвид износването на гумите... точно така се износват при заминали амортесьори... така че пусни им един тест, и махни тези гуми, може и те да ти бучат... също така смени гумаджията и сервиза му

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
275/35/18 245/40/18.
Леко тресене но само след 300.
Леко тресене но само след 300.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
235/40/18 и 245/40/18/ градско 10-11 извън не съм го засичал скоро но и при мен към 120 претриса нещо изотзад
от гумите ще е,след смяната се появи.

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2