Зануляване маслото с инпа?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Зануляване маслото с инпа?

Мнение от iliew » 18 Апр 2012, 10:31

Здравейте...днес ще сменям маслото и трябва да зануля маслото...тоест както се досещате, да светнат зелените лампички... На старата е38тдс някак намерих как се правеше, но сьм забравил... Нека някой който знае да пише, ще сьм благодарен.. двг е м60б40

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Re: Зануляване маслото с инпа?

Мнение от Дифашир » 18 Апр 2012, 23:00

даваш на контакт,отваряш куплунга за диагностика и ръгаш един проводник (според мен меден тел но плътен е най-добре) в седмото краче,а другия край на проводника някъде по купето на маса и задържаш 10,15 секунди.Ако е тихо даже може да чуеш как цъква.

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 19 Апр 2012, 16:39

Дифашир написа:даваш на контакт,отваряш куплунга за диагностика и ръгаш един проводник (според мен меден тел но плътен е най-добре) в седмото краче,а другия край на проводника някъде по купето на маса и задържаш 10,15 секунди.Ако е тихо даже може да чуеш как цъква.

Това го правя на е36та ми.....някак не ми се вижда удачен варианта да го прилагам този метод на е38 още повече ,че си имам инпа....

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 19 Апр 2012, 17:27

iliew написа:
Дифашир написа:даваш на контакт,отваряш куплунга за диагностика и ръгаш един проводник (според мен меден тел но плътен е най-добре) в седмото краче,а другия край на проводника някъде по купето на маса и задържаш 10,15 секунди.Ако е тихо даже може да чуеш как цъква.

Това го правя на е36та ми.....някак не ми се вижда удачен варианта да го прилагам този метод на е38 още повече ,че си имам инпа....

И кво от тва че го правиш на Е36 ? Разлика м/у колите в това отношение НЯМА. Инпата кога фане кога не , действай си с кабеляка и да ти е мирна главата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 19 Апр 2012, 17:44

omegaart написа:
iliew написа:

И кво от тва че го правиш на Е36 ? Разлика м/у колите в това отношение НЯМА. Инпата кога фане кога не , действай си с кабеляка и да ти е мирна главата.

Как пьк го реши това...кога хване кога не? Както и да е ...няма да получа отг. темата е за ключ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 19 Апр 2012, 19:21

Колега привет, честно казано не знам как да се справиш с инпа-та но, с кабелчето и седмо краче метода е без-отказен :D само,че аз лично го правя през пробна лампа с малка мощност като за застраховка един вид.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 19 Апр 2012, 22:55

ами аз до сега не съм имал проблеми.На двете е34-ки в къщи ,на е36 ,е38 моята и на познати го практикувам и нямам оплаквания.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Апр 2012, 0:33

Колега днес за пръв път отворих Инпа и на мойта кола си поиграх няма нищо че е Е36 мисля все тая . Пускаш си програмата , избираш си колата Е38 , после избираш "body" , после избираш от многото възможни " instrument cluster" демек арматурното табло и ти излизат възможности за зануляване "reset" на маслото , на испекшъна и други . Описал съм на английски как са командите виж на немски ми е пълна мъгла. Айде със здраве. ПС: Само ми е чудно от цяла тема как никой не се намери да те упъти за толкоз проста операция ама карай :mhihi: .

Назад към Е38