Как да махна пасажерския аербег
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Как да махна пасажерския аербег
Преди една седмица сложих летните гуми и понеже града в който живея повечето улици са павета и имам чувството че цялата кола се раздрънка, имам едно много гадно тракане от страната на пасажера, днес разглобих жабката натегнах всички болтове които успях да видя обаче без никакъв резултат. Струва ми се че тракането се чува точно зад аербега който е над жабката, някой имал ли е подобен проблем? И ако някой може да сподели как точно се маха този еарбег за да погледна какво става вътре
Мерси предварително

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Re: Как да махна пасажерския аербег
Беги, че и на мен ми трака някъде в дясно на таблото, където е жабката.
Обаче не ми трака винаги, има моменте в които затишва, а в други пак почва, особено като се прибера в Бг и почнат ямите. Там направо почвам да чувам звуци от колата, които никога не съм чувал.
Даже като се замисля е по-скоро едно чукане, все едно има метално топче и подскача и чука.
Не мога да разбера дали чука зад жабката някъде или над нея.
Скърцащия подлакътник се оправи сам, уплътненията ги мажа редовно със омекотител и не скърцат и сега ми е останал само тоя звук, добре че не го прави като е хубав пътя, а само като има неравности.
Обаче не ми трака винаги, има моменте в които затишва, а в други пак почва, особено като се прибера в Бг и почнат ямите. Там направо почвам да чувам звуци от колата, които никога не съм чувал.
Даже като се замисля е по-скоро едно чукане, все едно има метално топче и подскача и чука.
Не мога да разбера дали чука зад жабката някъде или над нея.
Скърцащия подлакътник се оправи сам, уплътненията ги мажа редовно със омекотител и не скърцат и сега ми е останал само тоя звук, добре че не го прави като е хубав пътя, а само като има неравности.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/05/39/88
Parts and Accessories (Body) › airbag generator/airbag unit for pass. › Removing and installing/replacing airbag module on passenger side в този ред
търси по менютата
Parts and Accessories (Body) › airbag generator/airbag unit for pass. › Removing and installing/replacing airbag module on passenger side в този ред

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
И при мен е така, само понякога, забелязах 4е като я карам по паважа без газ не трака и когато подам малко повече газ и почва да трака и се побърквам, мислех че има нещо в жабката което трака, махнах я цялата и карах така и пак го има това тракане
Мерси на колегата по долу за инфото за еарбега
тея дни ще се мъча да го отворя да видя какво става там и ако намеря решение ще пиша какво е станало
а преждевременно ако някой е отстранявал този проблем да пише 

Мерси на колегата по долу за инфото за еарбега

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Същата работа и при мен. От скоро е.
Все си мисля, че е от жабката. Свалял съм я поне 10-на пъти. Или от пасажерският бег или от А- колоната, кората на бега завеса.

- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
Колвги мисля че открих проблема, значи пробвайте като махнете дясната духалка дето е до еарбега, извадете я и точно зад нея погледнете двата пласмасови въздуховода които влизат точно в тази духалка, при мен проблема беше от по малката (дясната, тази от страната на вратата) подложих и едно парцалче отдолу за да я оплътня по добре защото като я хванех с ръка и имаше луфт, пробвайте всичко отнема някъде около 5-10 мин. 

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Имам колата повече от година итова чукане се появи скоро ,като понякога не чука с часове.Може би е нещо свързано с парното . Убеден съм че това явление се наблюдава при много хора и затова трябва да се преборим със съвместни усилия. Чувам го някъде по средата на таблото и леко към пасажера.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
mitev85 написа:Колвги мисля че открих проблема, значи пробвайте като махнете дясната духалка дето е до еарбега, извадете я и точно зад нея погледнете двата пласмасови въздуховода които влизат точно в тази духалка, при мен проблема беше от по малката (дясната, тази от страната на вратата) подложих и едно парцалче отдолу за да я оплътня по добре защото като я хванех с ръка и имаше луфт, пробвайте всичко отнема някъде около 5-10 мин.
Е тази духалка има дунапрен за уплътнение, забеляза ли го? Как така ще ти тропа?
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
vavilon написа:mitev85 написа:Колвги мисля че открих проблема, значи пробвайте като махнете дясната духалка дето е до еарбега, извадете я и точно зад нея погледнете двата пласмасови въздуховода които влизат точно в тази духалка, при мен проблема беше от по малката (дясната, тази от страната на вратата) подложих и едно парцалче отдолу за да я оплътня по добре защото като я хванех с ръка и имаше луфт, пробвайте всичко отнема някъде около 5-10 мин.
Е тази духалка има дунапрен за уплътнение, забеляза ли го? Как така ще ти тропа?
Да колега забелязах че има, но имаше луфт между уплътнението и въздуховода и като го разклатех и като че ли имаше някакъв шум, аз му подложих едно парцалче точно над дунапрена и като че ли тракането изчезна, понеже нямах много голяма възможност да го изпробвам, а сега съм в чужбина и тука по техните пътища колата ми е като нова

- zuki831
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e60
- Мечтае да кара: служебна :)
stoimenov_1958 написа:Имам колата повече от година итова чукане се появи скоро ,като понякога не чука с часове.Може би е нещо свързано с парното . Убеден съм че това явление се наблюдава при много хора и затова трябва да се преборим със съвместни усилия. Чувам го някъде по средата на таблото и леко към пасажера.
И АЗ ИМАМ КОЛАТА ОТ ДОСТА ВРЕМЕ И ПРИ МЕН Е ТАКА, КАТО СПРА ВЕНТИЛАТОРА ВСИЧКО ИЗЧЕЗВА

Dimitroff: Пиши с малки букви за напред

10 мнения
• Страница 1 от 1