Странен шум в контрола на климатроника?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 sedan 2.0D
Мечтае да кара: e46 M3

Странен шум в контрола на климатроника?

Мнение от hip_hop_joe » 18 Апр 2012, 19:29

Колеги помагайте нормално ли е не е ли нормално че от скоро съм с е46 и не съм запознат поразгледах но не намерих отговор на въпроса си . А той е следния . Значи колата се спира мотора стоя в колата заклучвам я с аларма , без аларма не я заклучвам всякакви варянти пробвам и се чува едно странно бучене откъм дисплея за климатроника и духалките в нея част се чува този шум все едно нещо работи . И това продалжава да се чува след 5-10 мин . докато колата е в заклучено положение . Защото знам че след известно време незнам колко мин. се изклучват системите , демек колата става в пълен покой . Дано съм оспял горе долу да опиша чуденката си.А и най-важното колата е седан 1999г. 320Д .Благодаря ви предварително.
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Странен шум в контрола на климатроника?

Мнение от Gqbriel » 18 Апр 2012, 20:03

hip_hop_joe написа:Колеги помагайте нормално ли е не е ли нормално че от скоро съм с е46 и не съм запознат поразгледах но не намерих отговор на въпроса си . А той е следния . Значи колата се спира мотора стоя в колата заклучвам я с аларма , без аларма не я заклучвам всякакви варянти пробвам и се чува едно странно бучене откъм дисплея за климатроника и духалките в нея част се чува този шум все едно нещо работи . И това продалжава да се чува след 5-10 мин . докато колата е в заклучено положение . Защото знам че след известно време незнам колко мин. се изклучват системите , демек колата става в пълен покой . Дано съм оспял горе долу да опиша чуденката си.А и най-важното колата е седан 1999г. 320Д .Благодаря ви предварително.

Търси теми "таралеж" :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 18 Апр 2012, 20:05

Това мисля че беше охлаждането на управлението все пак се поражда жега там също като при пц-тата :D

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 18 Апр 2012, 20:49

Това е малък вентилатор, който вкарва въздух към датчика за вътрешна температура, спира след 15-16 минути. Колеги, ползвайте търсачката. Наистина нови проблеми с нашите коли, /спрени от производство преди 6 години/ се появяват 5-6 пъти годишно, всичко друго е изяснено до болка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 18 Апр 2012, 23:10

Gqbriel написа:
hip_hop_joe написа:Колеги помагайте нормално ли е не е ли нормално че от скоро съм с е46 и не съм запознат поразгледах но не намерих отговор на въпроса си . А той е следния . Значи колата се спира мотора стоя в колата заклучвам я с аларма , без аларма не я заклучвам всякакви варянти пробвам и се чува едно странно бучене откъм дисплея за климатроника и духалките в нея част се чува този шум все едно нещо работи . И това продалжава да се чува след 5-10 мин . докато колата е в заклучено положение . Защото знам че след известно време незнам колко мин. се изклучват системите , демек колата става в пълен покой . Дано съм оспял горе долу да опиша чуденката си.А и най-важното колата е седан 1999г. 320Д .Благодаря ви предварително.

Търси теми "таралеж" :yes:

Не е проблема в таралежа той оправлява вентилатора на купето щом бученето се чува от управлението на климатроника значи е вентилаторчето в самото управление, трябва да се разглоби и почисти и смаже и ще се оправи.
Отговор на въпроса ти има в търсачката писано е поне сто пъти за това бучене.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hip_hop_joe » 19 Апр 2012, 6:39

мерси за отговорите ще го сваля и почистя при 1ва възможност. Поразгледах с търсачката но не открих нищо . Съгурен съм че е разисквано много път . Извинявам се за темата и мерси още веднъж за включилите се .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 19 Апр 2012, 8:22

Не трябва да се пипа нищо,защото това е нормалното поведение на тази кола.Все едно да питате някой със WW защо му работи вентилатора няколко минути след спирането на колата( при изключен двигател).

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 19 Апр 2012, 9:14

Не трябва да се пипа нищо, ако се чува много лек шум, който спира 15 мин. след спиране на двигателя. Но на 10 годишните коли шумът се засилва и ако е дразнещ, може да се смаже оста на вентилатора с доста временен ефект. За съжаление нови вентилаторчета не се намират, ако някой е успял да намери да каже.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 19 Апр 2012, 10:14

NikVanov написа:Не трябва да се пипа нищо, ако се чува много лек шум, който спира 15 мин. след спиране на двигателя. Но на 10 годишните коли шумът се засилва и ако е дразнещ, може да се смаже оста на вентилатора с доста временен ефект. За съжаление нови вентилаторчета не се намират, ако някой е успял да намери да каже.

Колегата NikVanov е абсолютно прав никой не е казал, че не е нормално да върти вентилаторчето докато колата не "заспи" т.е след 16-тата минута изключва всички консуматори, но автора казва че има шум а той е породен от наслоената мърсотия по въпросния вентилатор в модула на климатроника и затова се почиства и се решава проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hip_hop_joe » 19 Апр 2012, 14:01

аз се изразих шум , но самия шум е много много лек просто ми направи впечатление че се чува нещо когато изгася колата и се заслушам не е изобщо дразнещ или силен шум все едно вентилаторче на лаптоп но в пъти по слаб звук . Мерси ще се заклуча в колата за 15-20мин . да видя дали ще спре след това защото аз изчаках около 5-6мин. понеже знам че системите на този модел се изклучват след определен период от време но явно този период е повечко . Ако след този интервал от 15-20мин . не спре шума тогава предполагам е проблем ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 19 Апр 2012, 14:15

Това вентилаторче ще спре. Виж големия на радиатора има случаи да не спира, а понякога и сам тръгва на изгасен двигател, да пази господ.

Потребител
Аватар
Кара: 320д 2002г 150к.с.
Мечтае да кара: Нов автомобил

Мнение от Svetlomir Angelov » 26 Апр 2012, 19:19

Колега и при мен е така,тъй че спокойно ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 26 Апр 2012, 21:00

И при мен е така, но след 10-15 минути спира.
Явно това не е проблем, просто е така направено.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Апр 2012, 23:36

Ми не знам що мислите, че е нормално да върти 15 мин. При мен спира след 15-20 секунди след изгасянето на колата. Доде свалим колана и огледам за нещо забравено по седалките и е спрело.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 27 Апр 2012, 10:41

Моджо написа:Ми не знам що мислите, че е нормално да върти 15 мин. При мен спира след 15-20 секунди след изгасянето на колата. Доде свалим колана и огледам за нещо забравено по седалките и е спрело.

Повярвай ми колега ако говорим за едно и също нещо нормално е да спре след 15 минута защото тогава колага "заспива"

Следваща

Назад към E46