Рециклиране на полуоски или смяна на каретата кое,как,защо??

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Рециклиране на полуоски или смяна на каретата кое,как,защо??

Мнение от StelllsKi » 22 Яну 2011, 21:31

Здравейте на всички!
Оказа се че имам голям луфт в двете карета на полуоските на дифа.Изненадваща за мен беше цената на нови полуоски по 1100лв на парче а само карета не се продават,или може би несе продават само в този магазин в който попитах.Та същноста на въпроса какво мога да направя чували ли сте някой да рециклира по някакъв начин тези карета или друга процедура че изобщо не съм на ясно.Търсих тук из форума но не открих кой зне какво по този проблем.Имаше една тема там пишеше за смяна на каретата с такива от е36 или нещо подобно ще се радвам ако ме вкарате в нещата.В темите за ''тупкането'' при включване на задна и първа особено влияние за наличие на тупкане оказват каретата,както е в моя случай при положение че всичко по задвижването включително и тампоните на скоростната кутия са ми нови и продължава да си тупка!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Re: Рециклиране на полуоски или смяна на каретата кое,как,защо??

Мнение от tani bojilov » 23 Яну 2011, 0:54

Колега откъде си?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46

Мнение от BAGRETO » 23 Яну 2011, 20:11

Колега и примен това тупкане се оказа от полуоските.Качихме колата на канал и почнахме да потегля леко напред и назад ,и това хлопане или луфт в предаването се оказа луфт във външните карета на полуоските.Засега карам така но смятам да сменя само външните карета ,но досега несъм намерил да се продават само карета.Един приятел ми предложи да ги разглобим,почистим от старата грес и прегресираме и смятам да пробвам да видя дали ще има ефект. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 25 Яну 2011, 12:46

:OT: 1100,00 лв. бройката казваш ?! Ще карам докато се разпадне на съставните си части !

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 25 Яну 2011, 18:22

При Жан - Жизет на окръжна болница по около 100 лева ще ти вземат за рециклиране на каре и забравяш 8)

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Старата Дрифтачка
Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)

Мнение от S.D.W » 25 Яну 2011, 21:47

StelllsKi написа:Здравейте на всички!
Оказа се че имам голям луфт в двете карета на полуоските на дифа.Изненадваща за мен беше цената на нови полуоски по 1100лв на парче а само карета не се продават,или може би несе продават само в този магазин в който попитах.Та същноста на въпроса какво мога да направя чували ли сте някой да рециклира по някакъв начин тези карета или друга процедура че изобщо не съм на ясно.Търсих тук из форума но не открих кой зне какво по този проблем.Имаше една тема там пишеше за смяна на каретата с такива от е36 или нещо подобно ще се радвам ако ме вкарате в нещата.В темите за ''тупкането'' при включване на задна и първа особено влияние за наличие на тупкане оказват каретата,както е в моя случай при положение че всичко по задвижването включително и тампоните на скоростната кутия са ми нови и продължава да си тупка!

И аз съм за карета и още мисля какво да правя или ще зема втора ръка :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StelllsKi » 26 Яну 2011, 2:31

супер 100тина лева си е добре,варианта с карета от е36 също отпада и там каретата вървят с полуоските.Днес пак я вдигах на подемника да я огледам лявото каре е много зле,има огромен луфт.Ще изчакам да се постопли и тогава ще ги рециклирам и двете.Имаш ли представа самото рециклиране в какво се състои и те ли си свалят полуоските или аз трябва да им ги занеса свалени предварително.
Изображение

Петко ///M големия
Аватар

Мнение от BMW///M-ma6inata » 26 Яну 2011, 13:17

Могат и те да ти ги свалят, но ти препоръчвам да си ги занесеш свалени-могат да имат готови и направо да ти ги заменят. а ремонта им е около час-два.
ето координати: ЖИЗЕТ ЕООД
София Жк Младост 1, бул. Акад. Евгени Павловски 3, тел. 743162; 778582; 770182; 743106
Аз съм рециклирал и съм много доволен. за същата сума си взех първо втора ръка и след един месец пак зачука.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StelllsKi » 26 Яну 2011, 20:45

Благодаря за полезното инфо определено ще се възползвам,но нека се постопли малко и тогава ще ги сваля полуоските и ще ги занеса да ги рециклират.Гледам че в поста си не съм написал че освен 1100 лева за една полуоска искат и старата,това ме наведе на мисълта че ги рециклират някъде.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 08 Мар 2011, 19:03

BMW///M-ma6inata написа:Могат и те да ти ги свалят, но ти препоръчвам да си ги занесеш свалени-могат да имат готови и направо да ти ги заменят. а ремонта им е около час-два.
ето координати: ЖИЗЕТ ЕООД
София Жк Младост 1, бул. Акад. Евгени Павловски 3, тел. 743162; 778582; 770182; 743106
Аз съм рециклирал и съм много доволен. за същата сума си взех първо втора ръка и след един месец пак зачука.

колега тези телефони не трябва ли да имат 8-ца или 9-ка отпреде?
Drift machine ....

Петко ///M големия
Аватар

Мнение от BMW///M-ma6inata » 08 Мар 2011, 19:44

незнам тези координати има в интернет.

Аватар

Re: Рециклиране на полуоски или смяна на каретата кое,как,за

Мнение от tashev_kiril » 18 Апр 2012, 16:17

Колеги здравейте.
Понеже и моето каре на лявата полуоска се е разчукало бих искал да ви попитам нещо!
Свалянето на полуоската може ли да се извърши без да се свали носача и моля за подробности от някой запознат как се сваля носача/задния/ и полуоската. Питам това защото тампона на десния носач ми е заминал и както казах от лявата страна пък е полуоска/каре/.
Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 18 Апр 2012, 16:39

Аз скоро свалях лявата полуоска, не ти трябва да сваляш носача, само трябва да разкачиш малко генерацията, не е много сложно
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 18 Апр 2012, 16:56

Аз си взех перфектна полуоска от колега от форума за 50 лева... нещо нямам доверие на рециклирането...
Si non confectus, non reficiat.

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 18 Апр 2012, 17:12

mitev85 написа:Аз скоро свалях лявата полуоска, не ти трябва да сваляш носача, само трябва да разкачиш малко генерацията, не е много сложно

Колега моля те дай подробности, като за незапознат човек. Поправи ме ако греша:
Значи развивам 6-те болта на вътрешното каре, големия болт на главината и генерацията в задната част.
В такъв случай полуоската трябва да се държи за кардана само на 6-те болтове и след като ги отвия тя да падне така, че кагато отвия и болта на главината да я измъкна, защото при главината е със шлици /логично за да не превърта оста/.

Следваща

Назад към E46