Кикдаун-а не работи ?!?!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
Кикдаун-а не работи ?!?!?
Проблема е следния:
От повече от месец кикдауна не се активира. Колата е с М62ТУ закачих я на диагностика и показва само ламбда сонди.
При плавно ускорение всичко изглежда нормално,но стигне ли се до използването на кикдаун и нищо не се случва. Ходих да проверят и скоростната кутия дали там не е проблема и в джемини ме увериха,че всичко по кутията е изправно и е както трябва да бъде.
Някой срещал ли е такъв проблем?
От повече от месец кикдауна не се активира. Колата е с М62ТУ закачих я на диагностика и показва само ламбда сонди.
При плавно ускорение всичко изглежда нормално,но стигне ли се до използването на кикдаун и нищо не се случва. Ходих да проверят и скоростната кутия дали там не е проблема и в джемини ме увериха,че всичко по кутията е изправно и е както трябва да бъде.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Кикдаун-а не работи ?!?!?
lakmus написа:Проблема е следния:
Срещал съм.
Дължеше се на дебитомер в конкретният случай.
Пробвай да разкачиш дебитомера и да видиш дали ще има промяна.

- vovatino
- Потребител
-
- Кара: E38, 740i, 2000
- Детайли за колата: Бърза, комфортна, сигурна
Re: Кикдаун-а не работи ?!?!?
Привет, имал съм такъв случай на Е39. Проблема се оказа в едно "копче", което е под педала на газта. По някакъв начин се беше наводнило и самия "kickdown" режим не работеше. По спомен от преди няколко години ново струваше около 60-70 лв. Сменя се лесно и не е необходимо да посещаваш сервиз.
3 мнения
• Страница 1 от 1