Теч на масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- ddkalin
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Мечтае да кара: BMW M3
Теч на масло
Здравейте!
Двигателя е N42B20/ 318i /1995 см3/ 105kw, 2002година. Проблема е теч на масло от двигателя. Като поседи колата в застой известно време, примерно 4-5 дни теча се увеличава, а когато я карам често като че ли не тече почти. Имам чувството че е от някоя семерина която като се нагрее се разширява и уплътнява и обратното. За две години 2 литра масло е изтекло, и все се каня да я закарам в някой сервиз, но все няма време и отлагам. В крайна сметка реших вече да й обърна внимание и отидох в един сервиз при мой познат, който ми каза, че ще я оправи, но трябвало да вдига целия двигател и т.н. Това обаче ми се струва малко прекалено.
Някой може ли да каже дали при смяна на гарнитури или семерини е необходимо вдигане на целия двигател /преди да я закарам в Дару Кар, щото там им харесва да режат глави/.
Двигателя е N42B20/ 318i /1995 см3/ 105kw, 2002година. Проблема е теч на масло от двигателя. Като поседи колата в застой известно време, примерно 4-5 дни теча се увеличава, а когато я карам често като че ли не тече почти. Имам чувството че е от някоя семерина която като се нагрее се разширява и уплътнява и обратното. За две години 2 литра масло е изтекло, и все се каня да я закарам в някой сервиз, но все няма време и отлагам. В крайна сметка реших вече да й обърна внимание и отидох в един сервиз при мой познат, който ми каза, че ще я оправи, но трябвало да вдига целия двигател и т.н. Това обаче ми се струва малко прекалено.
Някой може ли да каже дали при смяна на гарнитури или семерини е необходимо вдигане на целия двигател /преди да я закарам в Дару Кар, щото там им харесва да режат глави/.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Теч на масло
ами колега-честно казано то така е наи-добре да се хванат всички течове по мотора,тои сигорно иска да погледне от къде тече като го вдигне не за смяната на гарнитури

- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Не мисля, че това е единствения вариант да се открие теча
. Свали корите, почисти хубаво двигателя и ще видиш откъде тече. Тези мотори често имат теч на масло около вакуум помпата, която се намира на "гърба" на главата и трудно се хваща.
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/07/09/91
Номер 10 от схемата:

http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/07/09/91
Номер 10 от схемата:

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Теч на масло
Какво значи да го "вдига"? На 1 канал с хубаво осветление и сваляне на корите няма ли да се намери теча?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
За 2 години 2 литра
Ти маслото сменяш ли го
Иначе на канал след като си почистиш добре двигателя би трябвало да установиш от къде е теча, но не го карай на автомивка, че ще имаш ядове след това!Вземи си един обезмаслител и с една четка малко по малко го почисти.

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Аз съм със същият двигател и също имах теч. При мен се оказа, че беше от 2 места - от гарнитурата на капака на клапаните и от вакуум помпата. Провери си ги 

- ddkalin
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Мечтае да кара: BMW M3
Благодаря за съветите.По принцип знам че маслото се сменя или на 12 месеца или като се навъртят определените километри, т.е. което първо дойде. И точно искам да го сменя сега но първо трябва да запуша дупката, че ми писна да доливам само. Ще махна кората отдолу и ще огледам по хубаво. Иначе съвсем не съм съгласен да се разкачва целия двигател за един теч. Би трябвало по-леко да се мине все пак инженерите в БМВ, не са същите като в ЗАЗ. Свалям кората отдолу, ще го по-разглобя леко и ако не открия сам откъде е ще го закарам на оглед в Дару Кар/ там казаха че към 50 лв. ще стъпи за да кажат откъде тече. Макар, че им нямам вяра много дали ще са искрени или ще си измислят и те нещо по сериозно за смяна.
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Първо си я огледай сам, няма смисъл да даваш пари на вятъра!А маслото по принцип се сменя на 10К километра но аз лично го сменям на 8К. Колкото по рано-толкова по-добре за мотора 

8 мнения
• Страница 1 от 1